lørdag 18. juli 2020

Løvstad-quiz på Humbar 10. juli 2020

Humbars quizer tar ikke sommerferie, og det gjør ikke BadaBing! heller. Denne gangen stilte Anders, Kjetil, Hanne, Johan og undertegnede.

Du får som vanlig alle spørsmål, og deretter alle svar samt litt om hvordan det gikk med ditt kjære BadaBing! Som vanlig takk til QM for velvillig deling av spørsmålene og svarene.

Neste quizer på Humbar er allmennquiz med Løvstad fredag 24. juli og Humbars Musikkquiz med Ole Andreas dagen etter. Er du snar med å melde deg på, så er det i skrivende stund fortsatt plass!

Første runde

1. Hvilken norsk fotballspiller har nylig signert for den franske klubben Nimes?
2. Hvilken amerikansk president hadde tilnavnet «Ike»?
3. I hvilket hav renner Volga ut? 
4. Hvilket ord skal jeg frem til: By i Italia, et radiomerke, et album av bandet Hjerteknekt?
5. Hva kalles, med et ord på K, forsamlingen av kardinaler som velger en pave i den katolske kirke? 
6. Hva er chedditt, c4 og semtex eksempler på? 
7. Hvilken regissør står bak filmer som Titanic og The Terminator?
8. Hvilken nasjons statsminister døde midt i et regjeringsmøte onsdag? 
9. Hvilken beryktet australsk landeveisrøver ble hengt i Melbourne i 1880? Heath Ledger har portrettert denne personen i en film ved samme navn. 
10. Hvilken europeisk hovedstad ligger ved utløpet av elven Tejo (Tagus, lat.)
11. Hvilken norsk musiker og programleder gjemmer seg bak anagrammet Espen Etterlat?
12. Hva er tittelen på den franske tv-serien, med hittil fem sesonger, som skildrer livet i den franske etterretningstjenesten? 
13. Hvilken av de franske filosofer er kjent for maktfordelingsprinsippet?
14. Hvem skrev om Hellemyrsfolket?
15. Hvilken distanse (for voksne) innen løpsøvelser i friidrett benytter man vannhinder?
16. Hvilket år? Kristin Halvorsen er finansminister, Moland og French blir dømt til døden i Kongo, Filmen Max Manus vinner syv Amandapriser, RBK vinner serien og Aafk tar cupen, Magnus Carlsen blir tidenes yngste verdensmester i lynsjakk, Arne Næss og Haakon Lie dør
17. Hva heter bonuskortet til Norgesgruppen som ble lansert 1996?
18. Hva for noe spiselig er dette? «..., også kalt bønneost, er et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Det lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel, som for eksempel syre.»
19. Hva betyr forkortelsen SARS i sykdomssammenheng? 
20. Hvem er dette?



Runde 2

1. Hva heter den lokale filmskaperen som har laget flere tv-sendte dokumentarer om krigen på Ringerike? (For- og etternavn)
2. Hvilken planet er den sjette fra solen og kjent for sine tydelige ringer?
3. Til hvilken by flyktet Muhammed i år 622?
4. I hvilket land risikerte man å bli arrestert av det hemmelige politiet Securitate?
5. Hvilket bilmerke har modellen Elantra?
6. Hva heter det to vannene som ligger tett på hver sin side av Besseggen?
7. Hvilken norsk fotballspiller var med å vinne cupfinalen både i 1994 og i 2014? 
8. Hva slags produktnavn skjuler seg bak denne logoen? 

9. Hvilken film fra 1990 ser vi bilder fra her?

10. Hva er et mer benyttet navn på kaliberet som måler ca 11,5 mm i kulediameter? 
11. Hva står forkortelsen AMK for? 
12. Hvilken forfatter står bak boken «Ingen kan hjelpe meg» som utkom i år? Boken er den sjette i serien om en og samme karakter. 
13. Hvilket land?

14. Hvilket etternavn deler disse idrettsutøverne: Asbjørn, Christian, Sigmund, Casper og Birger?
15. Kirken ved siden av Vikersund hoppsenter har samme navn som et lite sted i Ringerike. Hva? 
16. Hvem var leder av partiet Høyre før Erna Solberg?
17. Rangér disse James Bond- filmene fra når de utkom- Fra eldste til nyeste film: Die another day, Golden eye, Spectre og Skyfall
18. I hvilket land er Windhoek hovedstad?
19. Hvis bilen er på Bjølsen, hvor er da lyden, hvis vi skal tro Karpe Diem? 
20. Hvem er dette?(For- og etternavn)

Runde 3 (Kun musikk)

Hvem eller hva hører vi her? (To fra hvert tiår, kronologisk. Starter på 60-tallet, fram til tom 2000-tallet, for så å starte på 70-tallet igjen og ende opp på 2010-tallet.)

For å ta runde 3 kan du gå på spillelista på Spotify og spille den av, du greier det uten å kikke ;-) Som vanlig blei mellom ett og to minutter spilt av hver låt.


-------------------------------------------------------------

Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = hva BadaBing! svarte når vi svarte feil. Kommenterer ikke noe der hvor omtrent hele laget er enige (og derfor kan anses som planke).

Første runde

1. Hvilken norsk fotballspiller har nylig signert for den franske klubben Nimes? Anders var vel først til å komme på Birger Meling.
2. Hvilken amerikansk president hadde tilnavnet «Ike»? Dwight D Eisenhower.
3. I hvilket hav renner Volga ut? Noen av oss som ikke er så gode i geografi foreslo noe annet, men bl a Johan og Anders var sikre på Det Kaspiske Hav.
4. Hvilket ord skal jeg frem til: By i Italia, et radiomerke, et album av bandet Hjerteknekt? Anders tok byen kjapt, jeg har albumet Tivoli.
5. Hva kalles, med et ord på K, forsamlingen av kardinaler som velger en pave i den katolske kirke? Anders var så godt som sikker på konklave, det holder godt for oss ...
6. Hva er chedditt, c4 og semtex eksempler på? Sprengstoff.
7. Hvilken regissør står bak filmer som Titanic og The Terminator? James Cameron.
8. Hvilken nasjons statsminister døde midt i et regjeringsmøte onsdag? Hvem på laget var det som huska Elfenbenskysten?
9. Hvilken beryktet australsk landeveisrøver ble hengt i Melbourne i 1880? Heath Ledger har portrettert denne personen i en film ved samme navn. Ned Kelly har flere av oss vært borti flere ganger. Mick Jagger spilte hovedrolla i filmen fra 1970.
10. Hvilken europeisk hovedstad ligger ved utløpet av elven Tejo (Tagus, lat.) Lisboa.
11. Hvilken norsk musiker og programleder gjemmer seg bak anagrammet Espen Etterlat? For en gangs skyld var jeg kjappest ute med Atle Pettersen.
12. Hva er tittelen på den franske tv-serien, med hittil fem sesonger, som skildrer livet i den franske etterretningstjenesten? Le Bureau er en favoritt.
13. Hvilken av de franske filosofer er kjent for maktfordelingsprinsippet? Montesqieu var vel Hanne kjappest ute med, Anders og Johan bekrefter dette.
14. Hvem skrev om Hellemyrsfolket? Amalie Skram.
15. Hvilken distanse (for voksne) innen løpsøvelser i friidrett benytter man vannhinder? 3000 m hinder.
16. Hvilket år? Kristin Halvorsen er finansminister, Moland og French blir dømt til døden i Kongo, Filmen Max Manus vinner syv Amandapriser, RBK vinner serien og Aafk tar cupen, Magnus Carlsen blir tidenes yngste verdensmester i lynsjakk, Arne Næss og Haakon Lie dør. Litt å tygge på her, vi var i nærheten, og jeg blei sikker når Johan dro fram noen fotballagvinnere fra årene etter. Da måtte det være 2009 siden jeg visste at Stabæk vant ligaen i 2008 :-)
17. Hva heter bonuskortet til Norgesgruppen som ble lansert 1996? Flere på laget visste Trumf.
18. Hva for noe spiselig er dette? «..., også kalt bønneost, er et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Det lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel, som for eksempel syre.» Det samme med tofu.
19. Hva betyr forkortelsen SARS i sykdomssammenheng? Så en oppgave som krevde litt jobbing, men laget dro til slutt fram korrekt svar: Severe Acute Respiratory Syndrom, bra jobba!
20. Hvem er dette? J.K. Rowling.

Ja, dette gikk jo ikke så verst, full hus! Det er ikke dagligdags, men her var det vel bare spørsmål 19 som ga oss ordentlig trøbbel. Det blei sef ledelse, men ikke med mye.


Runde 2

1. Hva heter den lokale filmskaperen som har laget flere tv-sendte dokumentarer om krigen på Ringerike? (For- og etternavn). Steinar Hybertsen.
2. Hvilken planet er den sjette fra solen og kjent for sine tydelige ringer? Saturn.
3. Til hvilken by flyktet Muhammed i år 622? Medina.
4. I hvilket land risikerte man å bli arrestert av det hemmelige politiet Securitate? Romania.
5. Hvilket bilmerke har modellen Elantra? Denne kunne nok ikke alle på laget (bl a jeg), men de som kan bil svarte Hyundai.
6. Hva heter det to vannene som ligger tett på hver sin side av Besseggen? Litt diskusjon her, Bessvatnet var greit, og de mer lokalkjente var ganske sikre på at det andre kun het Gjende og ikke Gjendevann.
7. Hvilken norsk fotballspiller var med å vinne cupfinalen både i 1994 og i 2014? Krever litt tenking denne, men vi fant ut at det ikke kunne være noen særlig andre enn Daniel Berg Hestad.
8. Hva slags produktnavn skjuler seg bak denne logoen? Denne var vrien, logoer er ikke vår sterke side. Hvem var det som dro fram Specialized? Kjetil?

9. Hvilken film fra 1990 ser vi bilder fra her? Her var Johan og jeg rimelig sikre på at det var Coen-brødrenes film Miller's Crossing.

10. Hva er et mer benyttet navn på kaliberet som måler ca 11,5 mm i kulediameter? Litt diskusjon for å komme fram til korrekt svar. Kjetil var ganske sikker på at det var en ganske stor størrelse og vi endte opp med å svare .45.
11. Hva står forkortelsen AMK for? Mer å jobbe mer .... Vi forsøkte oss med Akuttmedisinsk krisemottak. Ikke så langt unna Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral. Kveldens første feil!
12. Hvilken forfatter står bak boken «Ingen kan hjelpe meg» som utkom i år? Boken er den sjette i serien om en og samme karakter. Ingvar Ambjørnsen.
13. Hvilket land? Iran.

14. Hvilket etternavn deler disse idrettsutøverne: Asbjørn, Christian, Sigmund, Casper og Birger? Ruud.
15. Kirken ved siden av Vikersund hoppsenter har samme navn som et lite sted i Ringerike. Hva? Godt å ha med en som bor i Modum på laget, Johan gikk for Heggen.
16. Hvem var leder av partiet Høyre før Erna Solberg? Jan Petersen.
17. Rangér disse James Bond- filmene fra når de utkom- Fra eldste til nyeste film: Die another dayGolden eyeSpectre og Skyfall. Litt å jobbe med her også, det det sto på var hvilken av de to tidligste som var tidligst, men vi blei etter hvert ganske sikre på Golden eyeDie another daySkyfall og Spectre
18. I hvilket land er Windhoek hovedstad? Namibia.
19. Hvis bilen er på Bjølsen, hvor er da lyden, hvis vi skal tro Karpe Diem? Her var vi mer ute og kjøre, jeg foreslo Tøyen og det kjøpte dessverre de andre. Fasit viste Tåsen (var jo ikke så langt unna reint ordmessig ...)
20. Hvem er dette?(For- og etternavn) Arne Vidar.

To feil og dermed 18p var slett ikke verst, og vi skulle hatt bra med flaks hvis vi skulle rodd i land de to siste. Trur vi forts leda, men sikkert ikke med mye.

Runde 3 (Kun musikk)

Her er fasit, kommentarer kommer under bildene:

Roy Orbison var planke for de fleste av oss, jeg sleit litt mer med Etta James - men da er det godt å ha Johan på laget. Jeg får skylde på min jobb som QM at jeg tok Hues Corporation (Johan var nok inne på den han også), men Eddie Money tar jeg helt og holdent æren for sjøl - hørte mye på han i sin tid :-) Jennifer Rush var vel en planke, og etter hvert tok de fleste på laget Roxette. Det var sikkert Kjetil som tok Crazy Town og Missy Elliot, men hvem i all verden tok Charlie Puth, var det Anders?? Miley Cyrus var flere enige om, det samme med Kesha. Johan er stødigheten sjøl på 60-tallet, også på jentegruppene og var sikker på The Shirelles, og var også sikker på Stevie Wonder. Gloria Gaynor tok vi vel alle, mens vi bomma med Kool & The GangThe O'Jays - det griner vi ikke for ... The Clash og Duran Duran er for planker å regne, mens vi burde tatt Blind Melon der vi svarte Blur. I ett eller annet merkelig lyst øyeblikk fikk jeg for meg at vi kunne svare Mike & The Mechanics i nr 19, men vi klarte ikke å dra fram The Cranberries i den siste låta, og endte opp med å svare Julie Bergan. (Når jeg hører låta i etterkant gremmes jeg over at vi ikke tok denne, men vi tenkte vel ikke over at de har utgitt musikk så seint som i 2019 ...) 

17p på musikken er likevel mer enn godkjent, og her må vi si at vi hadde et par stang-inn også, men det blei vel nesten utlikna av stang ut på Blind Melon, i alle fall. 55p holdt til ganske klar seier - og vi tusla ut i natta ganske så fornøyd med oss sjøl. Så gjenstår det å se om vi er like sjøltilfredse etter neste runde 24. juli, ses vi?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar