onsdag 13. april 2016

Norsia Quiz 11.4.2016

Da var det slutt på B-gjengens seiersrekke i en usedvanlig tett fight i toppen. Laget på Stiklestad nådde gamle høyder og oppnådde 50p og seier, tett fulgt av Halvdan Svarte og B-gjengen - begge med 49,5p. Så håper QM som vanlig at et annet lag trer fram og vinner i neste runde igjen ... Åttende rundes stilling ser dermed slik ut etter at poengene er regne om til 100 for seier:


Laget på Stiklestad imponerte til tross for at de var det eneste laget som ikke visste hva stillingen blei i mandagens fotballkamp mellom HBK og RBK2.

Ring Gym imponerte med sin ærlighet når de sa ifra at de hadde fått ett poeng for mye etter første runde, slike gutter og jenter vil gamle QM ha!

Denne gangen var det ett spørsmål som var hakket for vanskelig. Ingen visste svaret på følgende spørsmål: "Hva kalles flagget som angir en persons grad eller offisielle stilling og dennes tilstedeværelse om bord på et orlogsfartøy eller på et bestemt sted?"

Vi kan også nevne et par av de andre spørsmålene som en del lag sleit med: Kun Hanne & Hannene og Laget på Stiklestad visse svaret på følgende: "Hvilken dato i 1814 blei Grunnloven revidert og Karl XIII Johan norsk konge? Samme dato er også i tittelen på roman av Karin Fossum. Her en liten beskrivelse av romanen: … en skildrende roman av sorgen som rammer ekteparet Jon og Magnhild Moe i det deres tause, men pålitelige datter Jonna forsvinner sporløst en mørk natt. Sorgfulle dager blir til uker og måneder og hendelsen framstår som et mysterium for både jentas familie, venner og politiet som straks ble involvert i saken …"

Til QMs forferdelse var det bare B-gjengen og Hanne & Hannene som kom fram til riktig norsk musiker etter at følgende band blei ramsa opp:
DePress
Cirkus Modern
Can Can
Langsomt mot nord
Thinkerbell
Mercury Motors
Young Neils
CC Cowboys

Kveldens 10.PlassEmne var Disney-figurer, et emne som tydeligvis falt i smak. 17 av max 10p blei sanka her. Bl a blei det spurt om hva jenta het som en sentral i filmen der klippene under er henta fra:


Det blei spurt om ett av to land Mexico grensa til i sør, mens vi kosa oss med følgende klipp fra "Death Proof" der The Coasters selvfølgelig spiller "Down in Mexico":


I det sammensatte musikkspørsmålet denne gangen blei følgende låter fra Billboard Hot 100 avspilt i omvendt kronologisk rekkefølge fra 2014 og hvert 10. år tilbake til 1964. Det blei påpekt at ei av låtene var en duett og at det her blei avkrevd begge vokalister. Vil du prøve det finner du mix'en her.

Du kan som vanlig sjekke alle enkeltresultater i lenke i venstre marg, der ser du også hvor mange lag som svarte riktig på hvert enkelt spørsmål. Der finner du også ut at mandagens runde hadde et snitt på nesten 43p, det er meget høyt til å være denne QMs quiz'er!

Sammenlagt er det nå ikke store endringene, men endringer vil komme - i alle fall straks vi begynner å stryke runder etter 10. og 11. runde.


Vel møtt til niende runde mandag 25. april kl 1900!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar