tirsdag 9. februar 2016

Norsia Quiz 8.2.16

Mandag blei tredje runde av sesongens NorsiaQuiz avvikla på Kooperativen. QM hadde faktisk maktet å lage quiz'en ørlite grann lettere enn forrige runde, noe et snitt på over 40p vitner om. Det måtte fintelling til for å kåre en vinner, men ingen feilrettinger eller feilsummeringer blei funnet. Vinnerlaget blei det samme som sist runde, Hanne & Hannene. De vant på 48,5p, knepent foran B-Gjengen som fikk 48p. Omregnet til 100 blei derfor stillingen slik:

Ellers kan vi nevne at lagkapteinen på Koopens Ølvenner var tilbake fra diverse bursdagsfeiringer og laget havna dermed på en god og trygg 10. plass igjen - noe som igjen medførte at de fikk lov til å velge et 2p-emne (hemmelig for alle andre lag) i fjerde runde. QM kan røpe at her snakker vi finurlig valg av emne.

Optimistene som hadde valgt emne i denne runden blei litt snurt når QM hadde vridd litt på deres emne. De hadde nemlig valgt Nobels FREDSprisvinnere på 1980-tallet, mens QM lagde spørsmål på emnet Nobelprisvinnere på 1980-tallet. Uansett hadde nok ikke dette emnet gått gjennom nåløyet, det hadde blitt litt for snevert. QM beklager likevel og lover å gjøre godt igjen overfor Optimistene på en eller annen måte ...

Denne gangen var det kun ett spørsmål som ingen besvarte. Ingen visste hvilken organisasjon/forening som bruker disse i en kampanje for tida:

Vi kan jo også nevne noen av de spørsmålene som voldte mest besvær denne gangen. Tre lag (Hanne & Hannene, Midt På Treet og Optimistene) svarte korrekt på hvilken nasjonalitet Isambard Kingdom Brunel (1806-59 hadde. Personen har i nyere tid blitt kåra til denne nasjonens nest viktigste person. Noe som kanskje ikke høster like mye ære er Midt På Treet som var eneste lag som visste hvilken artist som sang "I'm not afraid to move on" i 2003. Det var mer av musikken som var vrien. Navnet på artisten i låta under var det  nok en gang bare Midt På Treet som tok (videoen blei ikke vist, såpass sterk dansing kan vi ikke ha noe av på disse quiz'ene):


Et siste spørsmål som også bød på problemer for mange, bortsett fra B-Gjengen og Hanne & Hannene var i hvilket land José Eduardo dos Santos har vært statsoverhode siden 1979. Svaret finner du på Google.

Takk for nok en flott aften med fullt hus og god stemning. Vi ses mandag 22. februar kl 1900 til ny dyst, forhåpentligvis vil enda flere svare korrekt på enda flere spørsmål! Snakkes!

Stillingen etter tre runder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar