tirsdag 23. februar 2016

Norsia Quiz 22.2.2016

Da er fjerde runde av NorsiaQuiz vår 2016 historie. Denne gangen gratulerer vi No Name med en ganske så overlegen seier, 49p mot 45,5p på (den evige?) to'eren B-Gjengen.

Et snitt på godt over 41p tyder på at det ikke var den vanskeligste runden i historien, men en del spørsmål voldte som vanlig besvær. Vi kan med en gang trekke fram 10.plassemnet som Koopens ølvenner hadde valgt ut - regnestykker med romertall. Dette var det ikke bare quizdeltakerne som blei litt surrete i hodet av, QM blei det samme .... noe som medførte at den ene av de to oppgavene blei enda vanskeligere å løse enn QM hadde tenkt. Men som det ettertrykkelig blei påpekt fra QMs side: er dere ikke fornøyd med valg av emner - sørg for å bli nr 10, da kan dere velge emne sjøl! Ikke mye sjølkritikk å spore hos QM, nei.

Av andre utfordrende spørsmål kan nevnes at kun B-Gjengen og Optimistene klarte følgende spørsmål: På en skyfri dag på toppen av London Eye, hva er lengst unna av det du kan se med det blotte øyet? Kun to lag (De Utvalgte og Midt På Treet) tok navnet på denne avdøde komikeren som i klippet imiterer Elvis:


Mens vi er inne på spørsmål kun to lag tok, kan vi jo også ta med at kun De Utvalgte og No Name visste hvem som var generalsekretær i Norges håndballforbund 1984-2003 og som var gift med en tidligere landslagstrener. Derimot var det kun Hanne & Hannene som visste hvilket geografisk navn som var en del av navnet på videosjappa i krysset Sundgata/Kongens gate (der hvor Salt & Pepper etter hvert starta opp).

To spørsmål var så vriene at ingen visste svaret: ingen kunne svare på hva som testes ved en såkalt Ishihara-test (oppkalt etter han som laga testen), sjøl om vi fikk inn en del fantasifulle svar vi ikke tør å nevne her .... Denne gamle testen (her i litt ny utgaver) var ikke svar på spørsmålet:

QM varsla jo at han skulle gjøre opp for en liten endring han hadde gjort i Optimistenes forrige 10.plassemne, det gjorde han og stilte følgende spørsmål. Hvem vant Nobels fredspris i 1987. Dessverre var ikke korttidsminnet til Optimistene bedre enn at ingen av dem huska hva de hadde pugga for 14 dager siden, så også dette spørsmålet blei stående ubesvart. Optimistene går på med friskt mot og har meldt inn nytt 10.plassemne og har satt seg ned for å pugge nytt, spennende emne fram til 7. mars ...

Åtte av årets Grammy-vinnere (inkl evt ærespriser) (1 grupper og 7 artister) blei også vanskelig for mange. Her varierte prestasjonene fra 0,5p og opp til full pott 4p som No Name dro i land. Vil du teste deg sjøl på denne musikkoppgaven? Klikk for å komme til lydfila.

Alt i alt en meget morsom kveld der vi også kosa oss med noen morsomme videoklipp. Bl a lot vi Øystein Sunde holde en velkjent historietime for oss:


... og LaLinea introduserte spørsmålet om hvilken celebritet som (ufrivillig) deltar i pornofilmen "1 night in Paris":


QM måtte derimot avslutte musikkvideoen under FØR låta var ferdig pga noe mindre vokale ferdigheter hos kvinnen enn hos originalsangeren, seks lag greide forøvrig å svare korrekt gruppe på hvem som hadde originalen:

Stillingen sammenlagt ser nå slik ut - og husk at det skal strykes to runder!

Vi takker for en utsøkt aften og ses igjen mandag 7. mars kl 1900 og minner samtidig om at det er quiz-runde også mandagen etter, 14. mars - før det blir påskeferie og oppstart igjen TIRSDAG 29. mars kl 1900. Deretter blir det annenhver mandag fram til avslutninga 23. mai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar