torsdag 31. desember 2020

Humbars MusikkQuiz 28. desember 2020

Humbars MusikkQuiz holder koken også i romjula - og sjøl om en ikke får lov til å drekke alkohol. Humbar måtte stenge dagen etter og trenger så absolutt din støtte i en vanskelig tid. Synes du at du får litt underholdning ut av disse innleggene håper jeg du benytter deg av Humbars virtuelle tilbud!


Så over til sjølve Humbars MusikkQuiz. Samme lag som sist, Jan Erik, Kjetil, Hans og undertegnede stilte igjen som The Radio Has Expressed Concerns About What Hilde Did Last Night.

Spillelista ligger på Spotify med alle låter som blei spilt under quizen. Det går altså fint an å ta quizen hvis en ikke tjuvtitter på Spotify mens lista spilles av.

Humbars MusikkQuiz holder seg til fast mønster: 
første runde blei åtte låter avspilt, med fire spørsmål til hver låt - under kan du se bilde av alle spørsmål i runde en. (De åtte første låtene på spillelista)

runde to var det kun coverlåter, de ti første blei både artist/gruppe og originalartist/-gruppe avkrevd, men i de siste skulle en kun svare originalartist/-gruppe. (De neste 30 låtene på spillelista.)

tredje runde blei 40 låter avspilt og vi skulle svare hvem som spilte - kobla opp mot noen platecover med artister/grupper som dukka opp som en av de 40 låtene og vi skulle koble disse også. Alle artistnavn skulle besvares med for- og etternavn (alternativt artistnavn, selvfølgelig). (De siste 40 låtene på spillelista.)

Før du går i gang bør du hente opp spillelista (uten å kikke for mye, så sett på play og les spørsmålene etterhvert - det blei avspilt noe over et minutt av hver låt - eller enda mer hvis det drøyde med første refreng.)

Fasit finner du nederst, med noen kommentarer om hvordan The Radio Has Expressed Concerns About What Hilde Did Last Night gjorde det.

Som vanlig en stor takk til QM Ole Andreas for en utmerket quiz  og for velvillig deling i etterkant.

Her er spørsmålene i første runde (første åtte låtene fra spillelista):



Bonusølspørsmål - hvilken gruppe står bak dette ølet?


Albumcovers til runde 3:



----------------------------------------------------------------------

Fasit 


Runde 1

1. Frank Sinatra - It was a very good year - Dean Martin, Sammy Davis jr , Peter Lawford, Joey Bishiop - Married With Children (Våre verste år)
2. Suede - Beautiful Ones - London Suede - Cranberries
3. Eminem & Rihanna - Love the way you lie - My name is - Pon de Replay
4. The Who - Baba O'Reilly - Tommy - Quadrophonia
5. Mira Craig - Boogeyman - The Fugees - Maria Haukaas Mittet
6. Lenny Kravitz - Fly away - Albert - Justify my love
7. Crystal Castles - Not in love - Robert Smith - Christina Aguilera
8. The Donnas - Take it off - Brett Anderson - Rainbow
Øl-bonus: Kvelertak

Vi fikk 26,5p, kunne ikke London Suede (sjøl om vi var innom British Suede), ikke gjennombruddet til Eminem (det var innen rekkevidde), ikke Fugees, ikke mellomnavnet til Frankie og Lenny, litt feilskriving i tittel på The Donnas trakk oss 0,5p og urutinert å ikke gå for Brett Anderson for et svenskt band! Det holdt såvidt til ledelse etter første runde. 

Runde 2 - del 1 (både hvem synger og originalen)

1. DeLillos - Lillebjørn Nilsen
2. Pearl Jam* - Ramones*
3. Selena Gomez - Yazoo*
4. Everlast* - Johnny Cash
5. Alice Cooper - Jimi Hendrix
6. Chris Isaak - Cheap Trick
7. Marilyn Manson - Depeche Mode
8. Cowboy Junkies* - Bruce Springsteen
9. Taylor Swift - Earth, Wind & Fire
10. Sisters of Mercy - Rolling Stones

Her bomma vi på * Pearl Jam og Ramones burde nok vært innen rekkevidde, jeg valgte Alison Moyet i stedet for å følge en noe usikker magafølelse på Yazoo, Everlast var vi ikke innom. Jeg huska heldigvis Cheap Trick, men blemma meg ut på en Cowboy Junkies-versjon jeg har hørt og gikk for Melissa Etheridge i stedet. Nå vi bommer klager vi selvfølgelig litt på lyden - helt urettmessig of course, men skulle likevel ønske oss at quizen blei avspilt i mono, da den ene høytaleren vi har i hjørnet vårt gjør at vi misser en del bl a på vokal og instrumentering på låter fra den gangen det var moro å lage låter i stereo. 15,5p av 20 mulige, ikke så aller verst - og vi leda så vid fortsatt.

Runde 2 - del 2 (kun originalartist/-gruppe)

11. Duran Duran
12. Iron Maiden
13. Coldplay
14. JJ Cale
15. The Prodigy
16. Ikke Pointer Sisters, men Sister Sledge - forferdelig urutinert, denne hadde vi tatt med litt tankevirksomhet - vi spikra den altfor tidlig
17. Sophie Ellis-Baxtor
18. Pet shop Boys
19. Black Sabbath
20. Wham!
21. Gorillaz
22. Ricky Martin
23. Billie Eilish
24. Talking Heads
25. Adele
26. Snap!
27. Bob Marley & The Wailers (rimelig vrien å kjenne igjen)
28. Lou Reed
29. Donna Summer
30. Soundgarden

Kun en feil i en ganske så lett runde, men det var nok like lett for andre lag ... vi dro ikke noe fra.

Runde 3

Fasit kan du også se på Spotify, men ekstrasørvis her ....



Og til slutt fasit på albumoppgaven:
A The Pogues - B Grateful Dead - C Lambretta - D Van Morrison - E OMD - F Sondre Justad - G The Jayhawks - H Artic Monkeys - I Gåte - J Paradise Lost - K Animal Collective - L A Tribe Called Quest

Her blei det mange feil, gitt - litt for mange til at jeg ønsker å gjengi det her. Noen favoritter kom som jeg tok: Van the Man, Jayhawks og avrundinga med Johnny Thunders blir aldri feil. Når vi teller opp til slutt er det ikke så morsomt å tenke på .... Seieren røyk - og jeg burde faktisk har tatt såpass mange flere at vi hadde rodd det i land fra runde 1 og 2 kan nevnes Sister Sledge , Brett Anderson, Cowboy Junkies og Yazoo ville gitt oss 3,5p mer og i siste runde er det direkte flaut å ikke ta Dr John - og Brad Paisley er også for dårlig å ikke dra (sjøl om han var ett av navnene på blokka) - så der kunne vi hatt 5,5p mer og fått med oss seier. I stedet gikk to lag forbi oss, bittert - men moro likevel. Og fornøyd med at vi ikke tar Solfaktor X (sjøl om Hilde var farlig nær). Vår kaptein bidrar med veldig mange poeng, vi andre får skjerpe oss i 2021 ;-)

Resultatliste:
01. Rideskolen (likes reggae) 101,5p
02. Døh, Gidderu Quizze Meg i Trynet 99,5p
03. The Radio Has Expressed Concerns About What Hilde Did Last Night 97p
04. A-Team 89,5p
05. The Humpty Dumptys 80,5p
06. Quiz på begge sider av brua 73,5p

Dette kan en vel med sikkerhet si er 2020s siste blogginnlegg. Det blir quiz i 2021 også, jeg fortsetter med både allmennquiz og musikkquiz - og starter en eller annen gang etter 13. januar. Vi kan dessverre ikke være mer presise nå, sjøl om vi har spikra alle datoer - smittevernregler er det som bestemmer når vi kan starte opp. LøvstadQuiz på Humbar starter 15. januar (også litt forbehold her), og QM Ole Andreas lover at det blir musikkquizer på Humbar også i 2021, så alt er ikke mørkt. Følg med her og på DahlbergQuiz på Facebook for oppdateringer, godt nytt år! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar