tirsdag 26. april 2016

Norsia Quiz 25. april 2016

Niende runde av NQ bød på mange vriene spørsmål. Vinnerpoengsum på 46,5 og et snitt på så vidt under 40 vitner om det. Denne gangen var det Hanne & Hannene som vant 3p foran Laget på Stiklestad, som så hadde B-Gjengen et halvt poeng etter seg igjen.



Ring Gym sleit litt med å summere i andre omgang slik at Koopens Ølvenner blei lest opp med ett poeng mer enn de skulle ha. QM har selvsagt retta opp i dette.

Det var kun ett spørsmål som blei stående ubesvart av alle lag. Dette var ei filmnøtt som ingen greide å knekke fullt ut: "Hvilke sju filmer som har vinni Oscar for beste film siden 1970 inneholder (minst) etternavnet på en av filmens ledende karakterer. (7R=2p/5R=1p). Merk at det ikke er snakk om kallenavn og liknende, bare ordentlige navn, minst etternavn på rollefigurer. De kan være fiktive og de kan være ordentlig personer." Orker du ikke å tenke for lenge på denne sjøl kan du jo klikke her. Det var faktisk ingen av lagene som greide å grave fram fem av disse en gang, så har har nok QM bomma litt på poenggivinga, lagene burde fått uttelling for å ha kommet på noen i alle fall. Men spørsmålet er jo morsomt for de som er interessert i film, da.

Ellers var det bare Midt på Treet som tok sjansen på å gå for helpoenget ved å svare korrekt på hva trommeslageren i Red Hot Chili Peppers heter. De andre lagene feiga ut og gikk for halvpoenget og svarte hvilken gruppe trommeslageren spiller i. Under er drum-out'en som blei spilt og følgende spørsmål altså stilt med overskrift Skilt ved fødselen?  a) Navn på skuespiller b) Navn på trommeslager (gir 1p) eller navn på gruppe trommeslageren spiller i (gir 0,5p).


Det var gjennomgående noen musikkspørsmål som bød på problemer denne kvelden. Kun Midt på Treet og De Utvalgte visste hva supergruppa bestående av
Alice Cooper
Johnny Depp
Joe Perry (Aerosmith)
Duff McKagan (Guns N’ Roses)
Matt Sorom (Guns N’ Roses)
Tommy Henriksen (Warlock)
og som skal spille bl a i Portugal, Danmark, Sverige og Romania i sommer heter.

Det var ingen som kom på hva gruppa som spilte "Season of the Witch" i klippet under (ja, jeg veit at jeg nå røper svaret). Dette kunne gi to poeng, en del feiga ut og svarte hvem som hadde originalen i 1966 - den kan dere jo tenke litt på.


Betegnende nok for NorsiaQuiz'ernes musikkunnskap visste derimot ALLE lag hvilken artist som spiller sin forferdelige låt under denne SNL-sketsjen:


Også rundens sammensatte musikkoppgave bød på noen problemer. Denne var litt annerledes enn vanlig og lød som følger: Dere får se/høre utdrag fra seks låter, alle er coverlåter fra seks forskjellige grupper/artister, men til sammen er det kun tre komponister som står bak låtene. Dere får høre to låter fra hver komponist og låtene kommer hulter til bulter. Først kommer utdrag fra fire videos, deretter to lydklipp. Her får dere de fire videoene og lydfila til de to siste kan dere høre her. Ingen av komponistene deltar på låtene, men alle tre er/har vært artister sjøl Under følger de fire videoene det blei spilt utdrag fra:









En del lag greide 2p her, men ingen klarte alle tre komponistene.

Det var to spørsmål til som kun to lag tok. Bare Halvdan Svarte og Hanne & Hannene visste navnet på fisken på bildet under, som du finner bl a i vann på Holleia.


Mens det kun var B-Gjengen og Halvdan Svarte som visste i hvilket land Operasjon Neptun fant sted under Andre verdenskrig.

Ellers oppstod det som oppstår en del ganger på quiz, dilemmaet på hva en skal godkjenne av svar eller ikke. Dette er et dilemma som QM'er kommer opp i med ujevne mellomrom, sjøl om en er meget presis i sin spørsmålsformulering. Det er en evig balansegang mellom å være så rettferdig som mulig og samtidig ikke være unødig streng. Denne gangen var det nok noen som mente QM var unødig streng siden han ikke godkjente Maggio på etternavnet DiMaggio og underkjente Kopeng siden det mangla en "s" i midten. Vi ønsker jo å ha en ålreit stemning, men det må som sagt være rettferdig også. QMs dilemma er jo også at det ikke nytter å spørre quiz-deltakerne om råd i disse tilfellene siden de stort sett snakker for sin sjuke mor - QM må stå aleine i stormen og må bare tåle noen sure miner. Også er det det å være konsekvent i strengheten også da, det er lett å være litt løssluppen med poenggivinga innimellom - men det slår jo voldsomt tilbake på QM, husk at quiz-deltakere jo har hukommelse som en elefant! "I 2013 godkjente du ...."

Litt god stemning oppsto vel likevel, bl a visste åtte av ti lag hvilket TV-program videoen under er et fast innslag i:


Vi koste oss også litt når vi mintes Prince ved hjelp av denne live-opptredenen og en gitarsolo ut av en annen verden:



Stillingen sammenlagt ser nå slik ut:


Etter neste runde er det mulig å stryke runder (to til sammen). For å vise at det fort kan skje endringer i stillingen kan vi jo se hvordan det ville sette ut i dag dersom to runder allerede var strøket:



Da ser vi f eks at laget på andreplass ligger 11,1p bak førsteplassen. Men omregningene på NorsiaQuiz betyr det at i løpet av de to siste omgangene må andreplasslaget ha seks poeng mer enn laget på førsteplass for å gå forbi dem - og det kan jo fort skje! Det samme kan skje nedover på tabellen, det er tett mange steder - sjekk f eks mellom tredje- og fjerdeplass. Så nå er tida inne for virkelig hardpugging før de to rundene i mai, gudd løkk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar