onsdag 28. september 2022

Løvstad-quiz @Humbar 23. september 2022

Nok en Løvstad-quiz er historie, og jaggu blei det ikke seier til BadaBing! enda en gang! Fire seiere på rad trur jeg nesten må være rekord for oss? Denne gangen stilte vi med Hanne, Kjetil, Hans, Ove og meg. Vi regner med at seiersrekka nå må bli brutt ganske snart, men vi skal ikke gi oss uten sverdslag!

Alle spørsmål og svar følger + litt kommentarer om livet innad i BadaBing!, men siden det er en del dager siden quizen foregikk huskes nok ikke alle detaljer denne gangen. Det må dere bare leve med ;-)

Runde 1

1. Finansmannen Kjell Inge Røkke tar med seg sparegrisen og flytter. Til hvilket land? 

2. I hvilket tiår kunne vi høre Nattønske på radioen for første gang? 

3. Hva heter stavkirken i Lærdal kommune som er en av Norges best bevarte og mest besøkte stavkirker?

4. Hva heter den norske fotballspilleren som havnet i unåde på landslaget da han nylig signerte for den russiske klubben Dinamo Moskva? 

5. Hvor mange forskjellige statsministre har kommet fra partiet Høyre siden den andre verdenskrig? 

6. Hva er et mer vanlig navn på fuglen som kan kalles tertitt? 

7. Hvilken av disse filmene har ikke vunnet Oscar for beste film: Apocalypse nå - Broen over KwaiHjortejegeren - Platoon

8. Hva heter nordmannen som tok VM-gull på sykling tempo natt til søndag (senior)? 

9. Hvem døde først av Adolf Hitler, Benito Mussolini og Franklin D Roosevelt?

10. I hvilket europeisk land heter allmennkringkasteren RAI? 

11. Hvilken kvinnelig amerikansk artist (1979) gjemmer seg bak anagrammet Horen Sonja

12. Hva er navnet på skuespilleren som spilte Jens August Anker Hansen i Hotell Cæsar? 

13. Hva heter partilederen til Moderaterna i Sverige? 

14. Hva heter forfatteren og foredragsholderen bak bøker som «Helvetesuka» og «Bli best med mental trening»?

15. Hvilken idrettsutøver, med en lang og suksessrik karriere fra en annen idrett enn langrenn skal nå gå for Ski Classics-laget Team Kaffebryggeriet? 

16. Hvilket år?

  • Øst Timor blir selvstendig
  • Martha Louise gifter seg med Ari Behn
  • Bokhandleren fra Kabul gis ut
  • Marcus og Martinius blir født
  • Kjell Aukrust og Thor Heyerdahl dør

17. Hvem sang tittellåten til James Bond- filmen Die another day

18. Hva inneholder mest kalorier av 100 gram honningmelon og 100 gram vannmelon? 

19. Hvorfor er arterielt blod lysere enn venøst blod? 

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Hva er navnet på klinikken som har fått mye kritikk for å blande ordet «kvinnehelse» inn en bransje som handler mer om estetikk enn medisin? Pia Tjelta var en av initiativtagerne til denne klinikken som jeg lurer på hva heter. 

2. Hva heter denne blomsten i rubladfamilien? Den er et vanlig skue i Norge om sommeren. Den er også kjent under andre navn, som f.eks Mariauge. 

3. Angi et år forfatteren Jens Bjørneboe og artisten Robbie Williams begge var i live. 

4. Hvem hadde hovedrollen som dronning Elisabeth II i filmen »The Queen» fra 2006?

5. Hvor ble olympiske leker arrangert i 2010? 

6. På hvilken øy finner vi statuen Frihetsgudinnen? 

7. I hvilken by finner vi hovedsete for Hålogaland teater? 

8. Ringerike kommune har ansatt ny kommunalsjef for utdanning og familie. Hvem har fått denne jobben? 

9. Hva heter den kinoaktuelle filmen med George Clooney og Julia Roberts i hovedrollen? 

10. Hvor mange dommere sitter det i den amerikanske Supreme Court (høyesterett)

11. TVNorge satser på humor-reality i høst. De kaller det en blanding av Kongen befaler og 71 grader nord. Hva heter programmet som skal ledes av Steinar Sagen? 

12. Hvilken forfatter skrev romanen «Frankenstein» for mer enn 200 år siden? 

13. Denne logoen kan man se både i diverse kantiner og blant renholdspersonell. EVAT er et akronym, men hva står hver bokstav for?

14. G20 er verdens sentrale, uformelle forum for internasjonalt økonomisk samarbeid. Det består av 19 land, men hvem eller hva utgjør det tjuende medlemmet? 

15. I hvilket land finner vi byer som Newcastle, Wollongong og Wagga Wagga? 

16. Hvilken krig tok slutt med freden i Westfalen i 1648? 

17. Hvis du skal studere til å bli lege på for eksempel universitet i Bergen; hvor mange år må du minimum gå på studiet? (ikke medberegnet ex.phil og sånt vås) 

18. Hvilken norsk sjokoladeprodusent står bak de velkjente Mokkabønnene? 

19. The Animals, Dr. Alban, Bon Jovi, Dj Bobo og No doubt har alle en låt med denne tittelen, men det er ikke samme låt. Hvordan lyder tittelen? 

20. Hvem er dette?

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?




------------------------------------------------------



Fasit



Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = det BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Finansmannen Kjell Inge Røkke tar med seg sparegrisen og flytter. Til hvilket land? Sveits.

2. I hvilket tiår kunne vi høre Nattønske på radioen for første gang? Her var vi ikke helt sikre, men mente det måtte være på 1980-tallet (1984).

3. Hva heter stavkirken i Lærdal kommune som er en av Norges best bevarte og mest besøkte stavkirker? Borgund stavkirke.

4. Hva heter den norske fotballspilleren som havnet i unåde på landslaget da han nylig signerte for den russiske klubben Dinamo Moskva? Mathias Normann.

5. Hvor mange forskjellige statsministre har kommet fra partiet Høyre siden den andre verdenskrig? Dette har vi orden på (sjøl uten vår kjære nestor), jeg ramsa opp Lyng i 63, Willoch på 80-tallet, Syse 89/90 og Erna Werna på 2010-tallet - så svaret var fire

6. Hva er et mer vanlig navn på fuglen som kan kalles tertitt? Her kom Hanne kjapt opp med kjøttmeis, men vi jobba oss (uheldigvis) videre via f eks blåmeis, mm og endte på linerle.

7. Hvilken av disse filmene har ikke vunnet Oscar for beste film: Apocalypse nå - Broen over Kwai – Hjortejegeren - Platoon Jeg var sikker på denne, ja :-)

8. Hva heter nordmannen som tok VM-gull på sykling tempo natt til søndag (senior)? Tobias Foss. Dette var andre gangen på to dager dette spørsmålet blei stilt på quiz jeg deltok på, så grei skuring (også dagen før).

9. Hvem døde først av Adolf Hitler, Benito Mussolini og Franklin D Roosevelt? Men her var vi ikke sikre i det hele tatt. I mitt hode var det Roosevelt (12.4.45), men det kom innspill på at han døde i mars/april 45 - og det var seinere enn jeg hadde innbilt meg. Hitler (30.4.45) veit vi jo når døde, mens vi var mer usikre på når de tok rotta på Mussolini (28.4.45 - den datoen burde jo jeg egentlig huske ...). Vi gikk derfor for han. Som dere ser av datoene: close call, men dette er jo ei rekkefølge vi egentlig bør kunne - det gjør vi til neste gang!

10. I hvilket europeisk land heter allmennkringkasteren RAI? Italia var vi sikre på. (Her stilte vi oss spørsmålet om QM ville ha både Mussolini og Italia etter hverandre, vi tenkte at det brydde han seg ikke om - så feil kan vi ta)

11. Hvilken kvinnelig amerikansk artist (1979) gjemmer seg bak anagrammet Horen Sonja? Her trur jeg Kjetil (eller Ove?) tok Norah Jones etter litt jobbing.

12. Hva er navnet på skuespilleren som spilte Jens August Anker Hansen i Hotell Cæsar? Kim Kolstad.

13. Hva heter partilederen til Moderaterna i Sverige? Ulf Kristersson. Dette var også andre gangen på to dager at jeg besvarte dette spørsmålet, vellykka denne kvelden også :-) Men det førte også til at jeg valgte å droppe både dette og Foss-spørsmålet på min egen quiz 28.9. Normalt endrer jeg ikke noe jeg har laga sjøl om det dukker opp, men tre ganger ila ei kort uke (med noen quizzere som stiller på alle tre) blei litt for drøyt. De som dukker opp 28.9. må derfor bryne seg på mer vriene spørsmål.

14. Hva heter forfatteren og foredragsholderen bak bøker som «Helvetesuka» og «Bli best med mental trening»? Jeg hadde null peiling, Kjetil og Ove (og Hanne?) var sikre på Erik Bertrand Larsen.

15. Hvilken idrettsutøver, med en lang og suksessrik karriere fra en annen idrett enn langrenn skal nå gå for Ski Classics-laget Team Kaffebryggeriet? Men denne visste jeg :-) Olaf Tufte.

16. Hvilket år?

  • Øst Timor blir selvstendig
  • Martha Louise gifter seg med Ari Behn
  • Bokhandleren fra Kabul gis ut
  • Marcus og Martinius blir født
  • Kjell Aukrust og Thor Heyerdahl dør
Denne feilen får jeg ta på min kappe. Rota med bryllupene, trudde Märtha gifta seg før broren og sausa dette sammen. Likevel sto det mellom 2001 og 2002 og vi landa feil.

17. Hvem sang tittellåten til James Bond- filmen Die another day? Madonna.

18. Hva inneholder mest kalorier av 100 gram honningmelon og 100 gram vannmelon? Ikke så mye diskusjon her heller, vi visste ikke, men landa på vannmelon. QMs fasit viste honningmelon, mens andre fasiter viste vannmelon. Alle som hadde besvart spørsmålet fikk derfor poeng :-)

19. Hvorfor er arterielt blod lysere enn venøst blod? Inneholder mer oksygen.

20. Hvem er dette? Lisa Myhre.

En god runde, likevel irriterende med de vi bomma på - her kunne vi fort hatt full score med litt flaks og litt bedre bruk av de små grå, og vi regna med at andre lag hadde mer enn oss. Likevel lå vi på delt første etter første runde, det var vi godt fornøyd med.

Runde 2

1. Hva er navnet på klinikken som har fått mye kritikk for å blande ordet «kvinnehelse» inn en bransje som handler mer om estetikk enn medisin? Pia Tjelta var en av initiativtagerne til denne klinikken som jeg lurer på hva heter. Nomi Oslo.

2. Hva heter denne blomsten i rubladfamilien? Den er et vanlig skue i Norge om sommeren. Den er også kjent under andre navn, som f.eks Mariauge. Hanne førte rett inn forglemmegei med blekk uten å konferere med oss. Andre svar som blei godtatt var minneblomst og mysotis.

3. Angi et år forfatteren Jens Bjørneboe og artisten Robbie Williams begge var i live. Vi visste at Bjørneboe tok sitt eget liv i 1976, likevel gikk vi ned ett år i tilfelle hukommelsen til Hanne og meg spilte oss begge et puss. Williams blei født i 1974.

4. Hvem hadde hovedrollen som dronning Elisabeth II i filmen »The Queen» fra 2006? Hanne var kjapt frampå igjen med Helen Mirren.

5. Hvor ble olympiske leker arrangert i 2010? Vancouver.

6. På hvilken øy finner vi statuen Frihetsgudinnen? Liberty Island.

7. I hvilken by finner vi hovedsete for Hålogaland teater? Tromsø.

8. Ringerike kommune har ansatt ny kommunalsjef for utdanning og familie. Hvem har fått denne jobben? Etter grei skuring så lang i andre runde grunnstøtte vi her. Det var mest Ove og jeg som forsøkte å komme på navnet (som mange av oss hadde sett i avisa), men vi klarte det ikke. Gjetta derfor på Horntvedt, men han heter Jarle Hildeskår. Fint hvis dette spørsmålet kommer i reprise neste gang, da skal både Ove og jeg ta det!

9. Hva heter den kinoaktuelle filmen med George Clooney og Julia Roberts i hovedrollen? Og som om vi ikke hadde nok å tenke på med forrige spørsmål kom det ett der laget hadde omtrent samme kompetansenivå - vi hadde sett omtale av filmen (jeg hadde sågar sett TVs Camilla Larches anmeldelser + klipp fra filmen), likevel umulig å komme på Ticket to paradise. Vi gjetta vilt med Attraction.

10. Hvor mange dommere sitter det i den amerikanske Supreme Court (høyesterett)? Og mer å slite med ... vi diskuterte om det var 10 eller 12, tenkte ikke på at det burde være oddetall. Ni viste fasit, vi landa på 10. (Det kunne jo hende QM hadde svaret 10 på spørsmål 10 ...??)

11. TVNorge satser på humor-reality i høst. De kaller det en blanding av Kongen befaler og 71 grader nord. Hva heter programmet som skal ledes av Steinar Sagen? Ove tok kjapt Alltid beredt.

12. Hvilken forfatter skrev romanen «Frankenstein» for mer enn 200 år siden? Hanne og jeg var sikre på Mary Shelley.

13. Denne logoen kan man se både i diverse kantiner og blant renholdspersonell. EVAT er et akronym, men hva står hver bokstav for? Kjetil imponerte stort med å trylle fram En Verden Av Tjenester - uten betenkningstid! Alle vi andre var helt blanke (?)

14. G20 er verdens sentrale, uformelle forum for internasjonalt økonomisk samarbeid. Det består av 19 land, men hvem eller hva utgjør det tjuende medlemmet? Vi visste ikke, men forslaget mitt om EU blei godtatt.

15. I hvilket land finner vi byer som Newcastle, Wollongong og Wagga Wagga? De to siste byene leda oss til Australia (sjøl om vi nok ikke kjente byene).

16. Hvilken krig tok slutt med freden i Westfalen i 1648? Mer å diskutere, uten nestor er vi veldig usikre på slike spørsmål - men vi landa med begge føttene på Tredveårskrigen.

17. Hvis du skal studere til å bli lege på for eksempel universitet i Bergen; hvor mange år må du minimum gå på studiet? (ikke medberegnet ex.phil og sånt vås) Når QM hadde tatt bort alt vås, så var vi sikre på seks.

18. Hvilken norsk sjokoladeprodusent står bak de velkjente Mokkabønnene? Nidar.

19. The Animals, Dr. Alban, Bon Jovi, Dj Bobo og No doubt har alle en låt med denne tittelen, men det er ikke samme låt. Hvordan lyder tittelen? Kjetil var kjapt ute med It's my life, for min del stemte det på Animals, Bon Jovi og No Doubt, de andre hadde jeg ikke peiling på.

20. Hvem er dette? Uten briller så ikke jeg hvem det var (jeg så ikke sjakkbrikkene en gang), men det gjorde mange av de andre, Hans Niemann. (Jeg må ta med brillene neste gang, evt bytte bord ... neida, bytte bord blir aldri aktuelt.)

Til tross for en forferdelig trippel mellom spørsmål 8 og 10 endte vi likevel på 17p her også, slett ikke verst, og vi var lenger unna å oppnå flere poeng her, vi kunne hatt flaks på høyesterett, men de to andre var vi ikke i nærheten av. Mener å huske at vi dermed leda med 2p før musikken?

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?

1. Frank Sinatra. Denne var jeg helt sikker på.
2. Wilson Pickett. Det samme med denne.
3. Jimmy Cliff. Her var vi veldig usikre, visste at Cat Stevens hadde originalen, og kom ikke på noe bedre forslag.
4. Desmond Dekker. HER derimot svarte vi Jimmy Cliff , som jo har originalen av DENNE låta - her finta QM oss ganske så ettertrykkelig, men sannsynligvis ikke tilsikta :-) Uansett burde det vært mulig for oss å svare korrekt også her, hvis vi hadde kjent stemmene bedre enn vi gjør.
5. Three dog night. Her var i alle fall Ove og jeg ikke i tvil.
6. Black Sabbath.
7. Bob Seger.
8. Mike and the Mechanics. Ove tok denne.
9. Björn Afzelius.
10. Mr Mister.
11. Beranek. Vi var også litt i tvil her siden vi var over på 90-tallet og det ikke var versjonen fra 1981 vi høre. Hadde andre spilt den inn eller var det Beranek i ny drakt? Vi mente å kjenne igjen stemmen og valgte å holde på Beranek.
12. Paula Abdul. Litt flaut, men denne tok jeg ...
13. Pet Shop Boys. Nok en coverversjon, men flere på laget visste at dette ikke var Village Peoples original.
14. Jewel. Her sleit vi mer igjen, gjetta på Evanescence uten å ha store forhåpninger.
15. Death cab for cutie. Ingen av de på laget som har tenkt seg på denne gruppas konsert tok denne, vi gjetta vilt på Tallest Man On Earth.
16. John Legend. Vi gikk for feil John ... Mayer.
17. Birdy. Hans imponerte stort ved å ta Birdy på omtrent første akkord (hvis det var noen akkorder i låta, da?)
18. Selena Gomez. Vi gikk for Lady Gaga - syngedamene er aldri vår sterke side.
19. Maroon 5. Maroon 5-eksperten vår var ikke i tvil (?)
20. Taylor Swift. Og Kjetil tok jammen Taylor Swift også - før meg ....

Vi presterte på det jevne i musikkrunden, to litt færre enn vanlig på 70-tallet, men veide opp igjen på de nyeste tiårene, og vi klokka inn på småpene 14p. Det var det samme som laget vi leda med 2p på før musikkrunden - så da blei det jaggu seier igjen!


Neste Løvstad-quiz er 7. oktober, klarer vi å fortsette seiersrekka da? Den som dukker opp får se!
Jeg har allmennquiz i kveld kl 1900 (i skrivende stund er det ledig ett bord pga forfall, ta kontakt hvis du ønsker å delta) - og jeg gleder meg stort til fredagens musikkquiz på Bassgarasjen - her er det alltid plass til flere - både lag og enkeltpersoner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar