fredag 20. mars 2020

Quizdirektoratets hjemmequiz 20. mars 2020

Det har blitt en ny farsott på Facebook i det siste, quizer som du tar hjemmefra. I går kveld deltok vi med Barenaked Hildes på Drammen popquiz, i kveld deltok en variant av Hanne & Hannene (Hanne, Hans, Hilde, Kjetil, Anders og undertegnede) på en quiz arrangert av Quizdirektoratet i Oslo. Vi kommuniserte via Messenger - og googla selvfølgelig ikke.

Her får du alle spørsmål, og fasit nederst.

Første runde

1. Initialoppgave! Det fungerer slik at dere får initialene til en filmtittel, initialene til regissøren og hvilket år filmen kom ut. Dere skal svare filmtittelen. Filmens initialer: D A D / Regissørens initialer: L T / Premiereår: 2002
2. Hvem har spilt flest landskamper for Norge i fotball, John Arne Riise eller Hege Riise?
3. Hva heter hovedstaden i Jamaica?
4. Oppgi ett (og bare ett) medlem av supergruppa Traveling Wilburys, som var aktive fra 1988 til 1991
5. Hvilken norsk forfatter har skrevet flere krimbøker om Konrad Sejer?
6. Vi skal til Star Trek. Hva er rollenavnet til denne Starfleet-admiralen? Hun spilles av Kate Mulgrew, og før hun ble admiral var hun blant annet kaptein på USS Voyager.


7. Hvilket år kunne man sitte "askefast"? Det samme året dro Didrik Solli-Tangen til Eurovision-finale, og 33 chilenere tilbragte over to måneder innesperret i en gruve.
8. Er det malt og humle i vørterøl?
9. Hvilken norsk regissør ble gullpalmenominert i 2015 for "Louder Than Bombs"? Han deler etternavn (som jo er det dere skal skrive inn i svararket) med en by som hevder å være Tysklands eldste.
10. Lerums Husholdningssaft Original inneholder 50% råsaft, men hva slags råsaft er det mest av (24% av disse 50%)? Pære, eple, kirsebær eller drue.
11. Hva kalles pannedekorasjonen som kvinner i India, Bangladesh og andre områder i Syd-Asia utsmykker seg med? Det kan være en rød prikk eller et smykke, og dekorasjonen deler navn med datteren til Krokodillejegeren, Steve Irwin. Her er det med andre ord for en sjelden gangs skyld fornavnet til personen som skal være svaret.
12. Hvilket land grenser til Bosnia-Hercegovina og Kroatia i vest, til Ungarn i nord, til Romania og Bulgaria i øst og til Nord-Makedonia og Montenegro i sør?
13. Hva heter Tom Hanks-filmen fra 1988 hvor Hanks' rollefigur får oppfylt et ønske om å bli voksen?
14. I hvilket land ligger byene Red Deer, Burnaby, Mississauga, London, Gatineau og Regina? Samtlige av disse byene hadde flere enn 100.000 innbyggere ved siste Wikipedia-registrerte folketelling.
15. Hiphopgruppa "The Firm" ble stiftet i New York i 1996. De ga ut "The Album" i 1997, ei skive svært få likte særlig godt. "The Firm" ble endelig oppløst i 1998. Hva het det eneste kvinnelige medlemmet av "The Firm"? Hun ble født Inga DeCarlo Fung Marchand i 1978, men jeg er ute etter artistnavnet hennes.
16. Dette er de to sist brukte logoene til hvilket bilmerke?



17. Hvilken norsk konge var sønn av Sigurd Syr og Åsta Gudbrandsdatter? Han falt 25. september 1066 i slaget ved Stamford Bridge
18. Hvilken kommune på fire bokstaver i Innlandet har et navn som også er et anagram for en brus produsert av Coca Cola Company? Navnet på brusen er også et akseptabelt svar.
19. Hva heter fantasilandet skapt av C. S. Lewis hvor maktsenteret er slottet Cair Paravel? I en lengre periode holdt dette landet seg med hele to konger og to dronninger, alle innsatt før myndighetsalder.
20. Hva er en taipan? Er det en bille, en slange, en type brød eller et tekstil?

Det gikk bra i først runde for oss, bomma kun i nr 6 som vi ikke hadde peiling på og gruppa i nr 15 som også var utafor rekkevidde. Men med godt over 300 lag var det mange lag foran oss - sikkert både med og uten google ... :-)

Andre runde

21. Initialoppgave! Det fungerer fortsatt slik at dere får initialene til en filmtittel, initialene til regissøren og hvilket år filmen kom ut. Dere skal svare filmtittelen. Filmens initialer: D M W / Regissørens initialer: T R / Premiereår: 1995
22. Dette er Alex Trebek. Hvilket amerikansk spørreprogram har han ledet siden 1984?


23. I hvilket år mens Gro Harlem Brundtland var norsk statsminister ble vinter-OL holdt i en europeisk by og Nobels fredspris gikk til en kvinne?
24. Kaptein Sorte-Bill kapret en gullfregatt utenfor Mogador i 1518. I dag heter denne byen Essaouira - men i hvilket land ligger byen?
25. Hvilket fuglenavn i fluesnapperfamilien har Jo Nesbøs tredje roman om Harry Hole?
26. Hvilket dyr i norsk fauna kalles noen steder "fillefrans", sannsynligvis utledet av det tyske ordet vielfraß som betyr "storeter"? Det vitenskapelige navnet er Gulo gulo, men dere skal svare det vanlige norske navnet, i store bokstaver.
27. Hva het den amerikanske komi/dramaserien med America Ferrara i hovedrollen som ble produsert fra 2006 til 2010? Den er bygd på en colombiansk telenovela.…Se mer
28. Er krypton en edelgass?
29. Nadine og Tobias er tidligere idrettsutøvere av tysk overbevisning. Nadine voktet buret for Tyskland i 146 kamper,Tobias var den første vinneren av Tour de Ski. Hvilket etternavn deler disse to?
30. Den nåværende fylkesmannen i Vestland er kanskje opphavsmannen til uttrykket "harryhandel", etter at han erklærte at å handle i Sverige var harry i et Dag og Tid-intervju. Hva heter han?
31. Hva heter romskipet som er sentralt i tv-serien "Firefly" (1, sesong, 2002)? I 2005 hadde en film premiere som forsøkte å nøste opp i trådene etterlatt av at denne serien ble kansellert etter en sesong, og denne filmen brukte romskipets navn som tittel.
32. Finn paven blant seriedrapsmennene: Luis Garavito, Daniel Camargo Barbosa, Jorge Mario Bergoglio og Pedro López. De tre seriedrapsmennene er blant de fem mest flest bekreftede ofre ifølge Wikipedia. Paven dere skal plukke ut er den nåværende, også kjent som Frans. Han er ikke oppført i Wikipedia med antall ofre.
33. Hva slags gjenstand var «Draupne» som dvergene Sindre og Brokk lagde til Odin?
34. Hva heter boka, opprinnelig utgitt som føljetong i et ungdomsblad på begynnelsen av 1880-tallet, hvor unge Jim Hawkins plutselig befinner seg i et kappløp med en del lugubre typer for å finne store mengder gull?
35. Hva heter den tyske forbundskansleren?
36. I 2006 åpnet det en restaurant på Aker Brygge, og denne har med tiden vokst til åtte spisesteder fordelt på fem byer. Året før slapp 50 Cent låta "Candy shop" sammen med en featuring-artist som deler artistnavn med disse restaurantene. Hvilket navn deler de?
37. Hva kalles et lynsjakkparti der hvit har en tidsfordel og svart vinner ved remis? Dette er også navnet på en film regissert av Michael Bay.
38. Den demokratiske republikk São Tomé og Príncipe er en øystat i Guineabukta vest for det afrikanske fastlandet. Hvilket er det offisielle språket der?
39. Hva er artistnavnet til Kyrre Gørvell-Dahll? Han er kjent under det samme navnet han ble gitt som brukernavn på læringsplattformen "It's learning" i sin tid.
40. Hva var etternavnet til Nils Vogts karakter Karl i tv-seriene "Mot i brøstet", "Karl & Co" og "Karl den tredje"?

Enda bedre i andre runde, bomma kun på Kaptein Sorte-Bill, der vi prøvde oss med Mosambik. Kun tre feil, men flere lag hadde full skår, så ... Moro å delta, da :-)

------------------------------------------------------

Fasit 

Spørsmål 1: DIE ANOTHER DAY (Lee Tamahori regisserte)
Spørsmål 2: HEGE RIISE
Spørsmål 3: KINGSTON
Spørsmål 4: Bob DYLAN, George HARRISON, Jeff LYNNE, Roy ORBISON eller Tom PETTY
Spørsmål 5: Karin FOSSUM
Spørsmål 6: Kathryn JANEWAY
Spørsmål 7: 2010
Spørsmål 8: JA, begge deler
Spørsmål 9: Joachim TRIER
Spørsmål 10: DRUE
Spørsmål 11: BINDI
Spørsmål 12: SERBIA
Spørsmål 13: BIG
Spørsmål 14: CANADA
Spørsmål 15: FOXY BROWN
Spørsmål 16: CITROËN
Spørsmål 17: Harald 3 HARDRÅDE
Spørsmål 18: GRUE eller URGE
Spørsmål 19: NARNIA
Spørsmål 20: SLANGE
Spørsmål 21: DEAD MAN WALKING (Regissert av Tim Robbins)
Spørsmål 22: JEOPARDY
Spørsmål 23: 1992. Det var OL i Albertville, og Rigoberta Menchu fikk nobelprisen.
Spørsmål 24: MAROKKO
Spørsmål 25: RØDSTRUPE
Spørsmål 26: JERV
Spørsmål 27: UGLY BETTY
Spørsmål 28: JA
Spørsmål 29: ANGERER
Spørsmål 30: Lars SPONHEIM
Spørsmål 31: SERENITY
Spørsmål 32: JORGE MARIO BERGOGLIO
Spørsmål 33: RING
Spørsmål 34: SKATTEN PÅ SJØRØVERØYA, SKATTEØYA, TREASURE ISLAND, THE MUTINY OF THE HISPANIOLA og THE SEA-COOK er alle akseptable svar.
Spørsmål 35: Angela MERKEL
Spørsmål 36: OLIVIA
Spørsmål 37: ARMAGEDDON
Spørsmål 38: PORTUGISISK
Spørsmål 39: KYGO
Spørsmål 40: REVERUD

Det er mulig det blir flere slike i framtida, følg Quizdirektoratet på Facebook, snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar