søndag 4. desember 2022

Løvstad-quiz 2. desember 2022

Samme dag som BadaBing!s nestor - og så mye mer enn det for flere av oss - blei begravd var det nest siste runde av 2022s Løvstad-quiz. Vi kan trygt si at dette blei en spesiell kveld for laget som i kveld besto av Hanne, Hans, Ove, Finn Chr og meg. QM Audun har også hatt gleden av å bli kjent med Anders og trakk fram et flott sitat Anders hadde sagt: "Det er merkelig at så mange på min alder er eldre enn meg". Anders kunne få sagt det :-)

Sjølve quizen blei som den blei, du får alle spørsmål og svar + litt om hvordan vi svarte.

Løvstad-quiz fortsetter til våren - og nå er det faktisk ledige plasser for lag som vil være med fast. Ikke nøl med å melde på lag - disse fredagskveldene er to høydepunkt pr måned!

Runde 1

1. Hvilken kjendis er kastet ut av Twitter etter å ha postet bilder av en David- stjerne med hakekors i midten, samt gitt uttrykk for sin beundring av Adolf Hitler? 

2. Hvis du har tatt et PADI-sertifikat; hva er du da sannsynligvis skikket til å gjøre? 

3. Hvor mange regionale helseforetak har vi i Norge? 

4. Hvem meldes som ny trener for Jevnaker fotballs herrelag? 

5. Han het Arne til fornavn og ble kalt «Gatebarnas far». Han fikk kongens fortjenestemedalje i 1997 og det er reist en byste av ham på Plata i Oslo. Etternavnet deler han med en av de røde gatene på den norske utgaven av spillet Monopol. Hva er dette etternavnet? 

6. Hvor mange måneder er et tertial? 

7. Hvilken film fra 1997 beskrives slik: En livsbekreftende film som handler om mot, tragedie, humor og kjærlighet. Hovedpersonen Guido er jøde og lever i Italia med sin vakre kone og sønn, når nazistene kommer og henter familien. Vi følger Guido, som med hjelp av humor og fantasi beskytter sin sønn imot den livstruende og forferdelige tilværelsen i en konsentrasjonsleir.

8. Gyldendal melder at det snart er slutt for denne norske tegneserien, som er oversatt til 13 forskjellige språk. Den utkom første gang som eget blad i 2002, og blad nummer 200 blir angivelig det siste som utkommer. Hva heter denne tegneserien? 

9. Mesozoikum kalles også jordas mellomalder og er en geologisk tidsalder. I hvilken rekkefølge, fra eldst til yngst, kom epokene JURA, KRITT og TRIAS?

10. Hvilken kommune er størst, og hvilken kommune er minst (etter innbyggertall) i Viken fylke? 0,5 poeng for hvert riktige svar. 

11. Hvilken bil (fabrikant og modell) gjemmer seg bak anagrammet Truse Forbauser? 

12. Hva heter den nye serien på NRK der du kan bevitne deportasjonen av 529 jøder i Norge i 1942? 

13. Hva heter den 40 år gamle politikeren som har «meldt overgang» fra Rødt til Arbeiderpartiet? Hun var Rødts ordførerkandidat i Oslo i 2015. 

14. Hvilken norsk forfatter ga ut romanen "Morgenstjernen" i 2020? 

15. Håndballjentene tok et velfortjent EM- gull, men hvem endte opp som toppscorer i mesterskapet med 50 mål? 

16. Hva hendte først?

  • Maria Amelie blir pågrepet og deportert til Russland
  • Hønefoss kirke brenner ned
  • Jonas Gahr Støre blir valgt til partileder i AP
  • Barack Obama blir gjenvalgt som amerikansk president
  • Prins William av Wales gifter seg med Kate Middelton

17. For hvilket parti var Hans Olav Lahlum kandidat ved stortingsvalget i 2017? 

18. Fra hvilket stort land kommer opprinnelig drinken Caipirinha? Navnet på drinken betyr folk som kommer fra landsbygda. Landet er blant verdens ti største, både hva gjelder folketall og areal. 

19. Hva er et annet navn på det kirurgiske inngrepet som kalles sectio på fagspråket? 

20. Hvem er dette? (Samme etternavn.)


Runde 2

1. Klimatoppmøte COP27 er nettopp avsluttet. I hvilken by gikk møtet av stabelen? 

2. Hva er gemmologi læren om? 

3. Hvem ble eldst av Roald Amundsen og Fritjof Nansen? 

4. Kort oppsummert: Hva handler filmen "She said" om?

5. Hvilket lands herrelag troner øverst på den offisielle FIFA-rankingen? (tall fra 6. oktober 2022) (0,5poeng) - Hvilket lands kvinnelag troner øverst på den offisielle FIFA- rankingen? (tall fra 13. oktober 2022) (0,5 poeng)

6. Utenfor hvilken by finner vi Norsk kjøretøyhistorisk museum? 

7. Hva heter Harry Potters venninne som er datter av to tannleger? For- og etternavn takk!!!

8. Nils Tronrud og XPND har blitt autorisert importør og forhandler av nok et luksus-bilmerke i Norge. Etableringen er ventet å starte til neste år. Hvilket bilmerke er det snakk om? 

9. HBO har sluppet en miniserie som omhandler tilblivelsen av SAS, britenes elitesoldater. Hva heter serien, som har hentet sitt navn fra Ben Macintyre sin bok med samme navn? 

10. Rundet opp til nærmeste hele tall; hvor mange år var Jens Stoltenberg statsminister? 

11. Født 31. mars 1970 i Oslo. Norsk skuespiller, komiker, tekstforfatter og forfatter. Hvem?

12. Hvilken forfatter har benyttet pseudonymet Richard Bachman? 

13. Hva slags produkt er firmaet bak denne logoen mest kjent for å lage? (vær spesifikk)

14. I hvilket tiår hender dette: 

  • Trygve Gran foretar den første flygningen over Nordsjøen
  • Paramount Pictures blir grunnlagt
  • Albert Einstein publiserer relativitetsteorien 
  • Rosenborg ballklubb stiftes
  • John F Kennedy og Dorris Lessing blir født

15. I hvilket land finner vi vintersportsstedet Gstaad?

16. Britney Spears har bursdag i dag. Hvor mange år blir hun? 

17. Hva heter skuespilleren, født i mars 1946, som er datter til sanger og skuespiller Judy Garland? 

18. Dette kortspillet er delt i to omganger, der man først skal sikre seg kort, for deretter å bli kvitt kortene i den påfølgende runden. Den som sitter igjen med kort til slutt blir kalt navnet på kortspillet. Her godkjennes både et guttenavn og navn på et type dyr)

19. Her ser du en tidligere logo til et luksusmotehus, etablert i Spania i 1919. Selskapet stengte dørene i 1972, men åpnet igjen under nytt eierskap i 1986. Hva kalles motemerket som er i litt hardt vær grunnet noe kontroversiell markedsføring i det siste? 

20. Hvem er dette?


Runde 3

Igjen hadde QM gått høyt ut og varsla:


Månelandinga besto av at det normale opplegget var kutta ned til det halve (de ti første), så et par coverlåter der vi skulle svare begge deler, et par av albumvarianter som vi har hatt et par ganger i det siste, litt mer film/TV-serie og avslutta med tre låter vi skulle plassere på tiår. Dere får det mer spesifikt nedover her:


1. Før 70: Hvem hører vi?
2. 70-tallet: Hvem hører vi?
3. 70-tallet: Hvem hører vi?
4. 80-tallet: Hvem hører vi?
5. 80-tallet: Hvem hører vi?
6. 90-tallet: Hvem hører vi?
7. 90-tallet: Hvem hører vi?
8: 00-tallet: Hvem hører vi?
9. 00-tallet: Hvem hører vi?
10. 00-tallet: Hvem hører vi?
11. Svar både original og hvem vi hører (2x0,5)
12. Svar både original og hvem vi hører (2x0,5)
13. Svar både albumtittel og hvem vi hører (1p hvis albumtittel er korrekt, 0,5p hvis kun artist/gruppe er korrekt, altså max 1p å hente.)


14. Det samme som 13


15. Fra hvilken film? To skuespillere blei oppgitt: Val Kilmer og Tom Sizemore.


16. Hvilken film?


17. Hvilken TV-serie?


18. Fra hvilket tiår?
19. Fra hvilket tiår?
20. Fra hvilket tiår?

Det var den musikkrunden, blir spennende å se hva slags vanvittig kreativitet som kommer fra QM på finalerunden 16. desember!



----------------------------------------------------

Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = det BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Hvilken kjendis er kastet ut av Twitter etter å ha postet bilder av en David- stjerne med hakekors i midten, samt gitt uttrykk for sin beundring av Adolf Hitler? Kanye West.

2. Hvis du har tatt et PADI-sertifikat; hva er du da sannsynligvis skikket til å gjøre? Dykkersertifikat var Ove helt sikker på.

3. Hvor mange regionale helseforetak har vi i Norge? Her var Hans helt sikker på fire.

4. Hvem meldes som ny trener for Jevnaker fotballs herrelag? Og her var jeg helt sikker på Bengt Eriksen.

5. Han het Arne til fornavn og ble kalt «Gatebarnas far». Han fikk kongens fortjenestemedalje i 1997 og det er reist en byste av ham på Plata i Oslo. Etternavnet deler han med en av de røde gatene på den norske utgaven av spillet Monopol. Hva er dette etternavnet? Her måtte vi ha hjelp av Monopol, det sto mellom Slemdal og Skarpsno, og da var det vel noe langt der bak i hodet hos flere av oss som hjalp oss til å svare korrekt.

6. Hvor mange måneder er et tertial? Litt kort resonnering, så var vi sikre på fire. Tallet i kveld var tydeligvis fire :-)

7. Hvilken film fra 1997 beskrives slik: En livsbekreftende film som handler om mot, tragedie, humor og kjærlighet. Hovedpersonen Guido er jøde og lever i Italia med sin vakre kone og sønn, når nazistene kommer og henter familien. Vi følger Guido, som med hjelp av humor og fantasi beskytter sin sønn imot den livstruende og forferdelige tilværelsen i en konsentrasjonsleir. La Vita E Bella, Livet er herlig, Life is beautiful - etter litt jobbing hadde vi alle varianter.

8. Gyldendal melder at det snart er slutt for denne norske tegneserien, som er oversatt til 13 forskjellige språk. Den utkom første gang som eget blad i 2002, og blad nummer 200 blir angivelig det siste som utkommer. Hva heter denne tegneserien? Vi hadde ikke hørt dette, men var ganske enige om at det måtte være Nemi.

9. Mesozoikum kalles også jordas mellomalder og er en geologisk tidsalder. I hvilken rekkefølge, fra eldst til yngst, kom epokene JURA, KRITT og TRIAS? Her rota vi det til, flere hadde rekkefølge Trias, Jura og Kritt - men så overtenkte vi og endte med Kritt, Jura og Trias.

10. Hvilken kommune er størst, og hvilken kommune er minst (etter innbyggertall) i Viken fylke? 0,5 poeng for hvert riktige svar. Største var vi rimelig sikre på var Bærum, men usikre på minste. Vi var gjennom Hallingdal-kommunene, men kom ikke så langt ned som til Flå. Vi gikk for Nore og Uvdal, grisgrendt der også ...

11. Hvilken bil (fabrikant og modell) gjemmer seg bak anagrammet Truse Forbauser? Den dro Ove på tre sekuner: Subaru Forester.

12. Hva heter den nye serien på NRK der du kan bevitne deportasjonen av 529 jøder i Norge i 1942? Ove og Hanne var sikre på at den het Last + noe til, men de kom ikke på Last: jøder, og vi endte opp med bare å svare det første ordet.

13. Hva heter den 40 år gamle politikeren som har «meldt overgang» fra Rødt til Arbeiderpartiet? Hun var Rødts ordførerkandidat i Oslo i 2015. Dette hadde jeg lest om, men var ikke kar om å komme på Eivor Evenrud, vi gjetta på Scjolien.

14. Hvilken norsk forfatter ga ut romanen "Morgenstjernen" i 2020? Hanne tok Karl Ove Knausgård kjapt.

15. Håndballjentene tok et velfortjent EM-gull, men hvem endte opp som toppscorer i mesterskapet med 50 mål? Her dro vi fram Nora Mørk først, men siden ingen av oss følger med på hands blei vi usikre og valgte å gå over til Henny Reistad - vi burde tenkt enda mer på hvor mange straffekast det egenlig er i håndball ... svakt av oss.

16. Hva hendte først?

  • Maria Amelie blir pågrepet og deportert til Russland
  • Hønefoss kirke brenner ned
  • Jonas Gahr Støre blir valgt til partileder i AP
  • Barack Obama blir gjenvalgt som amerikansk president
  • Prins William av Wales gifter seg med Kate Middelton
Her hadde vi kontroll på det meste, kjerka brant i 2010, Støre og Obama seinere, det regna vi med at giftemålet var også (uten at det var noe vi var sikre på). Da gjensto Maria Amelie og vi tenkte at her måtte det være tett, men litt seinere - vi hadde rett, det skjedde året etter.

17. For hvilket parti var Hans Olav Lahlum kandidat ved stortingsvalget i 2017? SV.

18. Fra hvilket stort land kommer opprinnelig drinken Caipirinha? Navnet på drinken betyr folk som kommer fra landsbygda. Landet er blant verdens ti største, både hva gjelder folketall og areal. Brasil.

19. Hva er et annet navn på det kirurgiske inngrepet som kalles sectio på fagspråket? Vi jobba oss fram til keisersnitt, uten å være sikre.

20. Hvem er dette? (Samme etternavn.) Andrea Langdalen og ONKEL Ole.

Det var en runde vi ikke var spesielt fornøyd med, noen stang ut, noen vi ikke hadde peiling på i det hele tatt. Mener å huske at vi bare lå 1p (?) bak lederlag likevel med våre 15,5p, det var jo oppmuntrende!

Runde 2

1. Klimatoppmøte COP27 er nettopp avsluttet. I hvilken by gikk møtet av stabelen? Vi fortsetter å kåle det til. Det står mellom Kairo og Sharm el-Sheik ... Vi følger for dårlig med.

2. Hva er gemmologi læren om? Mindre tvil hos Hanne (og flere) her, edelsteiner.

3. Hvem ble eldst av Roald Amundsen og Fritjof Nansen? Heller ikke her er vi helt sikre, men vi mente alle sammen at Nansen blei en del eldre. (56 vs 69)

4. Kort oppsummert: Hva handler filmen "She said" om? Endelig en ny film jeg kunne svaret på! Men det kunne også Finn Chr, så enda en gang var det lite hjelp i meg på nyere film ... #metoo.

5. Hvilket lands herrelag troner øverst på den offisielle FIFA-rankingen? (tall fra 6. oktober 2022) (0,5poeng) - Hvilket lands kvinnelag troner øverst på den offisielle FIFA- rankingen? (tall fra 13. oktober 2022) (0,5 poeng) Vi har jo full oversikt på herrene - Brasil, men jobba for dårlig med kvinnene - vi gikk for EM-vinner England, men det skurra litt - vi burde dratt inn USA.

6. Utenfor hvilken by finner vi Norsk kjøretøyhistorisk museum? Litt diskusjon, men vi fikk raskt avfeid de som mente at det var Hønefoss :-) og Hanne var helt sikker på Lillehammer.

7. Hva heter Harry Potters venninne som er datter av to tannleger? For- og etternavn takk!!! Hermine Grang - eller som vi svarte Hermoine Granger.

8. Nils Tronrud og XPND har blitt autorisert importør og forhandler av nok et luksus-bilmerke i Norge. Etableringen er ventet å starte til neste år. Hvilket bilmerke er det snakk om? Lamborghini.

9. HBO har sluppet en miniserie som omhandler tilblivelsen av SAS, britenes elitesoldater. Hva heter serien, som har hentet sitt navn fra Ben Macintyre sin bok med samme navn? Denne hadde ingen av oss fått med seg, og vi gjetta vilt (vi må jo skrive noe ...) med New Deal. Serien heter Rogue Heroes, og blei anbefalt av QM.

10. Rundet opp til nærmeste hele tall; hvor mange år var Jens Stoltenberg statsminister? Her blei jeg sittende og telle lenge, visste han satt 2005-2013, og at han hoppa inn når Bondevik måtte gå på gasskraftsaken - men var det mer eller mindre enn halvannet år. Litt surt å bomme med én måned og to dager her når vi går for ni år - det var ni år og sju måndeder, altså runda opp til ti år.

11. Født 31. mars 1970 i Oslo. Norsk skuespiller, komiker, tekstforfatter og forfatter. Hvem? Ikke helt sikre, men hvem andre kan vi svare enn Linn Skåber.

12. Hvilken forfatter har benyttet pseudonymet Richard Bachman? Jeg var helt sikker på Stephen King.

13. Hva slags produkt er firmaet bak denne logoen mest kjent for å lage? (vær spesifikk). Når svaret kom burde vi jo tenkt tanken - ingen sykkelspørsmål i dag, hmmm ... Men det gjorde vi ikke og var innom alt fra sexleketøy til mitt fikse forslag om tennisutstyr. Ingen Løvstad-quiz uten sykkelspørsmål, det var sykkeltøy (-utstyr).

14. I hvilket tiår hender dette: 

  • Trygve Gran foretar den første flygningen over Nordsjøen
  • Paramount Pictures blir grunnlagt
  • Albert Einstein publiserer relativitetsteorien 
  • Rosenborg ballklubb stiftes
  • John F Kennedy og Dorris Lessing blir født
Ingen tvil om at det var 1910-tallet.

15. I hvilket land finner vi vintersportsstedet Gstaad? Sveits.

16. Britney Spears har bursdag i dag. Hvor mange år blir hun? Så til disse vriene spørsmål om år ... Vanligvis på quiz ender en jo opp med å finne ut at det er ett eller annet jubileum, men vi kjenner jo også denne QM på gangen (ref forrige rundes McDonald's-spørsmål). Noen ville ende opp med å svare 40 likevel, men noen andre av oss mente at hun ikke var så ung når hun slo igjennom. Vi endte opp på 42, hadde ikke fått med oss at hun feire 40-årslag i fjor, at fasit altså viste 41. Close, but no cigar.

17. Hva heter skuespilleren, født i mars 1946, som er datter til sanger og skuespiller Judy Garland? Liza Minelli.

18. Dette kortspillet er delt i to omganger, der man først skal sikre seg kort, for deretter å bli kvitt kortene i den påfølgende runden. Den som sitter igjen med kort til slutt blir kalt navnet på kortspillet. Her godkjennes både et guttenavn og navn på et type dyr). Endelig litt stang-inn, jeg kom ikke på andre kortspill med guttenavn enn Mattis. Heldigvis hadde jeg ikke hørt forslaget om Svarte-Per. Hund blei også godkjent.

19. Her ser du en tidligere logo til et luksusmotehus, etablert i Spania i 1919. Selskapet stengte dørene i 1972, men åpnet igjen under nytt eierskap i 1986. Hva kalles motemerket som er i litt hardt vær grunnet noe kontroversiell markedsføring i det siste? Balenciaga tok både Hanne og Finn Chr.

20. Hvem er dette? Morten Wold.

Det gikk jo ikke noe bedre i runde 2, 14,5p - men var jo en del vrient. Noen flere kunne vi vært heldig på, Stoltenberg og Sharm el Sheik + fotball og USA, men Mattis hadde vi flaks på. Vi lå nå 2p bak lederlaget, som ofte er veldig gode på musikk.


Runde 3

Igjen hadde QM gått høyt ut og varsla:


Månelandinga besto av at det normale opplegget var kutta ned til det halve (de ti første), så et par coverlåter der vi skulle svare begge deler, et par av albumvarianter som vi har hatt et par ganger i det siste, litt mer film/TV-serie og avslutta med tre låter vi skulle plassere på tiår. Dere får det mer spesifikt nedover her:

1. Før 70: Hvem hører vi? Flott å registrere at QM også hyller Anders med å spille Evert Taube :-)
2. 70-tallet: Hvem hører vi? Denne var jeg fornøyd med, for jeg visste at dette ikke var noe som mange tok: Arlo Guthrie, sønn av sin far.
3. 70-tallet: Hvem hører vi? Stemmen til Chris Rea tar vi sjøl om vi slapp å høre om å kjøre hjem til jul
4. 80-tallet: Hvem hører vi? Hans tar tidlig Heart-låta.
5. 80-tallet: Hvem hører vi? Hanne er først ute med Nick Cave & The Bad Seeds, men flere av oss kjente jo igjen denne etter hvert.
6. 90-tallet: Hvem hører vi? Sting kan en heller ikke unngå å kjenne igjen.
7. 90-tallet: Hvem hører vi? Men verre med å ta Creed, vi endte opp meget usikre med å svare Pearl Jam, sorry, Eddie.
8: 00-tallet: Hvem hører vi? Og vi sliter mer her. Ove er faktisk innom Stereophonics, men vi ender opp med å gjette på Artic Monkeys uten av vi har håp om poeng her.
9. 00-tallet: Hvem hører vi? (alle tre for 1p, 0,5p for to). Her imponerer Finn Chr med å dra fram alle tre til slutt: Nicki Minaj, Ariana Grande og Jessie J.
10. 00-tallet: Hvem hører vi? Finn Chr drar fram Calvin Harris.
11. Svar både original og hvem vi hører (2x0,5). Ingen tvil om Blondie, og Hanne hevder hardnakka at vi hører Green Day.
12. Svar både original og hvem vi hører (2x0,5) Litt av det samme her, Duran Duran er greit - og når Muse kommer opp som forlag er flere enige om det.
13. Svar både albumtittel og hvem vi hører (1p hvis albumtittel er korrekt, 0,5p hvis kun artist/gruppe er korrekt, altså max 1p å hente.) Så nyere albumcover - da sliter vi. Vi hører det er Radiohead, men bommer med OK Computer (som jeg ved nærmere ettertanke blei sikker på at ikke så slik ut, men hadde ikke bedre forslag - kanskje det var flere varianter av albumcoveret?) på The Bends.


14. Det samme som 13. Og det samme med albumtittel her, noen (?) på laget var ganske sikre på at vi hørte Keane, men hadde ikke peiling på albumtittel. Vi prøvde å utlede noe av hva som blei sunget og gikk for Lights on the palace, men skiva heter Strangeland.


15. Fra hvilken film? To skuespillere blei oppgitt: Val Kilmer og Tom Sizemore. Ei lita finte igjen fra QM, Kilmer er jo kjent fra filmen - men de to store (De Niro og Pacino) blei ikke nevnt. Men med årstallet å gå etter og bilde som fulgte med måtte det være Heat.


16. Hvilken film? Love Actually.


17. Hvilken TV-serie? Desperate housewives.


18. Fra hvilket tiår? Greie planker i 18 og 19, Bon Jovi m/Always kom på 1990-tallet.
19. Fra hvilket tiår? Billy Joels låt kom ut på 1970-tallet.
20. Fra hvilket tiår? Jeg var rimelig sikker på at Use somebody kom ut på 2000-tallet, men ga meg når folk som egentlig har mer peiling på denne type musikk påstår at den kom på 2010-tallet.

Til tross for den siste glippen fikk vi 16 poeng, men det var vi ganske så overbevist om at ikke ville holde til å ta igjen de som leda. Men jaggu! Vi tok 3 poeng mer og endte opp med seier, 1p foran neste lag. Det var fint å kunne avslutte en tung dag med en liten seirer for han som ikke er mer.



Sammenlagtstilling før den tellende finalerunder, vi har faktisk fått strøket 100-poengere i høst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar