søndag 22. mai 2022

Løvstad-quiz @Humbar 20. mai 2022

Endelig gikk BadaBing! helt til topps igjen! Det var en stund siden, sjøl om vi var meget nær i forrige runde. Laget var denne gangen Anders, Hanne, Kjeitl, Hans og yours truly.

Som vanlig er quizen velvillig delt av QM-Audun, slik at også du kan ta hele quizen hjemme i sofaen.

Husk min siste musikkquiz før sommeren 27. mai, da - håper å se mange der. De siste musikkquizene har jeg forsøkt å legge på et nivå slik at alle kan svare på flere ting, det blir noe for enhver smak! Bli med da, vel!

Runde 1

1. Hva heter den tidligere AP- politikeren som nylig måtte trekke seg fra toppjobb i FN pga mislighold av penger blant hennes ansatte? 

2. Hvilken filosof ble dømt til å tømme giftbegeret i år 399 f.v.t? 

3. I hvilken kommune finner vi Dombås?

4. Hvem er eldst av syklistene Dag Erik Pedersen og Dag Otto Lauritzen? 

5. Hva kalles vedtaket, som gir assosiasjoner til en frukt, som er den sterkeste form for kritikk av en statsråd, uten at det stilles mistillit?

6. Denne vadefuglen deler navn med en norsk artist, låtskriver og designer. Hva heter fuglen? 

7. Hva heter agenten, spilt av Hugo Weaving, i Matrix-filmene? 

8. Hva heter tilbudet som drives av Menova, for mennesker mellom 18 og 30 år, som nok en gang er truet av nedleggelse? 

9. Apostelen Peter hadde et annet fornavn før han møtte Jesus, som ga han tilnavnet Kefas, som på gresk betyr Petros, som igjen betyr klippen. Altså; hva het Peter opprinnelig? 

10. Hva heter den spanske eksklaven som ligger i Frankrike? 

11. Hvilken kjent tv-serie (5 sesonger) gjemmer seg bak anagrammet Kebab Gardin? 

12. Hva het realityserien der norskamerikanere konkurrerte i å være mest norsk? 

13. Hva er navnet på bilcrossbanen som ligger noen kilometer forbi Hallingby?

14. Tre ringer for alvene under det blå, syv er for dverger i salen av sten; hvor mange ringer ble smidd for menneskets rase, i følge boka Ringenes herre- Ringens Brorskap

15. Hva heter fotballspilleren (f.1974) som ble toppscorer i Norge tre ganger, den siste i en alder av 39 år? 

16. I hvilket år ble synlig oppstilling av tobakksvarer forbudt? Dette året blir også Avatar den mest innbringende filmen gjennom tidene og oljeriggen Deep Water Horizon rammes av en eksplosjon. Rosenborg vinner seriegull og den polske presidenten omkommer i en flystyrt. 

17. Hvilket produkt ble det reklamert for i reklamen der rockebandet avskjediget et av sine medlemmer med følgende uttrykk: «Sorry mate, that's rock and roll»?

18. Hvilken dessert inneholder fingerkjeks, kaffe, marsala og mascarponekrem? 

19. I kroppen har vi om lag 200 milliarder trombocytter per liter blod. Hva er det norske navnet på trombocytter? 

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Ringerikes blad har siden 1995 stått som arrangør og eier av Ringeriksmaraton. Hvilken organisasjon/ forening overtar «stafettpinnen» før årets utgave? 

2. Hva var Antonov 225 Mriya kjent som frem til det ble ødelagt tidligere i år? 

3. Hva het Israels første statsminister? 

4. Hva heter den polsk-franske filmskaperen som står bak suksessen «Pianisten»? 

5. Hva var bakgrunnen for at syklisten Biniam Girmay måtte stå av Giro d Italia, etter etappeseieren på 17. mai? 

6. Hvilken amerikansk delstatshovedstad har et navn som betyr Rød Stokk/ Pinne? 

7. Hva heter den chilenske forfatteren (f. 1942) som i år utkom med romanen Violeta. Hun er nok mest kjent for sin gjennombruddsroman fra tidlig åttitallet som også har blitt filmatisert. 

8. Hva kaller de seg, aktivistene som denne uken limte seg fast i stortingssalen? 

9. Hva er tittelen på den kinoaktuelle filmen med dette coveret? 


10. Hvilken hendelse førte til at Brønnøysund avis kom på kartet 6. mars 1995?

11. Live Nelvik var «Dama til». Hvem var «Typen til»? 

12. Hvilken tidligere toppidrettsutøver ga i januar i år ut boken «Helt konge», som er «en dritenkel metode for alle som vil lykkes med alt de gjør»? 

13. Hva er dette en forkortelse for? 
14. Hvem vant årets utgave av Kompani Lauritzen? 

15. I hvilket land er Benghazi den nest største byen? 

16. Under hvilken krig sto slaget om Balaklava i 1854? 

17. Hva er en mer vanlig betegnelse på sykdommen sinusitt?

18. I 1926 lanserte Freia en sjokolade med røstede og hakkede hasselnøtter. Hva heter denne sjokoladen? 

19. Hva er artistnavnet til gitaristen Saul Hudson (f.1956)? 

20. Hvem er dette?

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?



-----------------------------------

Runde 1

1. Hva heter den tidligere AP- politikeren som nylig måtte trekke seg fra toppjobb i FN pga mislighold av penger blant hennes ansatte? Der kom den, ja - så da stryker jeg følgende spørsmål jeg hadde snekra sammen til min allmennquiz 1. juni: "Hvilken tidligere norsk bistandsminister, olje- og energiminister, justisminister og forsvarsminister trekker seg som leder for FN-organisasjonen ONOPS etter at organisasjonen blir beskyldt for økonomiske misligheter?" Svaret er uansett Grete Faremo. Jeg pleier ikke å stryke spørsmål jeg har laga til quizen min sjøl om det dukker opp på andre quizer jeg deltar på, unntaket er noen ganger aktuelle spørsmål - og denne gangen kunne jeg ikke dy meg for å røpe at jeg hadde laga sammen spørsmålet til resten av laget, da tar jeg det bort. De fleste gangene pleier jeg å greie å holde kjeft om slikt til eget lag, alt for å slippe å lage enda flere spørsmål ;-)

2. Hvilken filosof ble dømt til å tømme giftbegeret i år 399 f.v.t? Sokrates.

3. I hvilken kommune finner vi Dombås? Dovre.

4. Hvem er eldst av syklistene Dag Erik Pedersen og Dag Otto Lauritzen? Det første spørsmålet der vi måtte resonnere litt. Etter hvert blei vi alle enig om at det måtte være Dag Otto Lauritzen, sjøl om han er eldre enn det bl a jeg trodde.

5. Hva kalles vedtaket, som gir assosiasjoner til en frukt, som er den sterkeste form for kritikk av en statsråd, uten at det stilles mistillit? Daddelvedtak.

6. Denne vadefuglen deler navn med en norsk artist, låtskriver og designer. Hva heter fuglen? Ikke en gang Anders var helt sikker på hvilken fugl det var, men når han ramsa opp noen det kunne være var det greit for oss å stoppe opp når han kom til Heilo, Sol.

7. Hva heter agenten, spilt av Hugo Weaving, i Matrix-filmene? Smith.

8. Hva heter tilbudet som drives av Menova, for mennesker mellom 18 og 30 år, som nok en gang er truet av nedleggelse? Jeg huska at det heter Matchbox.

9. Apostelen Peter hadde et annet fornavn før han møtte Jesus, som ga han tilnavnet Kefas, som på gresk betyr Petros, som igjen betyr klippen. Altså; hva het Peter opprinnelig? Simon.

10. Hva heter den spanske eksklaven som ligger i Frankrike? Så til den første der vi var ganske lost, Hanne hadde et godt forslag med Biarritz, vi var aldri innom Livia.

11. Hvilken kjent tv-serie (5 sesonger) gjemmer seg bak anagrammet Kebab Gardin? Ikke så ofte jeg tar anagrammet først, men Breaking Bad ligger vel langt framme i hjernebarken, da ...

12. Hva het realityserien der norskamerikanere konkurrerte i å være mest norsk? Alt for Norge.

13. Hva er navnet på bilcrossbanen som ligger noen kilometer forbi Hallingby? Eriksplassen.

14. Tre ringer for alvene under det blå, syv er for dverger i salen av sten; hvor mange ringer ble smidd for menneskets rase, i følge boka Ringenes herre- Ringens Brorskap? Ni.

15. Hva heter fotballspilleren (f.1974) som ble toppscorer i Norge tre ganger, den siste i en alder av 39 år? Så var vi på viddene igjen, for oss stod det mellom Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst - for dårlig å ikke komme på Frode Johnsen.

16. I hvilket år ble synlig oppstilling av tobakksvarer forbudt? Dette året blir også Avatar den mest innbringende filmen gjennom tidene og oljeriggen Deep Water Horizon rammes av en eksplosjon. Rosenborg vinner seriegull og den polske presidenten omkommer i en flystyrt. Jeg visste at Avatar kom ut i 2009, men det er alltid skummelt når spørsmålet er mest innbringende ... det kan ofte være året etter. Når Anders så er sikker på at Deep Water Horizon-eksplosjonen skjedde i 2010 var vi ikke i tvil.

17. Hvilket produkt ble det reklamert for i reklamen der rockebandet avskjediget et av sine medlemmer med følgende uttrykk: «Sorry mate, that's rock and roll»? OMO Color.

18. Hvilken dessert inneholder fingerkjeks, kaffe, marsala og mascarponekrem? Tirsamisu.

19. I kroppen har vi om lag 200 milliarder trombocytter per liter blod. Hva er det norske navnet på trombocytter? Mer vi ikke var helt sikre på, vi lurte først på om vi skulle svare blodceller - og evt om vi skulle svare røde eller hvite, men heldigvis var Hans i det vriene hjørnet og nesten insisterte på blodplater.

20. Hvem er dette? Jan Christian Vestre.

18p holdt til delt førsteplass, god innsats - men jeg burde ha kommet på Frode Johnsen.

Runde 2

1. Ringerikes blad har siden 1995 stått som arrangør og eier av Ringeriksmaraton. Hvilken organisasjon/ forening overtar «stafettpinnen» før årets utgave? Ringerike Næringsforening.

2. Hva var Antonov 225 Mriya kjent som frem til det ble ødelagt tidligere i år? Både Anders og Hans var sikker på verdens største transportfly.

3. Hva het Israels første statsminister? Ben Gurion.

4. Hva heter den polsk-franske filmskaperen som står bak suksessen «Pianisten»? Roman Polanski.

5. Hva var bakgrunnen for at syklisten Biniam Girmay måtte stå av Giro d Italia, etter etappeseieren på 17. mai? Dette var "talk of the quiz" i forkant, hvilke(t) sykkelspørsmål ville dukke opp denne kvelden. Selvfølgelig hadde vi pugga at han fikk en champagnekork i øyet.

6. Hvilken amerikansk delstatshovedstad har et navn som betyr Rød Stokk/ Pinne? Hanne var først ute med Baton Rouge. Jeg var vel blant flertallet som umiddelbart begynte å oversette til engelsk og red - morsomt spørsmål,

7. Hva heter den chilenske forfatteren (f. 1942) som i år utkom med romanen Violeta. Hun er nok mest kjent for sin gjennombruddsroman fra tidlig åttitallet som også har blitt filmatisert. Isabel Allende.

8. Hva kaller de seg, aktivistene som denne uken limte seg fast i stortingssalen? Denne måtte vi jobbe mye med, og det var Kjetil som først jobba fram det siste ordet - og etter en lang stund kom også Extinction Rebellion.

9. Hva er tittelen på den kinoaktuelle filmen med dette coveret? Mer å slite med, snakka lenge om dette - hva slags biografiske filmer har nylig kommet? Det ser litt ut som Paris, hva har handling lagt dit? Men ut fra klærne ser det ut som det er historisk film, hva kan det være? Og når vi da ikke kjenner igjen konstruksjonene til Eiffeltårnet, da kan vi ha det så godt. Vi endte opp med å svare Mrs Spencer (som bare heter Spencer), Eiffel blei ikke nevnt (sjøl om noen på laget hadde lest om filmen ...)


10. Hvilken hendelse førte til at Brønnøysund avis kom på kartet 6. mars 1995? Første nettavis i Norge.

11. Live Nelvik var «Dama til». Hvem var «Typen til»? Leo Ajkic.

12. Hvilken tidligere toppidrettsutøver ga i januar i år ut boken «Helt konge», som er «en dritenkel metode for alle som vil lykkes med alt de gjør»? Flere på laget visste at det var Pølsa Pettersen, det hadde nok ikke jeg kommet på.

13. Hva er dette en forkortelse for? Mer å jobbe med. Noen av oss dro likevel kjapt fra Barne- og ungdomspsykiatrisk etat (blander da med BUP), noen på laget nevnte vel Barne-, ungdoms- og familieetat uten å legge mye tyngde bak. Med litt mer jobbing burde vi tatt denne, begynte vi å ta litt lett på det igjen??
14. Hvem vant årets utgave av Kompani Lauritzen? Men herfra var det grei skuring: Emilie Enger Mehl.

15. I hvilket land er Benghazi den nest største byen? Libya.

16. Under hvilken krig sto slaget om Balaklava i 1854? Krimkrigen.

17. Hva er en mer vanlig betegnelse på sykdommen sinusitt? Flere på laget som har slitt med bihulebetennelse.

18. I 1926 lanserte Freia en sjokolade med røstede og hakkede hasselnøtter. Hva heter denne sjokoladen? Firkløver.

19. Hva er artistnavnet til gitaristen Saul Hudson (f.1956)? Slash.

20. Hvem er dette? Kjetil var først ute med å kjenne igjen Johnny Knoxville.

18p i andre runde også, igjen kunne vi med litt flaks dratt inn ett poeng til. Fortsatt delt ledelse, men tre poeng foran de vi frykter mest før musikkrunden ...

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?


1. Eddie Cochran. De to første var grei skuring for min del.
2. The Kingsmen
3. Roberta Flack. Her sleit jeg veldig, og klarte ikke å dra fram hun som er mest kjent for Killing Me Softly, så vi prøvde oss med Randy Crawford - mest for bare å svare noe.
4. John Denver. Så to greie igjen.
5. Sweet
6. Barry White. Denne måtte jeg jobbe en stund med, kjente ikke låta - og vi tror kanskje vi var litt offer for at vi kun hører én av to stereohøyttalere. Stemmen til Barry White lå nemlig uvant langt bak i lydbilde. Uansett var det mitt beste forslag, så litt heldig her.
7. Eurythmics. Vi kjente etter hvert igjen stemmen til Annie Lennox og når det er på 80-tallet og det soundet går vi for duoen.
8. Prince. Så to greie igjen.
9. Guns n roses
10. The Primitives. Så noe vi ikke hadde peiling på. Vi hadde nok hørt låta, men hadde ikke peiling. Jeg har nok hørt navnet på gruppa, men kjente ikke noe til dem. Bare for å svare noe gikk vi for Bangles.
11. Def Leppard. Kjetil og Hans blei mer og mer overbevist om at de tok denne.
12. The Rembrandts. Denne var grei.
13. No Doubt. Kjetil holdt koken og ville ha full pott på 90-tallet igjen!
14. Hole. Det fikk han - her fikk han også støtte av Hans - sjøl om begge trolig var usikre her.
15. Westlife. Å bomme på boyband er aldri noe nederlag. Vi gikk for Boyzone.
16. Muse. Flere på laget var sikre her.
17. Mumford & Sons. Hanne var kjappest ute her.
18. Imagine Dragons. Grei skruing.
19. Hkeem. Flere på laget mente at det var Zalo, jeg mente det kunne høres ut som Hkeem - noe ganske ferskt. Men jeg er på veldig tynn is på slik nymotens musikk - andre på laget kan mye mer enn meg her, og jeg var ikke sikker i det hele tatt.
20. Henning Kvitnes. Men her var verken jeg eller andre på laget i tvil.


Sluttstilling 20. mai - gøtt å være på toppen igjen! :-)


Og dermed ser sammenlagtstillingen slik ut tre runder før sommerfinalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar