onsdag 30. mars 2016

Norsia Quiz 29.3.2016

Da blei det hat-trick på B-Gjengen! Tre seire på rad - nå må de andre lagene legge seg i hardtrening! En ganske vanskelig runde med poengsummer mellom 34,5 og 47,5 - noe som ga et snitt på drøyt 40p.

Om runden var vanskelig, så var det ikke verre enn at alle spørsmål blei besvart denne gangen. Det var heller ingen spørsmål som kun ett lag tok, men vi kan jo nevne de som kun to lag tok:

Kun No Name og Ring Gym visste hva denne TV-serien het (samme navn som hovedkarakteren, ses til høyre på bildet under):
Mange gode forslag til hva det engelske fotballuttrykket nutmeg betyr, bl a var det flere lag som hadde klokketru på ballespark. Halvdan Svarte og Hanne & Hannene var de to eneste lagene som tok poeng her. RETTELSE: No Name tok også nutmeg.

Det var også bare to lag som visste etternavnet på både far og sønn (samme navn):
- Faren er norsk pastor (f. 1957)
- Sønnen tar et oppgjør med faren og andre religiøse i boka «Jesussoldaten». Bl a om hvilke sjelelige sår et barn kan få etter å ha blitt utsatt for usunn forkynnelse og trosutfoldelse – også demonutdrivelse og eksorsisme. De samme lagene som visste hva nutmeg er i fotballsammenheng viste også gode kunnskaper om norske, religiøse fanatikere. 

Det siste spørsmålet kun to lag tok (Optimistene og Halvdan Svarte var lagene som imponerte her) var "Tarpan er et utdødd dyr, hvorav de siste levde på 1800-tallet (muligens inn på 1900-tallet). Hva slags dyr var tarpan en underrase av?" 

Mens vi er i gang kan vi jo ta et annet vanskelig spørsmål som tre av lagene tok: Hva inneholder buer, virvler og slynger (f eks ekstern og intern slynge i tillegg til tvilling-slynge)? Læren om dette heter Daktyloskopi. 

Ettersom "9.PlassEmne" (9. siden vi mangla et lag i forrige runde, de stilte til gjengjeld mannsterke denne gangen - de hadde til og med reserve i baren! Bra jobba Petter & co!) var norske 80-talls artister/grupper (valgt av De Utvalgte) måtte forsamlinga lide seg gjennom denne låta, mens de forsøkte å finne ut hvilke to gjerningsmenn som hadde komponert låta:

Forrige gang hadde vi en noenlunde kjent skotsk komiker, men quizzerne fikk i tillegg tildelt bokstavene som et anagram. Mange løste dette så vi gjorde et nytt forsøk - denne gangen med en mer ukjent komiker som bl a hadde dette anagrammet: GEESE HUSH TV skulle bli til et for- og etternavn. Dere ser og hører karen i aksjon i videoen under.

Den mixa musikkoppgaven denne gangen var ikke hjemmelaget av QM, derimot henta på YouTube. Her skulle det plukkes ut seks av de åtte artistene/gruppene som kunne høres i innslaget under. Deltakerne blei bedt om å se bort fra all filmmusikk, filmselskap-intros og annen støy og konsentrere seg om de faktiske åtte låtene som egentlig ikke har noe med filmene å gjøre, og deretter plukke ut de seks de var mest sikre på. Her burde noen av låtene være enkle å ta, mens andre nok vil være verre å ta. B-Gjengen og Midt På Treet var de to lagene som var nærmest full score her med sine 2,5 av 3 oppnåelige poeng. Under kan du prøve deg på samme oppgave - deltakerne fikk høre (og se) opptaket to ganger:


Det var mer musikk som var vrien denne gangen. Den gamle "Tannpussevisa" blei avspilt og quizzerne blei avkrevd de tre navnene som sto på coveret til singelen, med en presisering om at det ikke var snakk om artistenes etternavn - det at vi var mer ute etter navn på rollefigurer lå vel i lufta. Ingen greide alle tre, men fire lag greide i alle fall to av tre!

En sketsj blei avspilt denne gangen også, mer for morskapens skyld enn elegant kobling til oppgave. Latteren satt imidlertid løst når damene under tok for seg kvinnens kropp:



Stillingen i sammendraget er nå som følger - husk nå kan en snart begynne å stryke runder!




I etterkant av tirsdagens runde har det kommet oss for øret at HBKs sesongpremiere går av stabelen samme kveld som runde åtte av Norsia Quiz var planlagt mandag 11. april. Policy'en både til NorsiaQuiz og Kooperativen er at vi ikke avholder quiz som kolliderer med HBKs hjemmekamper. Men siden kampen starter kl 1700 denne mandagen og da vil være ferdig til ca 1850 tenker vi at vi avholder quiz'en samme kveld, men at vi starter noe seinere - dvs kl 1930 . Håper dette ikke lager for store vanskeligheter for noen av lagene :-)

Avslutningsvis kan vi ta med en klassiker av en RingBlad-notis som også blei vist fram under quiz'en. NB! Ikke parker på Sokna!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar