søndag 9. august 2020

LøvstadQuiz på Humbar 7. august 2020

BadaBing! blei knust forrige runde og var ute etter revansje denne fredagskvelden. Etter tre strake seire blei det som kjent knusende nederlag sist, og slik kan vi vel egentlig ikke være bekjent av? :-) Laget besto av Anders, Hanne, Kjetil, Hans og undertegnede.

Som vanlig kommer alle spørsmål (velvillig delt med meg av QM), deretter fasit og hvordan det gikk med BadaBing!

Runde 1

1. Hva er det hittil siste sosiale medium av en viss betydning som President Trump har truet med å forby? 

2. Hva het mannen som i år 180 ble romersk keiser, og som har blitt portrettert av Joaquin Phoenix på film? 

3. Hva heter Italias lengste elv? 

4. Arsenal vant nylig FA-cupen og har med dette rekorden for flest FA-cup-trofeer. Men, hvilket lag har vært i FA-cup-finalen hele fire ganger men aldri vunnet? 

5. Hvilken norsk komiker kom med showet Evolusjon i 2010? 

6. Hvilke to fuglearter i norsk fauna har et navn som starter med «Sot»? 

7. I hvilken film var Denise Richard «Bond-pike»? 

8. Hvilket av Hurtigruteskipene har vært i litt høy sjø pga en noe lemfeldig omgang med Covid 19 i forrige uke?

9. I hvilket år innførte man brennevinsforbud i Norge? 

10. Mellom hvilke to land ligger Brennerpasset? 

11. Hvilken amerikansk, mannlig skuespiller og komiker (f. 1966) gjemmer seg bak anagrammet Damen Sladra?

12. Hva heter tv-serien hvor Kristofer Hivju spiller rollen som både Erik og Adam, to tvillingbrødre. Serien gikk på NRK i 2019. 

13. Hvilken detaljistkjede ble grunnlagt i 1962 av Sam Walton i Rogers, Arkansas. Selskapet er verdens største detaljist og verdens største bedrift, med 2,3 millioner ansatte i 44 land og en omsetning på 524 milliarder dollar. 

14. Hva het den amerikanske horror-forfatteren som levde fra 1890 til 1937, som blant annet står bak cthulhu-mytologien og dødsboken Necronomicon

15. I hvilken by starter årets Le Tour de France?

16. Hvilket år? Malcolm X blir drept i et attentat. USA starter kamper mot Nord- Vietnam. Radioprogrammet 10 i skuddet har første sending. Jan Tore Sanner og Mini Jakobsen blir født. Aksel Sandemose og Halvdan Koht dør. Vålerenga vinner serien og Liverpool FA-cupen.

17. Hvilket selskap forbindes med denne reklamekarakteren? 

18. Hva heter restauranten i Oslo som Bent Stiansen har drevet siden 1994? 

19. Hvilken liten struktur i kroppen kalles Uvula på latin? 

20. Hvem er dette?


Runde 2

1. Hvem omhandler utstillingen som du for tiden kan se på Hadeland glassverk? Tittelen på utstillingen er 500 years of genius.

2. Hva slags dyrefamilie tilhører en serval? 

3. Dokument nr. 15 (1995–96) – «Rapport til Stortinget fra kommisjonen som ble nedsatt av Stortinget for å granske påstander om ulovlig overvåking av norske borgere ble presentert for Stortinget 28. mars 1996». Hva ble utvalget som stod bak rapporten kalt? 

4. Hva heter den nyeste filmen med Russel Crowe i hovedrollen. Den hadde premiere forrige uke, og handler om en sinna mann i en svart pickup.

5. Hvor mange slag under par er en Eagle i golf?

6. Hva heter turisthytten som ligger ved foten av Besseggen, som man kan ta båten til fra Gjendesheim. 

7. Hvilken norsk forfatter skrev boken «Haiene»?

8. Hva heter idrettsarrangementet hvor langrenn- og skiskyttereliten leker seg på rulleski, som går av stabelen i disse dager? 

9. Hvilken film begynner med setningen «I believe in America»? 

10. Hva ble til slutt gangsteren Al Capone dømt for? 

11. Hva kalte trioen bestående av Øyvind Rafto, Calle Hellevang-Larsen og Anders Hoff seg? 

12. I hvilket litterært verk møter vi Ofelia? 

13. Hvem var avbildet på den forrige 1000-lappen? 

14. I hvilket år ble Lyndon B Johnsen president i USA?

15. I hvilket fylke ligger Bindal kommune? 

16. I hvilken hovedstad ble det sluppet ut saringass på undergrunnen i 1995? 

17. Hva er et mer hverdagslig ord for hordeolum. Tilstanden kjennetegnes av en akutt betennelse i øyelokkrandens fettkjertel. 

18. Hva slags frukt benyttes for å lage brennevinet slivovica? 

19. Hvilken amerikansk artist ga nettopp ut sitt åttende studioalbum, som forøvrig fikk tittelen «Folklore»?

20. Hvem er dette (for- og etternavn)?


Runde 3 (kun musikk)

Hvem eller hva hører vi her? (Diverse musikk fra 60-tallet og fram til vår tid,)

For å ta runde 3 kan du gå på spillelista på Spotify og spille den av, du greier det uten å kikke ;-) Som vanlig blei mellom ett og to minutter spilt av hver låt.

1,-20.

--------------------------------------------------------



Fasit


Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = hva BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Hva er det hittil siste sosiale medium av en viss betydning som President Trump har truet med å forby? Tik Tok.

2. Hva het mannen som i år 180 ble romersk keiser, og som har blitt portrettert av Joaquin Phoenix på film? Hanne og Hans var sikre på Commodus.

3. Hva heter Italias lengste elv? Po.

4. Arsenal vant nylig FA-cupen og har med dette rekorden for flest FA-cup-trofeer. Men, hvilket lag har vært i FA-cup-finalen hele fire ganger men aldri vunnet? Endelig et vrient fotballspørsmål, men litt for vrient gitt. Jeg ramsa opp en del lag det kunne være og sto egentlig igjen med to, Newcastle og Leicester. Newcastle dukka opp først og vi gikk dessverre for det. Vi har nok ikke god nok kunnskap om hva som skjedde for over 50 år siden i FA-cupen, og det viste seg at Newcastle hadde vinni mange ganger, men sist var i 1955 ... Trøsten får være at ingen andre i lokalet svarte korrekt heller :-)

5. Hvilken norsk komiker kom med showet Evolusjon i 2010? Hanne var kjapt ute med Dagfinn Lyngbø, og sjøl om vi forsøkte å tenke oss gjennom en del stand-up'ere så var det han som kjentes mest korrekt.

6. Hvilke to fuglearter i norsk fauna har et navn som starter med «Sot»? Her måtte Anders trå til, vi hadde alle sothøne, mens kun han kom med sotsnipe.

7. I hvilken film var Denise Richard «Bond-pike»? Kjetil mente han kunne koble henne til Pierce Brosnan som Bond, og da gjaldt det å finne tittelen på hans Bond-filmer og vi endte først på Tomorrow never dies (jeg var sikker på at det ikke var Die Another Day - og GoldenEye kom jeg ikke på ...), men når jeg kom på The World is not enough greide jeg sånn halvveis å koble henne mot den gale mediemodulen og vi endra svar.

8. Hvilket av Hurtigruteskipene har vært i litt høy sjø pga en noe lemfeldig omgang med Covid 19 i forrige uke? Roald Amundsen.

9. I hvilket år innførte man brennevinsforbud i Norge? Her hadde flere av oss tidlig 1920-tall på blokka, men Anders ville tidligere og vi svarte 1919. Det viste seg å være året for folkeavstemninga, forbudet kom allerede i 1916.

10. Mellom hvilke to land ligger Brennerpasset? Italia og Østerrike.

11. Hvilken amerikansk, mannlig skuespiller og komiker (f. 1966) gjemmer seg bak anagrammet Damen Sladra? Hans var først ute med Adam Sandler.

12. Hva heter tv-serien hvor Kristofer Hivju spiller rollen som både Erik og Adam, to tvillingbrødre. Serien gikk på NRK i 2019. Denne jobba vi lenge med uten å komme på noe fornuftig. Vi hadde en følelse av at det var noe som spilte på at det handla om tvillinger, men ikke så direkte og engelsk som Twin. Vi gikk heller for noe vi trudde var tittelen på en TV-serie og svarte Frifot i mangel av gode alternativer.

13. Hvilken detaljistkjede ble grunnlagt i 1962 av Sam Walton i Rogers, Arkansas. Selskapet er verdens største detaljist og verdens største bedrift, med 2,3 millioner ansatte i 44 land og en omsetning på 524 milliarder dollar. Walmart.

14. Hva het den amerikanske horror-forfatteren som levde fra 1890 til 1937, som blant annet står bak cthulhu-mytologien og dødsboken Necronomicon. Hanne og Hans kunne H. P. Lovecraft.

15. I hvilken by starter årets Le Tour de France? Og litt stang inn denne kvelden. Vi jobba en stund med denne uten egentlig å ha noen formening, men det første jeg skreiv ned utfra magefølelsen var Nice (har nok lest det en eller annen gang når det blei offentliggjort, men så har det gått i den bevisste glemmeboka), og når vi ikke hadde andre alternativer (vi ville ikke ut av Frankrike gikk koronasituasjonen), så blei det stang-inn!

16. Hvilket år? Malcolm X blir drept i et attentat. USA starter kamper mot Nord- Vietnam. Radioprogrammet 10 i skuddet har første sending. Jan Tore Sanner og Mini Jakobsen blir født. Aksel Sandemose og Halvdan Koht dør. Vålerenga vinner serien og Liverpool FA-cupen. Både Anders og jeg hadde 1965 etter første opplysning.

17. Hvilket selskap forbindes med denne reklamekarakteren? Kjetil var kjappest med Tine.

18. Hva heter restauranten i Oslo som Bent Stiansen har drevet siden 1994? Statholdergaarden.

19. Hvilken liten struktur i kroppen kalles Uvula på latin? Hanne og Anders var sikre på drøvelen.

20. Hvem er dette? Tonje Larsen.

17p var anstendig i en noe vrien omgang, kunne hatt stang-inn på Leicester, men det holdt vel med Nice. De to andre spørsmålene var vi lengre unna. Med tre feil leda vi med 3p på de to neste lagene.

Runde 2

1. Hvem omhandler utstillingen som du for tiden kan se på Hadeland glassverk? Tittelen på utstillingen er 500 years of genius. Leonardo da Vinci.

2. Hva slags dyrefamilie tilhører en serval? Kattefamilien.

3. Dokument nr. 15 (1995–96) – «Rapport til Stortinget fra kommisjonen som ble nedsatt av Stortinget for å granske påstander om ulovlig overvåking av norske borgere ble presentert for Stortinget 28. mars 1996». Hva ble utvalget som stod bak rapporten kalt? Lund-kommisjonen.

4. Hva heter den nyeste filmen med Russel Crowe i hovedrollen. Den hadde premiere forrige uke, og handler om en sinna mann i en svart pickup. Så sliter vi med nye filmer, igjen .... Jeg hadde ikke hørt om den, det hadde noen andre på laget så vidt, men ikke nok til at vi kunne svare noe fornuftig. Vi gjetta på Black Day. Fasit viste Unhinged.

5. Hvor mange slag under par er en Eagle i golf? To.

6. Hva heter turisthytten som ligger ved foten av Besseggen, som man kan ta båten til fra Gjendesheim. Memurubu.

7. Hvilken norsk forfatter skrev boken «Haiene»? Jens Bjørneboe.

8. Hva heter idrettsarrangementet hvor langrenn- og skiskyttereliten leker seg på rulleski, som går av stabelen i disse dager? Blink!

9. Hvilken film begynner med setningen «I believe in America»? Her var Gudfaren en av de første filmene som kom ned på blokka mi, men jeg klarte ikke å se for meg annet en bryllupet. Når forslaget om Full Metal Jacket kom opp hørtes det ut som et godt forslag. Jeg må nok få sett gjennom Gudfaren-trilogien igjen ganske snart ...

10. Hva ble til slutt gangsteren Al Capone dømt for? Skatteunndragelse.

11. Hva kalte trioen bestående av Øyvind Rafto, Calle Hellevang-Larsen og Anders Hoff seg? Raske menn.

12. I hvilket litterært verk møter vi Ofelia? Hamlet.

13. Hvem var avbildet på den forrige 1000-lappen? Hanne var først ute med Edvard Munch.

14. I hvilket år ble Lyndon B Johnsen president i USA? 1963.

15. I hvilket fylke ligger Bindal kommune? Noen av oss ville til Trønderlag, men når Anders sier det er Nordland da svarer vi det. (Det er vel rett nok den kommunen som er nærmest Trønderlag, men det ville jo ikke hjulpet oss ..)

16. I hvilken hovedstad ble det sluppet ut saringass på undergrunnen i 1995? Tokyo.

17. Hva er et mer hverdagslig ord for hordeolum. Tilstanden kjennetegnes av en akutt betennelse i øyelokkrandens fettkjertel. Sti.

18. Hva slags frukt benyttes for å lage brennevinet slivovica? Plomme.

19. Hvilken amerikansk artist ga nettopp ut sitt åttende studioalbum, som forøvrig fikk tittelen «Folklore»? Dette albumet har jeg hørt gjennom et par ganger, men jeg var ikke eneste på laget som tok Taylor Swift.

20. Hvem er dette (for- og etternavn)? Hans Geelmuyden.

Kun to feil i runde to - men begge var filmspørsmål. Det er litt flaut, men ... Gudfaren var innen rekkevidde, det var ikke Unhinged. Uansett dro vi enda ett poeng fra de to neste lagene og leda med fire før musikkrunden.

Runde 3 (kun musikk)


1. Dette var heldigvis en slik musikkrunde der jeg kunne bidra med en del, både ting jeg kan godt og noe mer som blei gravd fram mer eller mindre bevisst. At The Troggs hadde With a girl like you visste jeg.

2. Jeg måtte jobbe mer med denne, men endte heldigvis opp med å gå for magefølelsen ut fra stemmen jeg hørte (kjente ikke låta godt). Da blei det 1p for Patsy Cline som sang She's got you.

3. Den tredje låta kunne jeg jaggu også? Her var jeg helt sikker på at The Letter blir sunget av The Box Tops.

4. Og jeg fikk jobba inn nr 4 også, men ikke før refrenget hadde kommet og da måtte jeg også slite litt før jeg kom på at det var Bread som hadde Everything I own.

5. Beklager hvis det høres litt skrytete ut, men de fire første var det nok bare jeg som tok på laget - og det skjer ikke så ofte! Herfra og ut er det flere som bidra. Mange av oss tok Kjøtt med Jeg vil bli som Jesus.

6. Og mange av oss tok sef Dire Straits med Love over gold.

7. Og Kjetil, Hans og Hanne var vel de som tok Green Day med Welcome to paradise.

8. Så kom første musikk-bom. Her sleit vi og i mangel av gode svar blei Lenny Kravitz foreslått. Vi var ikke innom Nine Inch Nails (det burde vi nok ...)

9. Og mere bom! Jessie J var ikke nevnt, vi gikk for at det var Katy Perry som sang Domino.

10. Og Michael Bublé bomma vi også på, vi gikk for Kurt Nilsen faktisk på Everything.

11. Så var jeg desto sikrere på en av mine favorittlåter Ain't too proud to beg med The Temptations.

12. Kjetil var som vanlig først ute når det gjelder Harry Belafonte, og vi må jo bare stole på han i slike situasjoner, det var han som hadde Jump in the line.

13. Mer bom: Vi var ikke innom Anne Murray, men de fleste andre syngedamer - og endte opp med å svare at Snowbird blei sunget av The Carpenters, faktisk. 

14. Mer vi krølla til, vi kjente ikke igjen Simon & Garfunkels Baby driver, og svarte Hollies, uff.

15. Så redda vi oss litt inn igjen med å ta Bon Jovi (Kjetil, trur jeg, som nevnte det først og etter hvert var det kanskje ikke så vanskelig å høre at det var dem) med I'll be there for you.

16. Hans og Kjetil var vel rimelig enige i at Smokin' in the boys room var med Mötley Crüe.

17. Mer å slite med: LeAnn Rimes kom ingen av oss på, og vi mente (gjetta, mener jeg - eller vi visste vel egentlig at det ikke var hun, men hadde ingen gode forslag) at How do I live var med Mariah Carey.

18. Inner Cirlcle var mer planke, Kjetil først ute, låta var Sweat (A la la la la long).

19. Ny musikk, da sliter vi ofte, i alle fall når det ikke er noe Anders kjenner, her var det Ellie Goulding med Lights, vi gjetta på Sandra Lyng (det må være et uhyre sterkt kompliment til den nordnorske syngedama!)

20. Så rodde vi oss pent inn igjen med at Kjetil mente Ablaze kunne være ei låt med Alanis Morisette.

13p på musikken er egentlig ikke så veldig sterkt, men når vi hørte hva de andre lagene oppnådde, så må vi si oss mer enn fornøyd. Musikkrunden var noe spesielt vrien denne gangen. Vi vant til slutt med åtte poeng og da fikk vi den revansjen vi var ute etter!

Mer quiz i vente: jeg starter opp allmennquiz onsdag 19. august kl 1900 på Bysalen Amfi, Audun av holder sin neste runde to dager seinere og fredag 28. august er det duka for min første musikkquiz denne høsten. Alle gleder seg, vi snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar