søndag 7. november 2021

Løvstad-Quiz på Humbar 5. november 2021

Slått på målstreken med utslagsspørsmål forrige runde, kunne vi sikre oss vinnerbonger denne gangen? BadaBing! stilte med Anders, Hanne, Kjetil, Johan og undertegnede. Pga litt kollisjoner med konsert forlot undertegnede lokalet i det siste låt fra 1970-tallet blei avspilt i musikkrunden., and then they were four ... Lenger ned kan du finne ut om det hadde noe å si i det hele tatt

Runde 1

1. Hvilken skuespiller har vært i søkelyset etter at han ved et uhell skjøt og drepte en kamerakvinne under en filminnspilling nylig? 

2. Hvem var tysk keiser under den første verdenskrig? Navn og nummer!

3. I hvilket fylke ligger tettsteder Magnor? 

4. Hvilken mannlig spiller har rekorden for flest scorede mål i et VM-sluttspill i fotball? (Her måtte QM presisere at det gjaldt samla, ikke i ett sluttspill.)

5. Hva heter Krf-politikeren som i forrige stortingsperiode satt som Utviklingsminister (2019- 2021)?

6. Hvilket ord kan man sette foran «var» og «sopp» og få noe godt å spise? 

7. I 1992 kom westernfilmen Nådeløse menn med Clint Eastwood. Hva var originaltittelen på denne filmen? 

8. HBO Nordic avløses av en ny strømmetjeneste som lover en bedre brukeropplevelse. Hva er tittelen på den nye tjenesten? 

9. Kun en person har vært president i to ikke-sammenhengende perioder (1885 til 1889, og 1893 til 1897). Hva het denne presidenten, som har en amerikansk storby i etternavnet sitt?

10. I hvilket land er Managua hovedstad? 

11. Hvilket band gjemmer seg bak anagrammet Ari respect Manchester? 

12. Hva heter programmet med Leo Ajkic som du kan se i NRK nett-TV, der han blant annet følger to russebusser på fest og utforsker både fordeler og ulemper med alkohol og andre rusmidler? 

13. Ringerike tingrett heter ikke lenger bare Ringerike tingrett. Hvilke to andre kommuner er representert i navnet? 

14. Hva heter doktoren i boken av Boris Pasternak fra 1957?

15. Hva heter historiens første landslagsklare Panthersspiller? 

16. Hva hendte først? Marlon Brando blir født / LO blir stiftet / Unionen mellom Norge og Sverige opphører og Oscar 2. gir fra seg makten i Norge / Roald Amundsen når sydpolpunktet. 

17. Hvilket sigarettmerke er det mestselgende i verden? 

18. Lages wasabi av a) roten på en plante b) alger c) tang?

19. Hormonet som produseres i binyremargen trekker sammen perifere blodkar slik at blodet sentraliseres i kroppen og dermed øker blodtrykket. Hormonet oppstår naturlig når sentralnervesystemet stimuleres slik som ved frykt, opphisselse eller sinne. Hvilket hormon er det snakk om? (synonymt med epinefrin) 

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Sørsida grill og bbq bytter både konsept og navn. Hva blir det nye navnet på pizzeriaen? 

2. Hvilket etternavn bærer denne maskinpistolen? 

3. I hvilket tiår kom den første boken om James Bond ut? 

4. Denne kinoaktuelle og spenstige sjangerfilmen vant Gullpalmen under årets Cannes-festival, og er Frankrikes offisielle Oscar-bidrag for beste internasjonale film. Regien er ved Julia Ducournau. Tittel? 

5. Hvilket fotballag vant nylig kvinnenes cupfinale?

6. Hvilken europeisk storby var nylig vertskap for G20-toppmøte? 

7. Hvilken kjent forfatter har skrevet barneboken The Christmas pig som utkom i oktober i år? 

8. Tidligere NRK-profil Line Andersen har fått seg ny jobb, hvor hun skal dekke alpine øvelser under OL i Bejing. For hvilket tv-selskap jobber hun nå? 

9. Hvem har stemmen til eselet i den norske versjonen av filmen Shrek? 

10. Økokrim har nettopp anket frifinnelsen av denne tidligere ordføreren. I hvilken kommune var hun øverste politiske leder? 

11. Hva er tittelen på den nye tv-serien (Discovery+) med Lilli Bendriss, Victoria Skau og Robin Hofset. (VG mente undertittelen burde være Åndenes avmakt ....)

12. Hvilken forfatter skrev romanen A farewell to arms (1929)? 

13. Hva er dette en forkortelse for? 

14. I hvilket tiår ble den europeiske kull og stålunionen (forløperen til dagens EU) etablert? 

15. Hvilken fransk havneby var scene for en storstilt evakuering av britiske styrker i mai- juni 1940. 

16. Gi meg fornavnet på en av konene til keiser Napoleon!

17. Hva er et mer vanlig navn for sykdommen dryppert?

18. Hva kalles pastaen som består av to plater som er lagt oppå hverandre, med fyll inni?

19. Hva heter artisten som har gitt ut sanger som Når vi deler alt, Nerven i min sang og Tordensky?

20. Hvem er dette?


Runde 3

QM var tilbake til fast mønster for musikkrunden: (Kun musikk, to låter fra før 1970, så fire for hvert av de neste tiår, og to fra 2010 og fram til i dag.) Mange av oss håper nok at det blir en ny runde med cover/original slik som forrige gang (sjøl om det var utfordrende.

Spill musikken fra Liste på Spotify (uten å kikke ...) 

1.-20. Hvem hører vi her? (I nr 1 var QM ute etter komponisten.) 

-----------------------------------------

Fasit 

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = hva BadaBing! svarte når vi svarte feil.


Runde 1

1. Hvilken skuespiller har vært i søkelyset etter at han ved et uhell skjøt og drepte en kamerakvinne under en filminnspilling nylig? Alec Baldwin.

2. Hvem var tysk keiser under den første verdenskrig? Navn og nummer! Vilhelm II.

3. I hvilket fylke ligger tettsteder Magnor? Innlandet.

4. Hvilken mannlig spiller har rekorden for flest scorede mål i et VM-sluttspill i fotball? (Her måtte QM presisere at det gjaldt samla, ikke i ett sluttspill.) Vi visste både hvem som skåra flest mål 58 med sine 13 mål (Just Fontaine) og Miroslav Klose med sine 16 sammenlagt.

5. Hva heter Krf-politikeren som i forrige stortingsperiode satt som Utviklingsminister (2019- 2021)? Dag Inge Ulstein.

6. Hvilket ord kan man sette foran «var» og «sopp» og få noe godt å spise? Pigg.

7. I 1992 kom westernfilmen Nådeløse menn med Clint Eastwood. Hva var originaltittelen på denne filmen? Unforgiven.

8. HBO Nordic avløses av en ny strømmetjeneste som lover en bedre brukeropplevelse. Hva er tittelen på den nye tjenesten? HBO Max.

9. Kun en person har vært president i to ikke-sammenhengende perioder (1885 til 1889, og 1893 til 1897). Hva het denne presidenten, som har en amerikansk storby i etternavnet sitt? Fram til å hadde det vært veldig grei skuring, men her måtte vi tenke oss litt om. Det tok likevel ikke Anders altfor lang tid å komme på Grover Cleveland.

10. I hvilket land er Managua hovedstad? Nicaragua.

11. Hvilket band gjemmer seg bak anagrammet Ari respect Manchester? Kjetil satte norgesrekord i å ta anagram med 2,1 sekund: Manic Street Preachers.

12. Hva heter programmet med Leo Ajkic som du kan se i NRK nett-TV, der han blant annet følger to russebusser på fest og utforsker både fordeler og ulemper med alkohol og andre rusmidler? Rus.

13. Ringerike tingrett heter ikke lenger bare Ringerike tingrett. Hvilke to andre kommuner er representert i navnet? Kjetil glimta til igjen med Asker & Bærum.

14. Hva heter doktoren i boken av Boris Pasternak fra 1957? Zhivago.

15. Hva heter historiens første landslagsklare Panthersspiller? Så blei vi satt fast ... Denne jobba vi ikke mye med heller, vi var sjanseløse og svarte bare Johansen. Han heter Kenneth Pappalardo Gulbrandsen.

16. Hva hendte først? Marlon Brando blir født / LO blir stiftet / Unionen mellom Norge og Sverige opphører og Oscar 2. gir fra seg makten i Norge / Roald Amundsen når sydpolpunktet. Vi var helt sikre på LO og Anders dro også årstallet 1899.

17. Hvilket sigarettmerke er det mestselgende i verden? Mer tvil her, men vi fant ut at vi kan ikke svare annet enn Marlboro.

18. Lages wasabi av a) roten på en plante b) alger c) tang? Liten tvil om a.

19. Hormonet som produseres i binyremargen trekker sammen perifere blodkar slik at blodet sentraliseres i kroppen og dermed øker blodtrykket. Hormonet oppstår naturlig når sentralnervesystemet stimuleres slik som ved frykt, opphisselse eller sinne. Hvilket hormon er det snakk om? (synonymt med epinefrin) Andrenalin.

20. Hvem er dette? Her hadde i alle fall ikke jeg peiling, men bl a Kjetil (og trolig de tre andre også) dro fram Isabel Raad.

19p er ikke hverdagskost, og vi leda med 4-5p. Det kan være godt å ha med seg i de neste rundene.

Runde 2

1. Sørsida grill og bbq bytter både konsept og navn. Hva blir det nye navnet på pizzeriaen? Kraft Pizzeria.

2. Hvilket etternavn bærer denne maskinpistolen? Her kom det umiddelbart Tommy-gun fra flere av oss, men vi var ikke smarte nok til å jobbe videre med det - vi bare forkasta det fordi det er fornavn. I etterkant veit jeg jo at jeg har hørt om Thompson-gun ... Vi gikk for Dillinger.

3. I hvilket tiår kom den første boken om James Bond ut? Vi var sikre på begynnelsen av 1950-tallet. (1953)

4. Denne kinoaktuelle og spenstige sjangerfilmen vant Gullpalmen under årets Cannes-festival, og er Frankrikes offisielle Oscar-bidrag for beste internasjonale film. Regien er ved Julia Ducournau. Tittel? Hanne og Johan hadde fått med seg dette, Johan hadde til og med sett filmen: Titane.

5. Hvilket fotballag vant nylig kvinnenes cupfinale? Vålerenga.

6. Hvilken europeisk storby var nylig vertskap for G20-toppmøte? Vi lot oss ikke finte ut og gikk for Roma.

7. Hvilken kjent forfatter har skrevet barneboken The Christmas pig som utkom i oktober i år? Hanne dro fram J.K. Rowling.

8. Tidligere NRK-profil Line Andersen har fått seg ny jobb, hvor hun skal dekke alpine øvelser under OL i Bejing. For hvilket tv-selskap jobber hun nå? Discovery.

9. Hvem har stemmen til eselet i den norske versjonen av filmen Shrek? Thomas Giertsen.

10. Økokrim har nettopp anket frifinnelsen av denne tidligere ordføreren. I hvilken kommune var hun øverste politiske leder? Nittedal visste flere på laget.

11. Hva er tittelen på den nye tv-serien (Discovery+) med Lilli Bendriss, Victoria Skau og Robin Hofset. (VG mente undertittelen burde være Åndenes avmakt ....) Her jobba Hanne og Johan fra Spøkelsesjegerne.

12. Hvilken forfatter skrev romanen A farewell to arms (1929)? Ernest Hemingway.

13. Hva er dette en forkortelse for? Her var jeg dessverrre litt for kjapp og vi gikk for Svensk Film, og tok ikke med hele navnet Svensk Filmindustri.

14. I hvilket tiår ble den europeiske kull og stålunionen (forløperen til dagens EU) etablert? Litt diskusjon blei det, hadde QM to spørsmål der svaret var 1950-tallet? Anders var overbevisende når han også visste at det skjedde i 1951, så da gikk vi for det!

15. Hvilken fransk havneby var scene for en storstilt evakuering av britiske styrker i mai- juni 1940. Dunkerque.

16. Gi meg fornavnet på en av konene til keiser Napoleon! Johan kom kjapt med Josephine, vi kunne også svart Maria.

17. Hva er et mer vanlig navn for sykdommen dryppert? Gonoré.

18. Hva kalles pastaen som består av to plater som er lagt oppå hverandre, med fyll inni? Ravioli.

19. Hva heter artisten som har gitt ut sanger som Når vi deler alt, Nerven i min sang og Tordensky? Her var jeg først ute med Jonas Fjeld.

20. Hvem er dette? Denne var visst enkel, men jeg kjente ikke igjen Maud Angelica Behn.

Vi holdt god avstand til de andre lagene med våre 18p, men her kunne vi faktisk gjort reint bord med litt mer skjerpings (i alle fall fra undertegnede).

Runde 3

1.-20. Hvem hører vi her? (I nr 1 var QM ute etter komponisten.) 

Vi sliter med det klassiske innimellom og bommer her med Vivaldi på Mozart. Louis Armstrong er grei, Johan dro fram Gordon Lightfoot og Capenters, mens Status Quo og Village People var planker. 

Jeg stakk når Y.M.C.A. ljoma over høyttalerne for å overvære Tom Petty Tribute på Gledeshuset. I dag har jeg lytta gjennom de resterende låtene i runde 3 og det var kun 1-2 jeg kunne hjulpet laget med. Når vi bikka 80-tallet tok både laget og jeg REM, mens jeg gjenkjente The Hooters, den sleit laget med og gjetta The Alarm. Jennifer Rush var grei, men verken laget eller jeg tok Alphaville. 

Laget gjorde reint bord på 90-tallet (det gjorde ikke jeg ...) Fra 2000 og fram til i dag tok laget kun to (Winehouse og Sheeran - som jeg også kjente igjen). Jeg gjetta i tillegg på Evanescence der laget svarte Paramore, men jeg hadde tok ikke trumfa den gjennom hvis jeg hadde vært der, det var rein gjetting. På resten var vi ganske samkjørte på at dette kunne vi ikke.

Sjøl om det blei litt tynne 13p på musikken holdt det til grei seier, 4p foran neste lag. En bra aften for BadaBing! dette.

Neste quiz ut nå er min musikkquiz 12. november, min allmennquiz 17. november før Audun overtar stafettpinnen med sin quiz 19. november - håper å se dere alle datoer, snakkes!


Sammenlagtstilling tre runder før slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar