mandag 5. oktober 2020

Fotballquiz på Humbar 3. oktober 2020

Da var det duket for fotballquiz på Humbar igjen, og jeg stilte som vanlig for Nutmeg FC, denne gangen sammen med Marius, Emil, Martin og Fredrik. QM var en ikke helt ukjent Anders som deler etternavn med undertegnede. Om en ikke er helt objektiv, så må en likevel kunne si at quizen var meget godt gjennomarbeida, med mange nøtter og morsomme vrier - uten at det blei for vanskelig. QM har delt quizen med meg, så her kan du ta hele quizen - mot at du lover å stille på neste fotballquiz på Humbar ;-) Det ligger veldig mye arbeid bak å lage en slik quiz, så hvis du etter quizen tenker at quizen har bydd deg på god underholdning, så er det fullt mulig å vippse (90840332) en skjerv til QM (som altså ikke er undertegnede) - under quizen kosta det kr 30 pr deltaker. 

For øvrig kan QMs siste video skues nederst i blogginnlegget :-)

Alle spørsmålene dreier seg om fotball for herrer hvis ikke annet er spesifisert. Her kommer alle spørsmål, etterfulgt at fasit og noen kommentarer om Nutmeg FCs innsats.

Første omgang

2. Hvem scorer i videoklippet? (NB! Ikke ha på lyd i klippet, der røpes fasit!)




5. Hvilket lag vant den norske toppserien i fotball for herrer for aller første gang var i 2008?


7. Alan Shearer er tidenes mestscorende i Premier League. Men hvem er mestscorende hvis du kun regner:
A) Spillere som har vunnet VM?
B) Spillere som har scoret for 6 PL-klubber eller mer?

8. Hva heter laget grunnlagt i 1991, som i 2018 ble det første laget fra Luxemburg til å kvalifiserte seg for spill i Europa? 



10. Hvem scorer? (NB! Ikke ha på lyd i klippet, der røpes fasit!)


11. I den norske EM-troppen fra 2000 var det 7 spillere som spilte for et lag i Tippeligaen. 5 fra Rosenborg, 1 fra Molde og 1 fra Vålerenga. Jeg vil ha navnet på 2 av disse.

12. Hvilket lag er siden PL-oppstart i 1992 det eneste laget som har klart å kvalifisere seg til spill på kontinentet uten å noensinne ha spilt i Premier League?

13. For hvilken brasiliansk klubb spilte Neymar før han gikk til Barcelona i 2013?

14. Hvilket år skjedde alt dette?
- Rosenborg vinner Tippeligaen
- Lucas Radebe går fra Kaizer Chiefs til Leeds
- Edgar Davids debuterer for det nederlandske landslaget
- Jordan Pickford, Aymerick Laporte og Eric Dier blir født
- Milan vinner Champions League på Olympiastadion i Athen

15. Hvilken spiller? Spissen jeg er ute etter ble født i Barnsley i 1967 og har 3 landskamper for England. Spilleren spilte store deler av sin fotballkarriere for Sheffield Wednesday og scora 106 mål fordelt på 294 kamper for klubben før han avsluttet karrieren i Southampton. Under en kamp mot Arsenal i 1996 ble han målt med et skudd på 183 km/t, noe som var det raskeste noensinne målt i Premier League frem til 2005. Skuddet gikk i tverrliggeren.

16. Fullfør lagnavnene
a) Plymouth ...
b) Boreham ...
c) VVV ...
d) Shamrock ...

17. Hva er navnet på den offisielle ballen fra VM i Sør-Afrika 2010?

18. Hva heter spilleren som i 1961 knuste den daværende overgangsrekorden i verden da han gikk fra Barcelona til Inter Milan for 152 000,- pund. Barcelona kjøpte for øvrig senere en spiller med identisk navn, som den gang brøt overgangsrekorden for dyreste sør-amerikaner.

19. Hva heter den øverste divisjonen i Danmark?


Andre omgang

22. Nevn ett av to lag som ligger an til direkte nedrykk fra Eliteserien akkurat nå.

23. I hvilken klubb spilte de sammen?
a) Bouldjewin Zenden & Danny Welbeck
b) Shkodran Mustafi & Eric Dier

24. Hvem scorer selvmål?




27. Hvilket år skjedde alt dette?
- Cafu, Alan Shearer og Gareth Southgate blir født
- Det avholdes enten VM eller EM, og Italia er tapende finalist
- Chelsea vinner FA-cupen
- Everton vinner serien i England
- Alan Ball, Pat Jennings og Odd Iversen fyller 25 år





30. Hvilken klubb er den eneste som kun har spilt Premier League-kamper under én manager, og som har spilt i Premier League over flere sesonger.

31. Hva heter hjemmebanene til hhv
a) Nottingham Forest
b) Real Madrid
c) Odd

33. Hvor mange spillere har hatt trøye nr. 7 i Manchester United siden Cristiano Ronaldo forlot klubben i 2009?

35. Fra Premier League til og med League Two i England er det 7 lag som starter på bokstaven M. Jeg vil ha navnet på alle. OBS! Macclesfield Town, Maidenhead United og Mainstone United spiller i enda lavere divisjoner.

36. Hvem har spilt flest kamper i den øverste divisjonen i Norge?



39. Hvem har spilt flest kamper i den øverste divisjonen i Norge?



------------------------------------------------

Fasit (inkl noen kommentarer om hva vi svarte)

Første omgang

1. Nicklas Bendtner. 

2. Andros Townsend

3. a) Lillian Thuram b) Svein Mathiesen c) Steven Pienaar. De tre første spørsmålene gikk greit, full pott.

4. a) Selhurst Park b) Svensrudmoen c) Bloomfield Road. Det burde vi hatt har også, men sekretærer kåla det skikkelig til og blanda ord i a og c - uforklarlig av hvilken grunn. 2p unødvendig tapt her, dette er ting vi er helt sikre på. Og når vi ikke ser over svararket før vi leverer, så ... klassisk quizfeil.

5. Stabæk

6. a) Charlton b) Sandefjord

7. a) Thierry Henry b) Andy Cole. 5-7 gikk også greit, men nr 7 krevde en del tenking ...

8. F91 Dudelange (F91 Diddeleng). Her hadde vi ikke sjanse (før vi så fasit, har jo sett navnet før).

9. a) Andy King b) John Lukic c) Petter Rudi. B og C gikk greit, burde tatt a også, men vi diskuterte ikke mer etter at to på laget kom med samme (feil) navn.

10. Aleksander Solli. Lagarbeid her, jeg bekreiv hvem det var og hvor han ellers har spilt enn i HBK, så kom Marius på navnet.

11. Morten Bakke (Molde), Kjetil Rekdal (Vålerenga), André Bergdølmo, Bjørn Otto Bragstad, Roar Strand, Bent Skammelsrud, John Carew (alle Rosenborg). Faktisk et vrient spørsmål (i alle fall for oss), hvilke av spillerne var i Norge på den tida, og hvem spilte i utlandet. Vi var helt sikre på Roar Strand, men bomma med Brattbakk på den andre, 0p.

12. Millwall. Må vel være såpass beskjeden å si at denne tok jeg :-)

13. Santos. Denne var grei.

14. 1994. Her bytta vi ut 94 med 93 i siste lita - 0p.

15. David Hirst. Det var jeg som måtte forsøke å ta denne (de andre på laget har nok styrken på 2000-tallet), men denne greide jeg ikke å grave fram. Når fasit kommer virker svaret ganske selvfølgelig.

16. a) Argyle b) Wood c) Venlo d) Rovers Full pott her

17. Jubalani. Klossete omstokking av vokaler hindra poeng for oss her.

18. Luis Suarez. Vrient, i alle fall når vi ikke kommer på det opplagte .... 0p

19. Superligaen. Denne var grei.

20. a) Ray Clemence b) Kerry Dixon c) Chris Sutton d) Michael Carrick e) Bafetimbi Gomis. Vi var visst de eneste som tok alle fem her.

Andre omgang

21. Robbie Keane

22. Ålesund og Mjøndalen

23. a) Sunderland b) Everton

24. Lee Dixon

25. a) Hakan Calhanoglu, Lorenzo Colombo, Kapser Junker og Jens Petter Hauge b) Matthijs de Light, Hakim Ziyech og Lucas Moura. 21-25 gikk greit, nesten full pott - kun Everton i 23b som var bom, her gikk vi for Valencia.

26. a) Mark Hateley b) Gianluigi Donnarumma c) Darryl Janmaat. Her blei jeg irritert på at jeg ikke svarer magefølelsen på a, mens vi får inn b og c.

27. 1970. Totalt illebefinnende her, vi skulle sef svare 70, men plussa på 10 og svarte 1980. Tenk deg hvis Pat Jennings og Alan Ball var 25 år i 1980 - hvilket lag Arsenal kunne hatt! Og Ivers hadde vært en sensasjon når han scora mot Frankrike ;-)

28. a) Lee Mason b) Tom Henning Øvrebø. Dommerne var greie.

29. a) El Hadji Diouf b) Dan Eggen c) David Batty. Kom dessverre ikke på Batty, burde jo det. 2p.

30. Bournemouth

31. a) City Ground b) Santiago Bernabeu c) Skagerak Arena

32. a) Bobby Moore b) David Beckham

33. Fem (Michael Owen, Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay og Alexis Sanchez). Så ei grei rekke fra 30-33, full pott.

34. a) Kroatia b) Tyskland c) Malmø d) Frankrike. Nå begynte det å gå litt for kjapt for oss, og mye støy rundt bordet. Det gjorde vel sitt til at vi ikke svarte noen ting i b, sjøl om jeg hadde konkludert med at vi måtte svare Tyskland. I tillegg klarte jeg ikke å komme på Malmø, så kun 2p her.

35. Manchester City, Manchester United, Middlesbrough, Millwall, MK Dons, Mansfield Town, Morecambe. Denne svarte vi ut kanskje kjapt.

36. Daniel Berg Hestad. Her svarte vi kjapt Roar Strand og tenkte ikke mer over saken.

37. a) Jose Callejon b) Jon Dahl Thomasson. De yngre karene dro inn a, jeg dro inn dansken.

38. a) Burnley b) (Glasgow) Rangers. Full kontroll her.

39. a) Coventry b) Manchester City c) Watford. Absolutt ikke full kontoll her: Coventry burde vi ha kommet på, City var vi innom, men gjetta på noe annet og vi kom heller ikke på at Young starta i Watford. 0p.

40. a) Geoff Hurst b) Gary Stevens c) Stan Collymore d) Dean Windass e) Tom Cairney. Igjen full pott på fotballkortene, igjen som eneste lag.

Hhv 26 og 31 poeng (57p til sammen) ga oss en habil fjerdeplass (sjøl om vi blei opplest på pallen under quizen, men vi hadde fått 1p for mye i andre omgang). Vi hører kun på det som blir sagt under quizen og forholder oss til at vi havna på pallen ;-) Det satt mye fotballkunnskap i de yngre kreftene på laget, så hvis ikke førsterekka kan stille neste gang heller, veit vi hvem vi skal spørre! Likevel bør vi være såpass ubeskjedne at vi faktisk ganske greit burde ha dratt inn 8-10 poeng (det hadde uansett ikke holdt til noen seier, høyt nivå på vinnerlag her) til hvis vi hadde vært mer skjerpa og hadde fått noe mer tenketid (spesielt hos meg så går det litt for seint rundt i topplokket), vi gjorde en det "quiznybegynnerfeil", faktisk.

En stor takk til QM for god quiz og velvillig deling av quizen slik at enda flere kan ha glede av den (og still opp live neste gang da, dere!) Her tar QM en liten trall, video innspilt i Bergen.

1 kommentar:

  1. Takk for deling av fin quiz! Hva var egentlig spm 39? Ser at spm 36 har blitt lagt inn dobbelt i stedet. Ps. Det gikk litt i ball (hehe) med de vokalene, ja. Skal vel være Jabulani i fasit :)

    SvarSlett