lørdag 5. november 2022

Løvstad-quiz @Humbar 4. november 2022

Høstens Løvstad-quiz på Humbar har vært en nesten udelt fornøyelse for BadaBing! Men det er flere skummelt gode lag på quizen, så vi er stadig nervøse for hvordan det skal gå - ikke minst når QM lover en annerledes musikkrunde - uten å si hva det går ut på. Det finner du ut lenger ned i innlegget. Laget denne gang var Hanne, Kjetil, Hans, Reidar og meg.

Du får som vanlig alle spørsmål, svar og en del kommentarer underveis.

Runde 1

1. Hva heter den nystarta dyrebutikken du finner på Eikli, rett ved siden av Rema 1000? 

2. Hvor døde Kong Karl XII av Sverige? 

3. I hvilken norsk by finer man kjøpesentre som Jekta og Nerstranda? Amfi Pyramiden ligger også rett utenfor bykjernen. 

4. For hvilken klubb vant Eric Cantona ligagull i 1991/ 1992-sesongen? 

5. Beate Gangås (59) er utdannet jurist og har nylig gått over i ny lederstilling. Hvilken organisasjon/ etat er hun satt til å lede? 

6. Hva er en vortebiter? Fisk – Fugl – Insekt - Verktøy

7. Filmen Enter the Dragon hadde premiere i august 1973. Hovedrolleinnehaveren døde kort tid før filmens premiere. Hvilken skuespiller er det snakk om? 

8. Forrige uke døde en av de store legendene innen rockemusikken, 87 år gammel. Hva het han? 

9. Ved hvilken by stod det et historisk slag i tidsrommet 23. august 1942 til 2. februar 1943, med totale tap opp mot 2 millioner mennesker. 

10. Hvilken by i Ohio ga navn til avtalen som i 1995 førte til slutten på Bosniakrigen? 

11. Hvilken engelsk barnebok fra 1865, som har blitt filmatisert flere ganger, gjemmer seg bak anagrammet Andrew Colin Denial (originaltittel) eller Yrende Liv Alicante (norsk tittel)

12. Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad Nilsen er igjen klare til å gi deg hakeslepp med guddommelig natur og geniale overhalinger. Slik presenterer Tv 3 dette programmet som jeg vil ha tittelen på. 

13. En norsk produsent av Hi-end hifi har samme navn som en tysk filosof. Hvilket? 

14. Hvem har skrevet boken Hestekunstneren som utkom nå i år? 

15. Hvilket årstall er med i dataspillet Battlefield sin nyeste utgivelse? 

16. Hva hendte først? Olemic Thommesen går av som stortingspresident - Fregatten Helge Ingstad kolliderer - Donald Trump innsettes som president - Netcom skifter navn til Telia - Havneeksplosjon i Beirut som tar mer enn 200 liv

17. Hva benyttes en garotte til? 

18. Hva kjennetegner tempuraretter i det japanske kjøkkenet? 

19. Hvilken knokkel i kroppen ser vi et eksempel på her? 

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Det har vært valg i Danmark, og spørsmålet er hvor mange mandater man minimum må ha for å sikre flertall i Folketinget? 

2. Hvor mye er 0,5 delt på 0,5? 

3. Under den første verdenskrig ble Trippelententen dannet. Dette var et militært, politisk og diplomatisk samarbeid mellom Storbritannia, Frankrike og hvilket tredje land? 

4. I hvilken film støter du på disse karakterene? 

5. Hvilket norsk håndballag vant Champions League sesongen 2021- 2022? 

6. På hvilken øy lå oldtidsbyen Knossos? 

7. Hva heter denne tegneseriefiguren, tegnet av Sergio Aragonez?

8. Hvilken komponist har gitt navn til en gruppe leiesoldater? 

9. Hvilken film? Brad Pitt - Kevin Spacey - Morgan Freeman - Gwyneth Paltrow – 1995

10. På listen over Norges offisielle flaggdager finner man én flaggdag som ikke forekommer hvert år. Hvilken begivenhet representerer denne dagen? 

11. Hva er undertittelen på den nye sesongen av Kompani Lauritzen? 

12. Hvem skrev romanen «Den gamle mannen og havet» som utkom i 1952? 

13. Hvilket bilmerke assosieres med denne logoen? 

14. I hvilket år brant Notre Dame i Paris? 

15. Med et navn på G; hva heter dalen utenfor Jerusalem som beskrives som de fortaptes pinested i den hebraiske bibelen. Den er også kjent som Hinnoms dal. 

16. I hvilket århundre ble Mona Lisa malt? 

17. Hva er et mer vanlig begrep for det som innen medisinsk terminologi kalles varicer? Det er en vanlig tilstand, spesielt hos eldre, og krever sjelden behandling. 

18. Hvilket krydder er essensielt i retten Paella? 

19. Rapperen Will.i.am er i tillegg til å være soloartist også frontfigur i hvilken gruppe? 

20. Hvem er dette?

Runde 3

QM hadde denne gangen gått meget høyt ut og lova noe helt spesielt, sjekk hans FB-oppdateringer:

Det skal jo litt til å leve opp til slikt forhåndssalg, men det blei en bra runde - flott med variasjon, og mange som ofte sliter med musikken satte nok pris på denne typen oppgave.

Det var fortsatt to låter fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, og det avslutta med seks låter fra etter 2000. Men endringa var at vi fikk utdrag av albumcoverne lagt på sammen med musikken og skulle svare både tittel på album låta var henta fra og navn på artist/gruppe. Dersom vi hadde albumtittel korrekt fikk vi ett poeng. Dersom det var feil fikk vi 0,5p hvis vi klarte artist/gruppe. Veldig mange av lagene klarte derfor 10p eller mer på denne runden.

(Ulempen for bloggeren er at det blir en større jobb å formidle quizen til dere, men det får vi leve med!)

1.-20. Tittel på album + Hvem hører vi her?

Spilleliste på Spotify. (Jeg anbefaler dere å høre på spillelista først, og evt kikke på albumcoverne etterpå - ellers kommer dere til å skjønne hvem som spiller bare ved å se på bildene.)

1.


2.


3. 


4.


5, 


6. 



7. 


8.


9.


10.


11.


12. 


13.


14.


15.


16.


17. 


18.


19.


20,


------------------------------------------------------


Fasit


Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = det BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Hva heter den nystarta dyrebutikken du finner på Eikli, rett ved siden av Rema 1000? QM har skaffa seg bikkje, det hadde vi sef fått med oss og hadde gjort research på alle dyrebutikker i mils omkrets. PetXL blei derfor en planke.

2. Hvor døde Kong Karl XII av Sverige? Halden.

3. I hvilken norsk by finer man kjøpesentre som Jekta og Nerstranda? Amfi Pyramiden ligger også rett utenfor bykjernen. Flere av oss var rimelig sikre, men ikke 100%, på Tromsø.

4. For hvilken klubb vant Eric Cantona ligagull i 1991/ 1992-sesongen? Leeds United.

5. Beate Gangås (59) er utdannet jurist og har nylig gått over i ny lederstilling. Hvilken organisasjon/ etat er hun satt til å lede? Faktisk jeg som tok PST.

6. Hva er en vortebiter? Fisk – Fugl – Insekt - Verktøy? Så vår første tabbe, det stod mellom insekt og verktøy - og siden vi egentlig ikke hadde peiling, bomma vi.

7. Filmen Enter the Dragon hadde premiere i august 1973. Hovedrolleinnehaveren døde kort tid før filmens premiere. Hvilken skuespiller er det snakk om? Bruce Lee.

8. Forrige uke døde en av de store legendene innen rockemusikken, 87 år gammel. Hva het han? Jerry Lee Lewis. At Lee(ds) dukka opp ganske ofte her blei påpekt av noen quizere, men som QM sa - det var reint tilfeldig og noe som først blei oppdaga under gjennomføringen av quizen. Dette har jeg vært bort flere ganger sjøl også, at et nesten kan se et mønster i noe som egentlig er litt tilfeldig. (Men enkelte ganger legger vi vel opp til det også?) :-)

9. Ved hvilken by stod det et historisk slag i tidsrommet 23. august 1942 til 2. februar 1943, med totale tap opp mot 2 millioner mennesker. Stalinggrad.

10. Hvilken by i Ohio ga navn til avtalen som i 1995 førte til slutten på Bosniakrigen? Tja, byer i Ohio? Ikke vår sterkeste side. Vi landa derfor egentlig på Cleveland, men Hanne jobba videre med saken og endte opp med Dalton. Da nevnte jeg Daytona og vi snakka om billøp. Når korrekt svar ligger så oppe i dagen og vi ikke griper det, fortjener vi ikke å få poeng heller. Dayton.

11. Hvilken engelsk barnebok fra 1865, som har blitt filmatisert flere ganger, gjemmer seg bak anagrammet Andrew Colin Denial (originaltittel) eller Yrende Liv Alicante (norsk tittel). Vi behøvde ikke jobbe veldig lenge med denne, Alice in Wonderland eller Alice i Eventyrland. (Ikke rekord, men deilig å bli ferdig med anagram tidlig, var det Kjetil eller Hanne som tok denne?)

12. Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad Nilsen er igjen klare til å gi deg hakeslepp med guddommelig natur og geniale overhalinger. Slik presenterer Tv 3 dette programmet som jeg vil ha tittelen på. Hanne var vel først ute med Eventyrlig oppussing. Helt ukjent for flere av oss.

13. En norsk produsent av Hi-end hifi har samme navn som en tysk filosof. Hvilket? Så mer å slite med, vi er ikke like bemidla som QM og det er få Hi-end hifi i våre hus. Hanne kunne dra fram flere tyske filosofer, bl a Hegel, men ingen av oss kunne koble det til hifi. Vi gikk derfor for Sennheiser, sjøl om vi var rimelig sikre på at det er et tysk merke (og store på mikrofoner).

14. Hvem har skrevet boken Hestekunstneren som utkom nå i år? Denne hadde vi ikke hørt om, men med en nærmere titt på bildet fant vi ut at det trolig var utenlandsk og solgt veldig mye i Norge, da var det nærliggende å gå for mitt forslag, Jojo Moyes. Selvfølgelig hadde ingen av oss lest noe slikt.

15. Hvilket årstall er med i dataspillet Battlefield sin nyeste utgivelse? Mer å slite med ... Vi endte opp med å gjette på 2020, det var 2042.

16. Hva hendte først? Olemic Thommesen går av som stortingspresident - Fregatten Helge Ingstad kolliderer - Donald Trump innsettes som president - Netcom skifter navn til Telia - Havneeksplosjon i Beirut som tar mer enn 200 liv. Vi traff på denne, men det var nok litt flaks, for vi trudde at Netcom skifta navn en del tidligere enn vi la til grunn. Stang-inn.

17. Hva benyttes en garotte til? Kvelning (henretting blei godkjent som svar også.)

18. Hva kjennetegner tempuraretter i det japanske kjøkkenet? Hanne mente det var fritert, flere av de andre ville ha varmebehandla - så vi gikk for det. Til slutt blei begge svar godkjent (men det var ikke vi som "klaga".)

19. Hvilken knokkel i kroppen ser vi et eksempel på her? Dette har fysio'en vist meg mange ganger, ryggvirvel. Det tok nok alle på laget.

20. Hvem er dette? De andre kjente ikke han, men jeg visste det var riksadvokat Jørn Sigurd Maurud.

Ikke helt topp runde, men bedre enn frykta siden vi hadde et par stang-inn. Vi lå vel på tredjeplass med våre 16 poeng, lederlaget hadde imponerende 19 poeng. I ettertid kan vi vel seg at vi burde ha tatt innsekt og Dayton.

Runde 2

1. Det har vært valg i Danmark, og spørsmålet er hvor mange mandater man minimum må ha for å sikre flertall i Folketinget? Ja, da var det bare å begynne å jobbe fra spørsmål 1 .... Vi hadde ikke peiling og i mangel av gode forslag endte vi opp med å svare det samme som i Norge, 85. Skulle vi gjetta noe annet ville de fleste av oss faktisk gått litt ned, men fasit viste 90 - så helt greit å bomme her.

2. Hvor mye er 0,5 delt på 0,5? 1.

3. Under den første verdenskrig ble Trippelententen dannet. Dette var et militært, politisk og diplomatisk samarbeid mellom Storbritannia, Frankrike og hvilket tredje land? Etter litt tenking kunne vi ikke ende opp med annet enn Russland.

4. I hvilken film støter du på disse karakterene? Reidar var først ute med Point Break.

5. Hvilket norsk håndballag vant Champions League sesongen 2021- 2022? Var det herrer eller damer? Vi konkluderte med at det måtte være damer og da blir svaret Kristiansand Vipers.

6. På hvilken øy lå oldtidsbyen Knossos? Kreta.

7. Hva heter denne tegneseriefiguren, tegnet av Sergio Aragonez? Denne hadde jeg nok irritert meg grønn over fordi jeg ikke hadde kommet på det, men heldigvis kunne Hans dette på rams, Groo.

8. Hvilken komponist har gitt navn til en gruppe leiesoldater? Her må vi innrømme at vi var innom veldig mange komponister, og vi var sågar inne på at det kunne være Johan Halvorsen (bojarenes ....), men vi var rimelig sikre på at det ikke var han som hadde navngitt bojarene :-) Det kunne også QM bekrefte både til oss og de andre lagene. Mitt forslag blei til slutt Wagner, og det gikk de andre for også.

9. Hvilken film? Brad Pitt - Kevin Spacey - Morgan Freeman - Gwyneth Paltrow – 1995. Seven.

10. På listen over Norges offisielle flaggdager finner man én flaggdag som ikke forekommer hvert år. Hvilken begivenhet representerer denne dagen? Vi kom heldigvis til slutt på ved valg. Litt usikre på om det kun gjaldt stortingsvalg eller begge deler - så vi valgte å svare valgdag. Det holdt, men det er kun stortingsvalg som er offisiell flaggdag.

11. Hva er undertittelen på den nye sesongen av Kompani Lauritzen? Kjetil var ganske sikker på at det var ett 1-tall, og vi gikk for Kompani 1. Jeg hadde av en eller annen årsak fått det (feilaktig) for meg at tallet 12 var involvert og vi drodla om at et kompani jo er mye større. Det burde kanskje ha pensa oss videre til Tropp 1, men dit kom vi ikke. Vi er dårlige på TV-serier ...

12. Hvem skrev romanen «Den gamle mannen og havet» som utkom i 1952? Ernest Hemingway, såpass planke at alle på laget tok denne ...

13. Hvilket bilmerke assosieres med denne logoen? BMW.

14. I hvilket år brant Notre Dame i Paris? Hans var til å stole på igjen, han hadde vært i Paris i forkant (uten fyrstikker) og var sikker på 2019.

15. Med et navn på G; hva heter dalen utenfor Jerusalem som beskrives som de fortaptes pinested i den hebraiske bibelen. Den er også kjent som Hinnoms dal. Og Hanne imponerte med Gehenna.

16. I hvilket århundre ble Mona Lisa malt? Her var flere av oss rimelig sikre på begynnelsen av det 16. århundre (ca 1503-1519)

17. Hva er et mer vanlig begrep for det som innen medisinsk terminologi kalles varicer? Det er en vanlig tilstand, spesielt hos eldre, og krever sjelden behandling. Hanne tro til i igjen med sine åreknuter.

18. Hvilket krydder er essensielt i retten Paella? Safran.

19. Rapperen Will.i.am er i tillegg til å være soloartist også frontfigur i hvilken gruppe? Black-eyed Peas.

20. Hvem er dette? Kjetil var først ute med Dennis Hauger.

Vi var godt fornøyd med å kapre 18 poeng i en ikke helt enkelt andrerunde. De to vi ikke tok var vi egentlig ikke i nærheten av - sjøl om det kunne vært mulig å bytte ut kompani med tropp :-) Vi tok vel inn 1 poeng på de som leda etter første runde, så det betød at vi blei liggende 2 poeng bak før en ny type musikkrunde skulle teste oss, hvordan kunne det gå??

Runde 3

1. Help - Beatles. Flere av oss hadde kontroll på denne.


2. Waiting for the sun - The Doors. Reidar og jeg var sikre.


3.  Goats Head Soup - The Rolling Stones. Her var vel bare jeg sikker ...


4. Arrival - ABBA. Denne tok Hanne uten å se på coveret ...


5, Rumours - Fleetwood Mac, Dette var vel denne eneste der alle på laget tok albumtittel ...


6.  Dirty Deeds Done Dirt Cheap - AC/DC. Alle de andre gutta på laget var kjapt ute med korrekt albumtittel.



7. Her gadd ikke QM en gang å sladde hele navnet på artisten. Thriller - Michael Jackson.


8. Born in the USA - Bruce Springsteen. Ok, litt feil kommentar i stad - denne tok også alle :-)

QM mente at Bruce'ern burde blitt tiltalt for plagiat, men Herodes Falsk er vel mer storsinna enn det:


9. Brothers in arms - Dire Straits. Ny planke.


10. Eldorado - Åge Aleksandersen. Albumtittel trur jeg det kun var jeg og Hans som tok på laget?


11. Automatic for the people - REM. Ganske nær planke dette også.


12. Benjamin på laget ville ikke at det skulle blogges om hvem som tok albumtittelen her, så det gjør jeg ikke. Bon Jovi - Keep The Faith.


13. In Utero - Nirvana. Rørende enighet innad i laget her også.


14. Jenter & Sånn - Di Derre. Opprinnelig tittel var Kvinner & Klær, men de måtte trekke tilbake albumet etter å ha blitt trua med søksmål fra ukebladet. Den første utgaven er naturlig nok et samleobjekt.


15. Life for rent - Dido. Vi måtte faktisk helt til nr 15 før vi ikke klarte albumtittel, så det var klart vi kosa oss under denne musikkrunden. Men vi var smertelig klar over at det var fra 2000 og utover vi kom til å slite real time med albumtitler ... Her prøvde vi oss med White Flag.


16. X&Y - Coldplay. Her lot vi Hans jobbe i fred, og han gravde fram korrekt albumtittel.


17.  The Fame - Lady Gaga. Som nevnt, albumtitler etter 2000 er nok vår akilleshæl, vi gikk for Born to win.


18. 25 - Adele. Her veit flere av oss titlene på hennes album, diskusjonen gikk på om det var 21 eller 25. Hans virka veldig sikker på 25, så vi gikk for det. 


19. Evolve - Imagine Dragons. Her var vi helt blanke, men visste sef hva gruppa het, vi gjetta på Thunder.


20, Omar Sheriff - Karpe. Denne tok vi alle, etter litt smådiskusjon of stavemåte på siste ord.

Dette var en runde vi kosa oss mye i, musikken var enkel - cluet var å få på plass så mange korrekte albumtitler som mulig. Vi var derfor nervøse for om vi klarte å ta igjen de som leda - siden alle nok tok veldig mange av artistene/gruppene. Men med 18,5 poeng (kun tre albumtitler vi ikke tok) hadde vi et lite håp om at det kunne gå å ta igjen de to poengene vi lå bak. Det gikk greit, vi tok seieren sammenlagt med våre 52,5 poeng foran laget på andreplass endte opp med 51, close call!

Da gjenstår det bare å takke QM for nok en god quiz, og deling av quizen i etterkant. Håper å se mange av dere på quizene som er igjen før jul, min allmennquiz 7.11., Auduns 18.11. (og annenhver fredag fram til jul), Humbar Musikkquiz 19.11. og min siste musikkquiz før jul 25.11. - med livemusikk av Anders Dahlberg som en integrert del av quizen. Du finner mer info om alle quizene på DahlbergQuiz, Løvstad-quiz og Humbar Musikkquiz på Facebook, vi snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar