tirsdag 10. mai 2016

Norsia Quiz 9. mai 2016

I nest siste runde av vårens quiz-sesong på Kooperativen var det Midt På Treet som dro i land seieren. De vant med god margin på laget som blei nr 2.


Som vi ser hadde mange lag ganske høy score. Midt På Treet oppnådde småpene 51p, og det er høyt til være en DahlbergQuiz! Denne gangen var det kun ett spørsmål ingen kunne. Ingen visste hva som er optimalt blandingsforhold mellom luft og ren bensin? Ikke engang når de kunne velge mellom fem forskjellige blandingsforhold: 10.31, 14.71, 18.11, 95.02, 98.07.

Det var heller ikke mange spørsmål som få lag kunne. Kun 1,5p blei delt ut på de ti lagene til sammen på spørsmålet om hva de to skrikerungene til Kim Kardashian heter til fornavn (trur jeg plukka opp dette spørsmålet fra en quiz som hadde foregått på Gjøvik, uten at jeg var der). Det var mulig å få 0,5p pr korrekt fornavn. Midt På Treet, Optimistene og No Name greide 0,5p hver seg. I tillegg var det ikke mange som vokste opp med punken, så bare B-Gjengen og Laget på Stiklestad visste hva bandet som høres i dette kuttet heter.

I tillegg voldte det sammensatte musikkspørsmålet problemer både for QM og lagene. For QM sin del gikk problemet ut på at han (som han gjør enkelte ganger) hadde bestemt seg for årstall og ukenummer når låter fra topp 10 på VG-lista skulle plukkes ut. Hva skal plukkes ut - for lett, for vanskelig? For lagenes del var det mere: hva i h... er dette for noe??! Test deg sjøl her på disse fire låtene i kronologisk rekkefølge fra 60-tallet og fram til 90-tallet. Gjør det før du leser videre.

Her er ett eksempel på dilemma: Årstallet 7 var plukka ut og ukenummer 50, dette er hva som dukka opp på VG-lista i 1977, uke 50:

Tankene til QM her: Jeg kan ikke velge Baccara, Abba, Smokie eller Rod Stewart - det er alt for lett. Smokie bør jo uansett ikke spilles på quiz i det hele tatt, og det var ikke mer enn ca et halvår siden at jeg spilte originalen av Needles and Pins på quiz'en min. Carly Simon hadde jeg også som oppgave for et par måneder siden, da riktignok i duett med James Taylor, men likevel. Mull of Kintyre hadde jeg også som oppgave i fjor høst - da med tilleggspørsmål om øya. Så da sto det mellom den som lå på tredjeplass og den som lå på sjuende plass.

Ellers så var det imponerende mange lag som greide å svare på hvert av de andre spørsmålene. Ikke mange spørsmål som alle lag hadde, men det lå fint mellom 4-9 lag som greide å svare på hvert av de andre spørsmålene (det er noe nær perfekt slik jeg tenker som QM).

Noe som overraska QM var at alle 10 lag visste svaret på følgende: Hva er forskjellen på Polygyni og Polyandri? QM hjalp til litt ved å gi følgende opplysninger: Nå snakker vi vanskelige ord her, men det er et annet ord på poly som dere kanskje kjenner bedre som også beskriver noe av det samme. Her vil jeg altså ha forskjellen mellom de to ordene jeg spør om. Uansett imponerende at ingen bomma her.

Det var for første gang No Name som hadde valgt ut 10.PlassEmne og de valgte amerikanske spillefilmer. Da var veien enkel for QM til å velge et par favorittfilmer, bl a var et spørsmål hva filmen der dette utrolig morsomme klippet er henta fra heter:


Vi kan jo ta mer av det det blei spurt om når det gjelder musikk. B-Gjengen, Laget På Stiklestad, Midt På Treet og No Name visste hva gruppa som har originalen til denne låta heter - flott original, rimelig bra cover også:


Fotballspørsmålet denne gangen blei ledsaga av følgende bilde:
















Det blei spurt om hvilket lag som leder OBOS-ligaen for tida. Dette spørsmålet må sees som en tip-of-the-hat til QM par excellence fra Modum, sjølveste skiflygingssjefen Stig (som for øvrig er savna på quiz'ene mine - long time, no see Mr Hamstad).

Av andre ting kan jo nevnes at QM måtte vise bilde egenhendig tatt på vannhullet Internasjonalen i Oslo - det var en av spesialitetene til vannhullet som imponerte spesielt, dere kan jo tenke dere hvilken (QM må bare opplyse om at han ikke prøvde den sjøl):






































Ok, da begynner det vel å bli nok referat fra mandagens quiz-runde. Nå er det kun én runde igjen, 23. mai kl 1900 starter vårens finale. Det er fortsatt spenning både i toppen og lenger ned. Her er sammenlagtresultatene når en runde gjenstår og den dårligste runden er tatt bort: NB! Oppdatert 11.5. Bildet under er skifta ut. På det forrige bilde var en runde ikke strøket for Optimistene. Bildet under gir korrekte summer.

Vel møtt 23. mai :-) Snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar