tirsdag 24. mai 2016

NorsiaQuiz 23. mai 2016

Da var vårens vakreste eventyr ferdig! 11. og siste runde av NorsiaQuiz blei avvikla med sterk kniving og mange gode resultater. Hanne & Hannene tok rundeseieren med sine 50,5p, mens B-Gjengen tok sin første sammenlagtseier. Optimistene hyllet sitt avtroppende faste medlem Gøril som gir seg etter seks trofaste år ved å dra inn en sterk fjerdeplass. Vi kommer til å savne Gørils blide åsyn og håper å se henne på noen gjesteopptredener seinere.

Rundeoversikt (alle enkeltresultater finner du lenke til i venstre marg):


Sammenlagtresultater (oversikt over hver runde finner du i lenke i venstre marg):


Det var et imponerende snitt på godt over 43p denne gangen, og kun ett spørsmål blei stående ubesvart (litt forunderlig at ingen kunne dette, mener QM). Ingen kunne fortelle QM hvor mye det vil koste å levere følgende lottokupong (én uke):



Vi kan jo trekke fram enkelte andre spørsmål også som ikke alt for mange tok, men da må vi helt opp til spørsmål som bare tre lag tok. Kun B-Gjengen, De Utvalgte og Hanne & Hannene visste svaret på spørsmålet som dukker opp etter følgende bilde:

Hva het krimhelten (spilt av bl a William Conrad, se bilde over) (som for øvrig hadde med seg assistenten Archie Goodwin) til forfatter Rex Stout?

Det var også bare tre lag (B-Gjengen, Laget på Stiklestad og Ring Gym) som visste navnet på realfagsspørsmålet om hva det vi ser på bildet under heter (oppkalt etter sin oppfinner som også kan ses på bildet):


Det blei prestert 18,5p av max 30 mulige på kveldens sammensatte musikkoppgave. Navn på fem grupper og de to sangerne i en duett blei avkrevd (her kan du prøve deg sjøl). Sang-mix'en blei avspilt kronologisk med ei låt pr tiår fra 1960-tallet og fram til og med 2010-tallet.

Siden det var sesongavslutning koste vi oss litt ekstra med noen videoklipp med noen av våre beste komikere, bl a denne:


... og denne:

Spørsmålet som blei stilt etter avspillinga av klippet fra "Norske byggeklosser" var å gi QM et årstall mellom årene de to hovedrolleinnehaverne blei født (fødselsår blei også godtatt som korrekt svar). En tilleggsopplysning var at regissøren av filmen blei født året etter at den siste av disse to blei født (som om det hjalp noen ...). Halvparten av lagene klarte denne nøtta.

Guiding med Oslolosen blei det også tid til, etterfulgt av spørsmålet om hvilket fylke som er størst (befolkningsmessig) etter nettopp Oslo):

Åtte av ti lag greide dette spørsmålet, med eller uten hjelp av Oslolosen.

QM vil takke for en usedvanlig hyggelig vårrunde av NorsiaQuiz, en fornøyelse å være sammen med alle trivelige quiz-deltakere. Hva det blir til til høsten får vi komme tilbake til ...

Vi avrunder vårens runder med en aldri så liten grublenøtt som faktisk ni av ti lag tok: Hvis 27 kuber danner en stor 3x3x3 kube, hvor mange av de 27 kubene kan på det meste være synlig fra én enkelt vinkel?

Snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar