søndag 5. juni 2022

Løvstad-quiz @Humbar 3. juni 2022

Det har gått bedre for BadaBing! i seinere tid. Kunne vi fortsatt holde koken oppe denne fredagen? Vi stilte med Anders, Hanne, Kjetil, Hans og undertegnede. 

Etter denne kvelden er det to runder igjen - og de to dårligste rundene skal strykes. Også på denne quizen teller finalerunden uansett. Det går av stabelen 1. juli, det blir uten meg som da ferierer på Kypros.

Du får som vanlig alle spørsmål og svar, velvillig delt av QM Audun, og du får litt innblikk i hva BadaBing! hadde å stri med denne kvelden.

Runde 1

1. Hva heter firma som administrerer alle sparkesyklene som står henslengt over hele byen? 

2. I hvilket år kom USA med i Andre verdenskrig? 

3. I hvilket land er Nur-Sultan hovedstad? 

4. Hønefoss Basketballklubbs damelag har nylig avsluttet en svært sterk sesong. Hvilken divisjon spiller de i til neste år? 

5. Hva heter nettavisen og magasinet hvor Harald Klungtveit er ansvarlig redaktør? 

6. Hva kalles den lengste siden i en rettvinklet trekant? 

7. I denne uskikkelige gjengen finner vi Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja - alle dedikerte skurker, ettersom det er kortene de har blitt tildelt med å være dyrene de er. Hvilken kinoaktuell film? 

8. Hvilken fornøyelsespark har vært i medienes søkelys for å innføre et såkalt ekspresspass som gir de som vil betale ekstra muligheten til å komme raskere frem i køen? 

9. Norges første frimerke utkom i 1855. Hva preget motivet på dette frimerket? 

10. Hva heter Norges nest største fylke? 

11. Hvilken amerikansk artist gjemmer seg bak anagrammet Urin Tanter (artistnavn) og Banan Cola Kumle (fødenavn)

12. Hva er det fulle navnet på karakteren, spilt av David Hasselhoff, i serien Baywatch? 

13. Hvilket rundt tall passerte jordens befolkning i 1999? 

14. «We few, we happy few, we band of brothers» kjenner flere som et sitat fra miniserien Band of brothers. Men hvilken engelsk poet som levde på 15- og 1600-tallet skrev disse linjene? 

15. Hvor mange meter er en maraton? 

16. Hvilket årstall er også modellbetegnelsen på denne Colt- pistolen? Den har utkommet i flere modeller senere, da angitt som A1, A2 osv, men selve pistolen bærer et årstall. 

17. Hvilken app/sosialt medium, utgitt av franskmannen Alexis Barreyat, er blant de mest nedlastede SoMe-appen i år? Den er utviklet som en reaksjon på alt det perfekte ved Instagram, og fungerer bare en gang i døgnet når alle brukere får to minutter på seg til å ta et bilde av det de driver med akkurat da.
 

18. Ifølge reklamen; hvilken kattemat ville katter valgt, hvis de fikk velge? 

19. Hva er en mer vanlig betegnelse på tilstanden som kalles klimakteriet? 

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Hva heter artisten som nylig opplevde at Skatteetaten tok pant i hans luksusvilla, på bakgrunn av et krav på 15 millioner? 


2. Vi har fuglen rødstrupe i Norge, men har vi også blåstrupe i vår fauna? 

3. På hvilken norsk flyplass oppstod et gisseldrama i 1994? 

4. Hvilken skuespiller kom med dette sitatet: «Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next»

5. Hvem vant årets Tour of Norway? 

6. I hvilket land starter (0,5) og i hvilket land munner (0,5) elven Rhinen ut? 

7. Hvilken norsk finansmann kom i fjor med boken «Apollo-metoden» med undertittel «syv grep som funker når det virkelig gjelder»? 

8. Hvilken kjendis jobber for tiden på Brasserie Fengslet, i forbindelse med utgivelse av en ny kokebok? 

9. Hva heter skuespilleren som spiller Begbie i Trainspotting. Han spiller også i filmer som I blanke messingenThe 51st State og The world is not enough.

10. Hva het det islandskeide lavpris-flyselskapet, med hovedsete i Danmark som gikk konkurs i 2008?

11. Hva het hunden, kjent fra tv- serien Fra bølle til bestevenn, som nylig gikk bort? 


12. Ifølge sagnet; hva er navnet på dragen som ble drept av Sigurd Fåvnesbane? 

13. Hva er dette logoen til? 
14. I hvilket år åpnet Peppes Pizza i Hønefoss? Sentrumskvartalet ble bygget dette året og begravelsesbyrået Kvamme og Urnes etablerte seg også i kommunen. Erik Hagen signerer for Zenit St. Petersburg og Lisa Ekdahl spiller på Alfred dette året. 

15. Hva er Afrikas største land?
 
16. Hva var navnet på nattklubbeieren som ble pågrepet og dømt for drapet på JFK sin drapsmann? 

17. Hvilken funksjonsnedsettelse/ tilstand kalles amaurose? 

18. Hvilken vindrue dyrkes i Piemonte og benyttes i gode viner som Barolo og Barbaresco? 

19.
On a long and lonesome highway east of Omaha
You can listen to the engines moanin' out its one note song
You can think about the woman or the girl you knew the night before. 
Hvilken sang åpner slik? 

20. Hvem er dette?

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?


------------------------------------------

Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = det BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Hva heter firma som administrerer alle sparkesyklene som står henslengt over hele byen? By-Spark.

2. I hvilket år kom USA med i Andre verdenskrig? 1941.

3. I hvilket land er Nur-Sultan hovedstad? Kazakhstan.

4. Hønefoss Basketballklubbs damelag har nylig avsluttet en svært sterk sesong. Hvilken divisjon spiller de i til neste år? Vi var ganske sikre på at de rykka opp til nest øverste nivå, men var litt usikre på om øverste divisjon hadde et annet navn enn 1. divisjon. Vi satsa på det og svarte derfor 1. divisjon.

5. Hva heter nettavisen og magasinet hvor Harald Klungtveit er ansvarlig redaktør? Her hadde vi ikke peiling, men det blei vel sagt av QM at magasinet kom ut månedlig. Vi gjetta derfor på Josimar, sjøl om navnet ikke passa med fotballmagasinet. Fasit viste Filter Nyheter.

6. Hva kalles den lengste siden i en rettvinklet trekant? Hypotenus.

7. I denne uskikkelige gjengen finner vi Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja - alle dedikerte skurker, ettersom det er kortene de har blitt tildelt med å være dyrene de er. Hvilken kinoaktuell film? QM har en egen evne til å plukke ut nyere filmer vi sliter med å komme opp med tittelen på, så også her. Kjetil var ganske sikker på at den het noe med bølle, så vi prøvde oss med Bølle-Gjengen. Ikke så langt unna Barske Bøller.

8. Hvilken fornøyelsespark har vært i medienes søkelys for å innføre et såkalt ekspresspass som gir de som vil betale ekstra muligheten til å komme raskere frem i køen? Tusenfryd.

9. Norges første frimerke utkom i 1855. Hva preget motivet på dette frimerket? Riksløven.

10. Hva heter Norges nest største fylke? Innlandet.

11. Hvilken amerikansk artist gjemmer seg bak anagrammet Urin Tanter (artistnavn) og Banan Cola Kumle (fødenavn) Det tok litt tid, men fant heldigvis fram til Tina Turner - Anne Mae Bullock.

12. Hva er det fulle navnet på karakteren, spilt av David Hasselhoff, i serien Baywatch? Utrolig nok var det jeg som gravde fra Mitch Buchannon.

13. Hvilket rundt tall passerte jordens befolkning i 1999? Her var det både en viss usikkerhet og uenighet, vi endte til slutt på 7 milliarder, det var 6 milliarder. Vi bikka 7 i 2011.

14. «We few, we happy few, we band of brothers» kjenner flere som et sitat fra miniserien Band of brothers. Men hvilken engelsk poet som levde på 15- og 1600-tallet skrev disse linjene? Vi fant ut at det nesten ikke kunne være andre enn William Shakespeare.

15. Hvor mange meter er en maraton? Anders hadde det på meter'n, han: 42 195 meter.

16. Hvilket årstall er også modellbetegnelsen på denne Colt- pistolen? Den har utkommet i flere modeller senere, da angitt som A1, A2 osv, men selve pistolen bærer et årstall. Kjetil imponerte med å treffe rett på 1911. Han mente sjøl at dette var hans beste quizprestasjon ever, han om det ,-)

17. Hvilken app/sosialt medium, utgitt av franskmannen Alexis Barreyat, er blant de mest nedlastede SoMe-appen i år? Den er utviklet som en reaksjon på alt det perfekte ved Instagram, og fungerer bare en gang i døgnet når alle brukere får to minutter på seg til å ta et bilde av det de driver med akkurat da. Denne hadde vi ikke hørt om og gjetta vilt med Deux, den heter BeReal.
 

18. Ifølge reklamen; hvilken kattemat ville katter valgt, hvis de fikk velge? Whiskas.

19. Hva er en mer vanlig betegnelse på tilstanden som kalles klimakteriet? Dette overlot vi til lagets kvinnelige alibi å svare på, overgangsalder.

20. Hvem er dette? Stig Millehaugen.

En helt grei førsterunde, litt vrien, vi delte ledelse med våre 16 poeng. Vi kunne ha jobba inn 6 milliarder, men de andre tre var vi sjanseløse på.

Runde 2

1. Hva heter artisten som nylig opplevde at Skatteetaten tok pant i hans luksusvilla, på bakgrunn av et krav på 15 millioner? Kygo hadde flere på laget fått med seg.


2. Vi har fuglen rødstrupe i Norge, men har vi også blåstrupe i vår fauna? Høyt og rungende Ja fra Anders og Hanne (men ikke så høyt at de andre lagene hørte det ...).

3. På hvilken norsk flyplass oppstod et gisseldrama i 1994? Torp.

4. Hvilken skuespiller kom med dette sitatet: «Father to a murdered son, husband to a murdered wife. And I will have my vengeance, in this life or the next». Her sleit både jeg og de andre på laget, men Hanne kom opp med Gladiator, det hørtes fornuftig ut og vi gikk derfor for Russell Crowe.

5. Hvem vant årets Tour of Norway? Vi kjenner QM såpass at slik kunnskap må pugges. For mange av oss detter slik kunnskap ut igjen med en gang, men Anders huska selvfølgelig Remco Evenepoel.

6. I hvilket land starter (0,5) og i hvilket land munner (0,5) elven Rhinen ut? Her blei det diskutert fram og tilbake, vi var enige om at den munner ut i Nederland - mens det sto mellom Sveits og Frankrike for oppstart. Når hen som mente Sveits gikk ut før vi hadde konkludert så endte vi på Frankrike, det var Sveits ...

7. Hvilken norsk finansmann kom i fjor med boken «Apollo-metoden» med undertittel «syv grep som funker når det virkelig gjelder»? Her blei bl a Petter Stordalen nevnt og forkasta, vi syntes det passa bedre med Idar Vollvik.

8. Hvilken kjendis jobber for tiden på Brasserie Fengslet, i forbindelse med utgivelse av en ny kokebok? Jørn Hoel.

9. Hva heter skuespilleren som spiller Begbie i Trainspotting. Han spiller også i filmer som I blanke messingenThe 51st State og The world is not enough. Robert Carlyle.

10. Hva het det islandskeide lavpris-flyselskapet, med hovedsete i Danmark som gikk konkurs i 2008? Her kom vi ikke på noe fornuftig og gjetta på Saga, vi har selvfølgelig hørt om Sterling.

11. Hva het hunden, kjent fra tv- serien Fra bølle til bestevenn, som nylig gikk bort? Anton.


12. Ifølge sagnet; hva er navnet på dragen som ble drept av Sigurd Fåvnesbane? Is this a trick question, vi var i alle fall sikre på at svaret var Fåvne.

13. Hva er dette logoen til? Logoer sliter i alle fall jeg med, og her var ingen av oss sikre. Men Hans kom opp med forslaget Flickr, vi var noe tvilende siden vi mente at logoen hadde en F i seg, i mangel av andre forslag traff vi derfor med Flickr.
14. I hvilket år åpnet Peppes Pizza i Hønefoss? Sentrumskvartalet ble bygget dette året og begravelsesbyrået Kvamme og Urnes etablerte seg også i kommunen. Erik Hagen signerer for Zenit St. Petersburg og Lisa Ekdahl spiller på Alfred dette året. Her sleit vi veldig - lite knagger å henge på. Vi endte opp med å spekulere på når Erik Hagen gikk fra Vålerenga til Zenit, og endte opp med å svare 2002. Det var 2004. (Hagen gikk til Zenit i desember 2004, men spilte ikke kamper for Zenit før i 2005ølge bl a Wikipedia.)

15. Hva er Afrikas største land? Algerie.
 
16. Hva var navnet på nattklubbeieren som ble pågrepet og dømt for drapet på JFK sin drapsmann? Jack Ruby husker vi.

17. Hvilken funksjonsnedsettelse/ tilstand kalles amaurose? Så er vi på gyngende grunn igjen, vi prøver oss med nedsatt hørsel, men det er total blindet.

18. Hvilken vindrue dyrkes i Piemonte og benyttes i gode viner som Barolo og Barbaresco? Hans er sikker på nebbiolo, og det godkjennes av Anders.

19.
On a long and lonesome highway east of Omaha
You can listen to the engines moanin' out its one note song
You can think about the woman or the girl you knew the night before. 
Hvilken sang åpner slik? 
Jeg hater slike spørsmål når jeg ikke tar det med en gang. Vi endte opp med å svare blankt. Jeg kjenner godt til mye av Bob Seger, men tok ikke Turn The Page.. Blei overraska når QM sa at mange lag hadde tatt denne, men ikke så overraska lenger når jeg fant ut at Metallica har spilt inn en versjon av låta. Hvor var lagets heavyrockere når vi trengte dem????

20. Hvem er dette? Hans Sverre Sjøvold.

Andre runde var enda vanskeligere, vi endte opp med 14,5 poeng - langt bak normal score. Det var imidlertid ikke bare vi som sleit og nå leda vi. Det var vel egentlig bare halvpoenget med Sveits som vi veldig nær - flere poeng enn det hadde nok vært rein flaks.

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?

1) Ray Charles
2) Leonard Cohen
3) Gordon Lightfoot. Jeg var fornøyd med de tre første, jeg tok alle tre, flere kjente igjen Cohen også.
4) The Drifters. Syntes jeg kjente igjen stemmen, men var ikke i nærheten. Vi - og flere andre lag - gjetta på Tom Jones.
5) Wings.
6) Rainbow. Så to helt greie igjen.
7) Kraftwerk. Så tapte vi ett poeng på at jeg kom på Gary Numan, og vi fant ut at vi skulle svare det i stedet for fasit - smart ... sorry til de andre på laget.
8) Boston. Når Amanda blei sunget kunne jeg greit koble låta til gruppa.
9) Peter Cetera
10) Don Henley
11)    Madonna
12) House of pain. Fire stk vi tok ganske så greit, mange tok Cetera og Madonna, jeg tok Henley og Kjetil dro vel House of Pain?
13) Jamie Walters. Så begynte det å tugge seg for alvor. Når det etter hvert blir såpass mange vi ikke tar med en gang, så blir vi hengende etter - og vi sleit derfor med å levere svarark i tide også. I nr 13 kom jeg etter hvert på at karen het Jamie til fornavn, og jeg visste at han hadde spilt i Beverly Hills 90210. Men ingen av de andre dro noe nytte av disse opplysningene. Vi endte derfor opp med å svare Donovan (som i Jason). Irriterende at jeg ikke klarte å jobbe inn denne.
14) Liquido. Og først i etterkant skjønte jeg at jeg burde tatt denne også, merkelig at jeg ikke kjente igjen Narqotic. Bare for å svare noe skreiv vi ned Fountains of Wayne.
15) Katie Melua. Det var greit å få en planke her ...
16) The Streets. Både Kjetil og jeg skreiv kjapt ned Blur - låta minner jo om Parklife. Men vi var ikke sikre. Likevel blei Hannes forslag om The Streets nedstemt. Hmm, dårlig jobba som lag her, men det bunner jo ut i at vi kan det for dårlig og er usikre hele gjengen.
17) Fergie. Null peiling, og vi skreiv ikke ned forslag en gang.
18) Green Day
19) Ingebjørg Bratland. Kjekt da med et par vi drar inn på nyere musikk også.
20) Panic! at the disco. Null peiling her også.

13 poeng på musikken er omtrent på malen for oss, litt i underkant. Denne gangen dro vi mye gammelt, men sleit fra seint 90-tall og framover. Det holdt likevel til grei seier og fem bonger, da er BadaBing!erne fornøyd :-) Å vinne på 43,5 poeng viser at quizen var ganske så vrien - og det liker vi. Som QM trøster jeg meg med at jeg for tida er litt "snillere" på min allmennquiz - jeg har hatt et par vanskelige runder der nå, men likevel har vinnerpoengsummene vært på hhv 45,5 og 48,5.

1. pinsedag vies ellers til å delta på Humbars uformelle søndagsquiz, i kveld med QM Fredrik - og dersom det er stemning for det kjører jeg en musikkquiz deretter (er jo fri i morra også), vi snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar