tirsdag 28. juli 2020

Musikkquiz på Kurbadhagen, Sandefjord 27. juli 2020

Vi har tatt en tur til Sandefjord og trur du ikke det dukka opp en musikkquiz der en mandagskveld da, gitt! Vi måtte selvfølgelig stille og Asle, Tobias, Henrik og undertegnede stilte som Some Girs Like Sticky Fingers.

Det var en noe spesiell musikkquiz på Kurbadhagen. QM kjørte gjennom 30 låter fordelt på to omganger, og på ALLE låtene sang han karaoke. Så varierte spørsmålene fra hvem spiller til en noe mer vrient. Det var også høy allsangfaktor, til og med på en mandag!

Det var veldig mye lett, men noen vriene nøtter også.

Her er spillelista, nr 1 til 30, som reflekterer spørsmål 1 - 30. Spill gjennom lista mens du tar spørsmålene (ikke kikk!)

Runde 1

1. Hva heter artisten?
2. Hva heter artisten?
3. Hvem spilte bass i bandet The Police?
4. Hva heter artisten?
5. Hva heter filmen fra 1993 der denne låta var med? (Han utdypa litt mer om at filmen handla om det jamaicanske landslaget i bob ....)
6. Hvilket år kom låta ut? +/- 2 år
7. Dukker av hvilke to stormaktsstatsoverhoder var med i videoen til låta?
8. Hva heter gruppa?
9. Hvem var Michael Jacksons første hustru?
10. Var dette Genesis eller solo-Phil Collins?
11. Fleip eller fakta: George Michael blei i 1998 arrestert av politiet i Beverly Hills, tatt med buksa nede på et offentlig toalett.
12. Hvem blei meget sur etter å ha havna på andreplass bak Kurt Nilsen i World Idol?
13. 3p: Gruppe? Film? Nummer i filmrekke?
14. Hva heter artisten?
15. Hvem sang på denne låta - David Le Roth eller Sammy Hagar?

Runde 2

16. 2p: Artist? Hvilket boyband sang/synger han i?
17. Hva heter eiendommen til Elvis Presley?
18. Hva heter gruppa?
19. 2p: Fra hvilket album kommer låta og hvilket år kom albumet ut? +/- 1 år
20. Låta "Personal Jesus" er spilt inn av bl a Depeche Mode, Johnny Cash og Marilyn Manson. Hvilken av de tre har originalen?
21. 2p: Hva heter artisten? Hva heter filmen?
22. I hvilket år blei minnekonserten for Freddie Mercury holdt på Wembley?
23. Var dette Ronnie James Dio-solo eller når han sang i Black Sabbath?
24. 2p: Hva heter gruppa? Hva heter gruppas frontfigur?
25. Hva heter gruppa?
26. Navn på alle originalmedlemmer av Pink Floyd? Vi syntes spørsmålet var noe upresist, men fikk ikke noe nærmere presisering. Det viste seg under fasit at han ønska navnet på alle medlemmer av Pink Floyd fra starten av og til bruddet etter "The Final Cut". 1p pr medlem.
27. 2p: Fra hvilken 1987-film er Queen-låta henta fra? Hvem spilte hovedrollen i filmen?
28. Hva heter gruppa?
29. 2p: Hva heter frontfiguren i Foo Fighters? I hvilket band spilte han tidligere?
30. Nevn alle tidligere og nåværende medlemmer av Bon Jovi. 1p pr.

----------------------------------------------------------


Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = hva vi svarte når vi svarte feil.


Runde 1

1. Hva heter artisten? Roy Orbison.
2. Hva heter artisten? Tom Jones.
3. Hvem spilte bass i bandet The Police? Sting.
4. Hva heter artisten? Bette Midler.
5. Hva heter filmen fra 1993 der denne låta var med? (Han utdypa litt mer om at filmen handla om det jamaicanske landslaget i bob ....) Cool Runnings (Kalde rumper).
6. Hvilket år kom låta ut? +/- 2 år. Her gikk vi på første smell, synes vi har hørt den låta i all evighet og svarte 1985, den kom ikke ut før i 1990.
7. Dukker av hvilke to stormaktsstatsoverhoder var med i videoen til låta? Ronald Reagan og Mikael Gorbatsjov.
8. Hva heter gruppa? Steve Miller Band.
9. Hvem var Michael Jacksons første hustru? Lisa Marie Presley.
10. Var dette Genesis eller solo-Phil Collins? Phil Collins.
11. Fleip eller fakta: George Michael blei i 1998 arrestert av politiet i Beverly Hills, tatt med buksa nede på et offentlig toalett. Fakta.
12. Hvem blei meget sur etter å ha havna på andreplass bak Kurt Nilsen i World Idol? Kelly Clarkson.
13. 3p: Gruppe? Film? Nummer i filmrekke? Survivor - Rocky 3.
14. Hva heter artisten? Ray Parker jr.
15. Hvem sang på denne låta - David Le Roth eller Sammy Hagar? Og smell nr 2, denne låta kom ut mye tidligere enn jeg trudde, så vi bomma med HagarLe Roth.

11 lag var med, og jammen holdt ikke våre 15p til delt ledelse etter første runde.

Runde 2

16. 2p: Artist? Hvilket boyband sang/synger han i? Harry Styles - One Direction.
17. Hva heter eiendommen til Elvis Presley? Graceland.
18. Hva heter gruppa? Supertramp.
19. 2p: Fra hvilket album kommer låta og hvilket år kom albumet ut? +/- 1 år. Her jobba vi oss fra Animal til Hysteria og traff innafor med 1988, den kom ut i 1987.
20. Låta "Personal Jesus" er spilt inn av bl a Depeche Mode, Johnny Cash og Marilyn Manson.  Hvilken av de tre har originalen? Depeche Mode.
21. 2p: Hva heter artisten? Hva heter filmen? David Bowie. Kvelden første blemma, jeg var så fornøyd med å komme på filmen Bowie spilte i, Merry Christmas, Mr Lawrence at jeg ikke tenkte mer på det. Jeg har singelen hjemme og det er sef Cat People, 1p kasta bort her.
22. I hvilket år blei minnekonserten for Freddie Mercury holdt på Wembley? Noe usikre, Henrik mente å huske at Mercury døde i november 1991, da blei det naturlig å svare 1992.
23. Var dette Ronnie James Dio-solo eller når han sang i Black Sabbath? Usikre her, men hørtes ikke helt ut som BS, så vi svarte Dio solo.
24. 2p: Hva heter gruppa? Hva heter gruppas frontfigur? Dire Straits - Mark Knopfler.
25. Hva heter gruppa? Soul Asylum.
26. Navn på alle originalmedlemmer av Pink Floyd? Vi syntes spørsmålet var noe upresist, men fikk ikke noe nærmere presisering. Det viste seg under fasit at han ønska navnet på alle medlemmer av Pink Floyd fra starten av og til bruddet etter "The Final Cut". 1p pr medlem. Vi skreiv ned de fire vi mente var originalmedlemmer: Nick Mason, Syd Barett, Roger Waters og Richard Wright + at vi føyde til at David Gilmour kom med etterhvert. Det fikk vi 5p for. Den eneste vi ikke tok med var han som spilte gitar fra 1964-65, Bob Klose.
27. 2p: Fra hvilken 1987-film (den kom ut i 1986 ...) er Queen-låta henta fra? Hvem spilte hovedrollen i filmen? Her sleit vi mer, jeg visste at Queen hadde laga musikken til en slags sci-fi-film som blei en flopp, men kom ikke på hvilken film det var (har sjekka opp i etterkant, det var "Flash Gordon"). Vi gjetta vilt på Mad Max - Beyond Thunderdome og dermed Mel Gibson, men det var Highlander, og da er det sef Christopher Lambert.
28. Hva heter gruppa? Guns N Roses.
29. 2p: Hva heter frontfiguren i Foo Fighters? I hvilket band spilte han tidligere? Dave Grohl - Nirvana.
30. Nevn alle tidligere og nåværende medlemmer av Bon Jovi. 1p pr. Også her sleit vi. Vi kunne de to de fleste kan: Jon Bon Jovi og Richie Sambora. De vi ikke huska var David Bryan, Tico Torres, Phil X, Hugh McDonald og Alec John Such. Vi sikra oss i alle fall 2p.

Vi ante ikke så mye om nivået på lagene på denne quizen og var veldig usikre når vi både bomma på 21 og 27, samt ikke kjente Bon Jovi godt nok til å dra mange poeng der. Men det viste seg at det holdt til seier med god margin, moro å slå sandefjordinger på hjemmebane! Vi høsta med oss ei flaske boblevann og gavekort på kr 200. Men siden det ikke var lov å ta med flaska ut av lokalet blei den donert til jentelaget Abba som hadde en høy allsangfaktor gjennom hele quizen og absolutt ikke så ut til å trenge mer boblevann, men den fikk de - tipper til kanskje ikke er like takknemlige for gaven i dag som de var i går kveld ...


Henrik fikk æren av å gå opp og hente premie.

Moro å være med, men en quiz der lydsporene kun består av QMs karaokesang + allsang fra noen av deltakerne blir nok litt slitsomt i lengden. Foretrekker vel å høre de originalen låtene, evt gode (og/eller morsommer) coverversjoner, men likevel vel verdt å tilbringe 2-3 timer en mandagskveld i Sandefjord, snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar