onsdag 17. oktober 2018

Oldemors Quiz 11. oktober 2018

Foreløpig siste quiz jeg har vært på med Bobla på Oldemors - så nå er jeg á jour når det gjelder denne quizen i alle fall ...

Bobla besto denne torsdagen av Anders, Tom, John Arne, Vidar, Tone og meg.

Runde 1
1. Hvilken verdenskjent tegneseriefigur blei 90 år 19.9.18?
2. Hva heter en billiknende eller beltegående stridsvogn eller pansra kjøretøy med vanntett karosseri, som kan kjøres både på land og i vann?
3. a) Hva heter humor og talkshowprogrammet Bård og Harald hadde på NRK1 i 2010, med husbandet Svidd Gummi?
b) Hva er tittel på det BBC-produserte programmet, første gang sendt i 2002, hvor Jeremy Clarkson var populær programleder før han fikk sparken? i Norge har programmet blitt vist på NRK3 og Max.
4. Hvilket annet ord brukes om knivbladet eller den blanke delen av et stikkredskap som sverd, sabel, kårde – som er av stål og som en benytter til å stikke med?
5. Hvor mange spillere har et volleyball lag på banen av gangen?
6. Hva heter fjellkjeden so skiller den iberiske halvøy fra Frankrike?
7. Hvilket politisk parti representerte Eirin Faldet, Marit Nybakk og Grete Knutsen på Stortinget?
8. Hvilket annet og mer norsk ord kan brukes om ordet pigment?
9. Hvilken norsk forfatter er akkurat nå bokaktuell med krimromanen «En grav for to»?
10. Hva heter den greske spesialiteten på S, hvor man skjærer storfe eller lammekjøtt i terninger og strør løk over før dette steikes og tilsettes tomatpure, tomat, rødvin og krydder før retter får trekke til kjøttet er mørt og deretter smakstilsettes med salt og serveres med kokte poteter, ris eller brød og grønn salat?
11. Hvilken falkeart regnes som verdens mest utbredte rovfugl, som lever i alle habitater og som er verdens hurtigste med en stuphastighet på 300-400 km/t?
12. Hvem spiller hovedrolla i 1999-filmen som Bob Dylan skreiv denne sangen om i 1976?
13. Hva kalles utposingene på ermer på enkelte kjoler og som også kan bety det samme som noe man kan sette føttene på?
14. Innafor hvilken kunstart foretar man en entrechat?
15. Hva heter det kunstig framstilte radioaktive grunnstoffet med atomnr 94 og symbol Pu, brukt i bomber som amerikanerne slapp over den japanske byen Nagasaki 9.8.1945?
16. Hva kalles en solskjerm for vinduer, bestående av horisontale strimler av tre, metall eller plast, dreibare i tverretning slik at de i størst mulig grad holder sola ute?
17. Hva heter den tidligere fotballspilleren (f 11.12.1972) fra Vadsø, som har spilt for Tromsø, Rosenborg, Birmingham, Racing Santander og Austria Wien og som har laga 172 mål i den norsk eliteserien?
18. I hvilken europeisk demokratisk republikk med semipresidentialisme ligger den lovgivende makta både hos regjeringa og i parlamentets to kammer, som heter Sejm og Senatet?
19. a) I hvilken krig oppsto den såkalte Tet-offensiven, som besto av en serie trefninger i 1968?
b) Hvilket navn fikk krigen som var en serie militære konflikter utkjempa mellom Europas stater, som offisielt er tidfeste til perioden 1618-1648 og som egentlig var et oppgjør mellom en allianse dominert av Habsburg-keiseren og den franske kongemakta?
20. Hva et tittelen på Arne Garborgs roman (1883) hvor vi møter den oppvakte bygdegutten fra små kår som får sjansen til å studere og som skildrer hovedpersonens svik mot sine røtter og opprinnelige idealer?
21. Hva blei navnet på den nye kommunen i Nordland i 1964 da de tidligere kommunene Andenes, Bjørnskinn og Dverberg blei slått sammen?
22. Hvilken eviggrønn halvbusk (staude) med grågrønne blader som kan minne om bladene på nåletrær og som i vill form har lyseblå blomster, men som i noen tilfeller kan ha hvite eller lyserøde blomster og som er en aromatisk urt som dyrkes for smak, spesielt populær til lammelår?
23. Hva er tittelen på den amerikanske dataanimerte 3D-filmen, som handler om den unge jenta Anna som drar på reiser med en issager, en snømann og et reinsdyr for å finne søstera Elsa, som med sine overnaturlige krefter har skapt evig vinter?
24. Hvilket gresk ord brukes om en enarma kastemaskin som sendte ut et prosjektil over en lengre distanse og som ofte blei benytta som en beleiringsmaskin i middelalderen?
25. Artist (2018)?

Runde 2
26. a) Hva heter låta?
«I've never seen so many men ask you if you wanted to dance
They're looking for a little romance, given half a chance»
b) Hva heter låta?
«It's written on the wind
It's everywhere I go
So if you really love me
Come on and let it show»
27. a) Hva het der privateide norske oljeselskapet med virksomhet i Norge og Storbritannia og som er en av verdens største oppstrømsselskaper, som blei etablert i 1972, fusjonert inn i Norsk Hydro Oil & Gas i 1999 og oppløst som følge av at 90% av selskapets aksjekapital blie kjøpt opp?
b) Hva heter det norsk statlige aksjeselskapet med ansvar for å ivareta statens økonomiske engasjement i petroleumsvirksomheten på norsk kontinentalsokkel og som utgjør 1/3 av norsk olje og gassreserver?
28. Hva er Neretva, Varda, Ljubljanica og Miljacha eksempler på?
29. Hva kalles en underetasje i skrått terreng, hvor den framre delen vanligvis ligger over terrenget og egner som til boligrom, mens den bakre delen brukes som kjeller?
30. Hva het Abraham Lincolns visepresident, som var president fram til 1869 og som i årene etter borgerkrigen spilte en stor rolle i gjenoppbygginga av landet og som i 1868 blei stilt for riksrett?
31. Hvem ga ut sitt første album i 1964, ga ut «Steel Wheels» i 1989 og «Blue & Lonesome» i 2016?
32. Hva heter organisasjonen som Johan Olav Koss etablerte november 2000 i forbindelse med Olympic Aid?
33. Hvilket land blei okkupert av Japan i 1937 i den hensikt at Japan ønska å erobre hele landet?
34. Hva slags mat heter cipolle på italiensk, cebollas på spansk og oignons på fransk?
35. Hvilket geologisk uttrykk brukes om størkningsbergarter? Ikke eruptive, men magmatiske
36. Hva er Aileen Wuornos, Peter Stucliffe, James Earl Ray og Mark David Chapman mest kjent som?
37. a) Hva er verdens eneste hovedstad som begynner på bokstaven I?
b) Hva er verdens eneste hovedstad som begynner på bokstaven Q?
38. Hvilke fire bokstavers forkortelse brukes om den amerikanske føderale etaten med hovedkontor i Washington DC som blei oppretta i 1958, som en direkte følge av Sovjets oppskyting av Sputnik 1, med oppgaver knytta til romfart og langsiktig utvikling av fly?
39. Hvilket år?
a) - USAs president Eisenhower lanserer sin dominoteori
- åtte personer omkom når et Catalina-sjøfly fra Forsvaret styrter på Bjørnøya
- solobservatoriet på Harestua åpner
- født: Thorvald Steen, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan
- kronprinsesse Märtha dør
b) – Eichmann henrettes i Israel
- Frankrike gir fra seg Algerie
- Bodø stasjon  og Nordlandsbanen til Bodø åpnes offisielt
- Beatles får gjennombrudd med «Love me do»
- Født: Gøran Sørloth og Dorthe Skappel
- død: Karen Blixen og Kirsten Flagstad
c) – Thor Heyerdal starter Kon-Tiki-ekspedisjonen
- India blir sjølstendig, Pakistan skilles ut
- Knut Hamsun stilles for retten for landsforræderi
- født: Finn Kalvik og Salman Rushdie
- Al Capone dør
40. Gruppe (2008)?
41. Ranger måkearter fra størst til minst: krykkje, svartbak, sildemåke
42. a) Hva kalles et linjestykke mellom to punkter på en sirkel.
b) Hva kalles en rett linje som skjærer i gjennom en kurve i minst to punkt.
43. a) Hva heter Karin Fossums roman fra 2002 som i engelsk oversettelse har tittelen «The Indian Bride»?
b) Hvilken roman av Agatha Christie fra 1939 er opprinnelsen til miniserien «And then there were none» sendt på BBC jula 2015?
44. Hva er tittel på den amerikanske krimserien som sendes på TV2 og Sumo, som handler om etterforskerenheten Behavioral Analysis Unit ved FBI, som rykker ut ved spesielt alvorlige forbrytelser for å bistå lokalt politi ved å utarbeide en profil av gjerningspersonen?
45. Hvem spiller rolla som Dr Watson i spillefilmene om Sherlock Holmes fra 2009 og 2011?
46. Hva slags produkt er fabrikken Figgjo i Sandnes særlig kjent for å lage?
47. a) I hvilken norsk by lå benedikteklosteret Munkeliv, oppretta av Kong Øystein ca 1110 og som var en av Norges eldste?
b) Hva het det tidligere klosteret fra 1100-tallet som ligger på ei øy med samme navn tilhørende Kvinnherad kommune i Hordaland?
48. Hva slags type galakse er Melkeveien?
49. I hvilken idrett kan en oppnå både eagle og albatross?
50. Artist (2018)?


----------------------------------------------------------------------

Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = hva Bobla svarte når vi svarte feil.

Denne quizen har jeg friskere i minne, så her kan jeg referere litt mer om diskusjonene i laget underveis enn jeg har gjort på mange av de siste innleggene.


Runde 1
1. Hvilken verdenskjent tegneseriefigur blei 90 år 19.9.18? Mikke Mus.
2. Hva heter en billiknende eller beltegående stridsvogn eller pansra kjøretøy med vanntett karosseri, som kan kjøres både på land og i vann? Litt usikker på om det var så lett som vi trudde, det var det og vi svarte amfibiekjøretøy. (Navnet er vel strengt tatt ikke bare forbeholdt stridsvogner og pansra kjøretøy.)
3. a) Hva heter humor og talkshowprogrammet Bård og Harald hadde på NRK1 i 2010, med husbandet Svidd Gummi? Storby datt ned i hodet mitt med en gang, fikk litt hjelp av andre til natt og satte sammen til Storbynatt. Til tross for litt usikkerhet kunne verken jeg eller Tom komme på noe alternativ, så vi var egentlig ganske sikre.
b) Hva er tittel på det BBC-produserte programmet, første gang sendt i 2002, hvor Jeremy Clarkson var populær programleder før han fikk sparken? i Norge har programmet blitt vist på NRK3 og Max. Top Gear.
4. Hvilket annet ord brukes om knivbladet eller den blanke delen av et stikkredskap som sverd, sabel, kårde – som er av stål og som en benytter til å stikke med? Ansvarlig for vanskelige ord var rimelig sikker på klinge, det klang godt hos oss andre også .... (eehh)
5. Hvor mange spillere har et volleyball lag på banen av gangen? 6.
6. Hva heter fjellkjeden so skiller den iberiske halvøy fra Frankrike? Pyreneene.
7. Hvilket politisk parti representerte Eirin Faldet, Marit Nybakk og Grete Knutsen på Stortinget? AP.
8. Hvilket annet og mer norsk ord kan brukes om ordet pigment? Fargestoff.
9. Hvilken norsk forfatter er akkurat nå bokaktuell med krimromanen «En grav for to»? Igjen spør QM om krimbøker, igjen spør QM om Anne Holt, igjen spør QM om den romanen har spurte om forrige gang ....
10. Hva heter den greske spesialiteten på S, hvor man skjærer storfe eller lammekjøtt i terninger og strør løk over før dette steikes og tilsettes tomatpure, tomat, rødvin og krydder før retter får trekke til kjøttet er mørt og deretter smakstilsettes med salt og serveres med kokte poteter, ris eller brød og grønn salat? John Arnes turer til Hellas betaler seg virkelig, han tryller fram stifado.
11. Hvilken falkeart regnes som verdens mest utbredte rovfugl, som lever i alle habitater og som er verdens hurtigste med en stuphastighet på 300-400 km/t? Vandrefalk.
12. Hvem spiller hovedrolla i 1999-filmen som Bob Dylan skreiv denne sangen om i 1976? Denne måtte nok jeg ta, og med frykt for å bomme her forsøkte vi å grave fram alle mulig aktuelle farga mannlige skuespillere, men jeg holdt på det jeg var rimelig sikker på; Denzel Washington. Kjempelåt, bra film ...
13. Hva kalles utposingene på ermer på enkelte kjoler og som også kan bety det samme som noe man kan sette føttene på? Puff.
14. Innafor hvilken kunstart foretar man en entrechat? Ingen av oss visste dette, men ut fra spørsmålsstillinga var vi ganske enige om å svare ballett ... helt til vi dro opp diskusjon om chat, betyr ikke det prat? Vi vurderte å bytte til teater, men siden vi aldri hadde vært borti det der heller holdt vil heldigvis på ballett.
15. Hva heter det kunstig framstilte radioaktive grunnstoffet med atomnr 94 og symbol Pu, brukt i bomber som amerikanerne slapp over den japanske byen Nagasaki 9.8.1945? Plutonium.
16. Hva kalles en solskjerm for vinduer, bestående av horisontale strimler av tre, metall eller plast, dreibare i tverretning slik at de i størst mulig grad holder sola ute? Eeeeh, kan det være persienne, tru ...???
17. Hva heter den tidligere fotballspilleren (f 11.12.1972) fra Vadsø, som har spilt for Tromsø, Rosenborg, Birmingham, Racing Santander og Austria Wien og som har laga 172 mål i den norsk eliteserien? Sigurd Rushfeldt.
18. I hvilken europeisk demokratisk republikk med semipresidentialisme ligger den lovgivende makta både hos regjeringa og i parlamentets to kammer, som heter Sejm og Senatet? Anders (og Tom? Og kanskje flere?) var helt sikre på Polen.
19. a) I hvilken krig oppsto den såkalte Tet-offensiven, som besto av en serie trefninger i 1968? Vietnam-krigen.
b) Hvilket navn fikk krigen som var en serie militære konflikter utkjempa mellom Europas stater, som offisielt er tidfeste til perioden 1618-1648 og som egentlig var et oppgjør mellom en allianse dominert av Habsburg-keiseren og den franske kongemakta? Eeeeh, kan det være Trettiårskrigen, tru ...?? Do the math ...
20. Hva et tittelen på Arne Garborgs roman (1883) hvor vi møter den oppvakte bygdegutten fra små kår som får sjansen til å studere og som skildrer hovedpersonens svik mot sine røtter og opprinnelige idealer? Bondestudentaer kunne både Anders og jeg.
21. Hva blei navnet på den nye kommunen i Nordland i 1964 da de tidligere kommunene Andenes, Bjørnskinn og Dverberg blei slått sammen? Tom og Anders er sjefer på geo, og svarer Andøy(a). A'en burde nok ikke vært der, men ved å følge presedens fra mange andre spørsmål med mindre stavefeil ga QM oss (og andre) poeng for denne.
22. Hvilken eviggrønn halvbusk (staude) med grågrønne blader som kan minne om bladene på nåletrær og som i vill form har lyseblå blomster, men som i noen tilfeller kan ha hvite eller lyserøde blomster og som er en aromatisk urt som dyrkes for smak, spesielt populær til lammelår? Rosmarin.
23. Hva er tittelen på den amerikanske dataanimerte 3D-filmen, som handler om den unge jenta Anna som drar på reiser med en issager, en snømann og et reinsdyr for å finne søstera Elsa, som med sine overnaturlige krefter har skapt evig vinter? Frozen/Frost.
24. Hvilket gresk ord brukes om en enarma kastemaskin som sendte ut et prosjektil over en lengre distanse og som ofte blei benytta som en beleiringsmaskin i middelalderen? Katapult.
25. Artist (2018)? Anders forsøker å lytte så godt han kan, og mener å kjenne igjen stemmen til Ina Wroldsen - Favela (ikke brått sikkert dette var låta som blei spilt ...) Han fikk ikke mye hjelp av oss andre her.

En noe lett omgang, men bedre enn fullt hus kan det jo ikke bli! Ledelse aleine, men mange lag like bak.

Runde 2
26. a) Hva heter låta?
«I've never seen so many men ask you if you wanted to dance
They're looking for a little romance, given half a chance»
Husker ikke hvem som tok Lady in red først (kanskje Tone?)
b) Hva heter låta?
«It's written on the wind
It's everywhere I go
So if you really love me
Come on and let it show»
Hvis jeg ikker er helt sikker på hvem som først svare i a) så er jeg i alle fall sikker på at Tone trår til her, hun husker ikke hva låta heter, men synger den for meg og vi kjenner igjen Love is all around. Bra teamarbeid!
27. a) Hva het der privateide norske oljeselskapet med virksomhet i Norge og Storbritannia og som er en av verdens største oppstrømsselskaper, som blei etablert i 1972, fusjonert inn i Norsk Hydro Oil & Gas i 1999 og oppløst som følge av at 90% av selskapets aksjekapital blie kjøpt opp? Mener det er Anders som drar fram Saga Petroleum, sikkert flere på laget som også tok den.
b) Hva heter det norsk statlige aksjeselskapet med ansvar for å ivareta statens økonomiske engasjement i petroleumsvirksomheten på norsk kontinentalsokkel og som utgjør 1/3 av norsk olje og gassreserver? Denne var verre. Vi forsøker å leite fram navnet der Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er sjef nå, og svarte nok Norsk Olje og Gass, vi var på viddene og var ikke innom Petoro.
28. Hva er Neretva, Varda, Ljubljanica og Miljacha eksempler på? Tom kjente igjen noen av disse som elver, og det stolte vi på sjøl om han ikke med sikkerhet kunne si at alle fire er elver.
29. Hva kalles en underetasje i skrått terreng, hvor den framre delen vanligvis ligger over terrenget og egner som til boligrom, mens den bakre delen brukes som kjeller? Sokkelleilighet.
30. Hva het Abraham Lincolns visepresident, som var president fram til 1869 og som i årene etter borgerkrigen spilte en stor rolle i gjenoppbygginga av landet og som i 1868 blei stilt for riksrett? Mer å slite med, Tom kommer opp med Jackson og både Anders og jeg kjøper det - sentralt navn i borgerkrigen. Det var dessverre feil, men ikke å langt unna da: Andrew Johnson, dette burde vel strengt tatt både jeg og Anders greit. Må nok friske opp amerikanske presidenter fra før 1900, gitt.
31. Hvem ga ut sitt første album i 1964, ga ut «Steel Wheels» i 1989 og «Blue & Lonesome» i 2016? Rolling Stones.
32. Hva heter organisasjonen som Johan Olav Koss etablerte november 2000 i forbindelse med Olympic Aid? Right to play.
33. Hvilket land blei okkupert av Japan i 1937 i den hensikt at Japan ønska å erobre hele landet? Kina.
34. Hva slags mat heter cipolle på italiensk, cebollas på spansk og oignons på fransk? De språkmektige dro fram løk.
35. Hvilket geologisk uttrykk brukes om størkningsbergarter? Ikke eruptive, men magmatiske.
36. Hva er Aileen Wuornos, Peter Stucliffe, James Earl Ray og Mark David Chapman mest kjent som? Vi kjente jo igjen i alle fall de to siste (de to første er seriemordere) og svarte mordere.
37. a) Hva er verdens eneste hovedstad som begynner på bokstaven I? Utleda fra klassisk quizspørsmål om de fire bokstavene i ordet QUIZ (hver av bokstavene har én hovedstad i verden som begynner på den bokstaven), Islamabad.
b) Hva er verdens eneste hovedstad som begynner på bokstaven Q? Quito.
38. Hvilke fire bokstavers forkortelse brukes om den amerikanske føderale etaten med hovedkontor i Washington DC som blei oppretta i 1958, som en direkte følge av Sovjets oppskyting av Sputnik 1, med oppgaver knytta til romfart og langsiktig utvikling av fly? NASA.
39. Hvilket år?
a) - USAs president Eisenhower lanserer sin dominoteori
- åtte personer omkom når et Catalina-sjøfly fra Forsvaret styrter på Bjørnøya
- solobservatoriet på Harestua åpner
- født: Thorvald Steen, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan
- kronprinsesse Märtha dør
Hvis ikke tidligere, så spikrer Märtha 1954 for oss.
b) – Eichmann henrettes i Israel
- Frankrike gir fra seg Algerie
- Bodø stasjon  og Nordlandsbanen til Bodø åpnes offisielt
- Beatles får gjennombrudd med «Love me do»
- Født: Gøran Sørloth og Dorthe Skappel
- død: Karen Blixen og Kirsten Flagstad
Tom tok det på første opplysning, det gjorde nok Anders også (i alle fall på andre), jeg tok det på tredje og vi diskuterte ikke 1962 mer.
c) – Thor Heyerdal starter Kon-Tiki-ekspedisjonen
- India blir sjølstendig, Pakistan skilles ut
- Knut Hamsun stilles for retten for landsforræderi
- født: Finn Kalvik og Salman Rushdie
- Al Capone dør
Kon-tiki spikrer 1947.
40. Gruppe (2008)? Her er jeg ute og kjøre - og de andre har ingen forslag. Det er flaut å si at jeg svarte Pearl Jam (sjøl om jeg ikke kunne kjenne igjen stemmen til Eddie Vedder på Oldemors noe forvrengte lydanlegg). Jeg kjenner for lite til Metallica - Cyanide for å kunne ta denne, gitt. (Ikke brått sikkert dette var låta som blei spilt ...)
41. Ranger måkearter fra størst til minst: krykkje (ca 40 cm), sildemåke (ca 50-60 cm), svartbak (ca 70-80 cm).
42. a) Hva kalles et linjestykke mellom to punkter på en sirkel. Mer å slite med, gitt. Trur vi svarte sektor, det var korde.
b) Hva kalles en rett linje som skjærer i gjennom en kurve i minst to punkt. Og vi sliter mer, svarte muligens median, det var sekant.
43. a) Hva heter Karin Fossums roman fra 2002 som i engelsk oversettelse har tittelen «The Indian Bride»? Elskede Poona.
b) Hvilken roman av Agatha Christie fra 1939 er opprinnelsen til miniserien «And then there were none» sendt på BBC jula 2015? Ten little nigger/ Ten little indians / And the there were none er alle titler på denne romanen opp gjennom tidene.
44. Hva er tittel på den amerikanske krimserien som sendes på TV2 og Sumo, som handler om etterforskerenheten Behavioral Analysis Unit ved FBI, som rykker ut ved spesielt alvorlige forbrytelser for å bistå lokalt politi ved å utarbeide en profil av gjerningspersonen? Før jeg fikk tenkt meg om (bruker ofte litt tid før jeg får gravd fram ting), om Vidar (eller John Arne? husker ikke helt) med Criminal Minds.
45. Hvem spiller rolla som Dr Watson i spillefilmene om Sherlock Holmes fra 2009 og 2011? Her kunne jeg bidra med Jude Law.
46. Hva slags produkt er fabrikken Figgjo i Sandnes særlig kjent for å lage? Porselen.
47. a) I hvilken norsk by lå benedikteklosteret Munkeliv, oppretta av Kong Øystein ca 1110 og som var en av Norges eldste? Her bomma vi stygt og svarte Trondheim, og ikke Bergen.
b) Hva het det tidligere klosteret fra 1100-tallet som ligger på ei øy med samme navn tilhørende Kvinnherad kommune i Hordaland? Litt diskusjon blant de som hadde peiling, Tom og Anders blei nok enige om Halsnøy.
48. Hva slags type galakse er Melkeveien? Enda mer vi ikke kunne... svarte vi noe slikt som tåkegalakse (uff da ...) eller noe sånt. Fasit viste spiralgalakse.
49. I hvilken idrett kan en oppnå både eagle og albatross? Vi behøvde ikke å ha golfekspert Vidar på laget for å svare korrekt her.
50. Artist (2018)? Eminem - Just lose it (ikke brått sikkert dette var låta som blei spilt ...)

Åtte feil i andre omgang gjorde at vi nesten stilte oss opp i kø for å betale vår regning, men når vi så at andre lag som lå like bak oss etter første omgang gjorde det samme så blei vi sittende. 52p holdt faktisk til seier 1p foran A la Carte. Det var ikke så mange av feilene vi hadde sjanse på heller, vi burde sef tatt Bergen i 49 - og den amerikanske presidenten i 30, men sjanseløse på de andre seks.

Jammen blir jeg ikke med Bobla i morra kveld også, så flere innlegg derfra kommer. Jeg har jo vært treig til å legge ut på bloggen i over en måned nå, men jeg lar det nok ikke gå så lang tid etter i morra før jeg legger ut nå ... snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar