tirsdag 12. januar 2016

NorsiaQuiz 11.1.16

Da er første runde av NorsiaQuiz våren 2016 unnagjort. Og for en måte å feire ny quiz-sesong! Midt På Treet dro i land sin aller første seier noensinne - og vi har holdt på siden 2010!

Er det noe QM virkelig setter pris på så er det at forskjellig lag drar hjem seieren. I løpet av mine quiz'er på Kooperativen har ni av de ti nåværende lagene dratt i land rundeseier, det er moro.

Ellers var runden prega av at QM som vanlig ikke er verdens snilleste quiz-master. Midt På Treet vant med 46p, mens Laget på Stiklestad og Halvdan Svarte delte andreplassen kun 0,5p bak. Et snitt på over 40p (av 60 mulige) er omtrent på snittet av det vi pleier å ha. Her er stillingen etter første runde når vi har regna om poengene til 100:

Det var kun ett spørsmål som ikke blei besvart av noen denne gangen, og det til og med med to leger i salen! Ingen kunne svare på hvor på kroppen du har filtrum (presist svar krevdes). I tillegg var det ingen som tok følgende delspørsmål: hvem framfører her (originalartist) "Jeg drømmer om en natt med Kaci Kullmann Five"? Av andre spørsmål mange sleit med var det kun NoName som visste hvem som var Arbeiderpartiets eldste gjenlevende ex-partileder, mens bare Optimistene visste betydningen av uttrykket Annus Mirabilis. Videre var det kun B-Gjengen som visste om det er humle i vørterøl eller ikke, samme lag var også det eneste som visste hva gruppa som framførte "Get Together" (utgitt både i 1967 og 1969) het.

Her finner du oversikt over vårens runder med runderesultater, mens du kan kikke på alle enkeltresultater her.

Vi kan jo ta med ett av illustrasjonsbildene fra runden også. Denne falt i smak som et eksempel på det med ordleker:

Takk for en fin aften og så ses vi igjen tirsdag (merk ukedagen) 26. januar kl 19:00. I mellomtida må QM reise til London for å få inspirasjon til å lage neste runde med intrikate spørsmål, snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar