lørdag 8. oktober 2022

Løvstad-Quiz @Humbar 7. oktober 2022

Som det kommer fram av tidligere runder har BadaBing! gjort reint bord på Auduns quiz i høst. Men en eller annen gang må det jo stoppe, var det dags for det nå? BadaBing! stilte med Hanne, Kjetil, Hans, Ove og undertegnede.

Runde 1

1. Hva heter den lokale jenta som fikk sin landslagsdebut nylig? 

2. Hva het den britiske kongen (1895- 1954) som også var faren til dronning Elisabeth 2.? (Navn og nummer, takk)

3. Hvilket land tilhørte Vilnius fra 1922 til 1939? 

4. Hvor mange mål har toppscorer Haaland i Premier League så langt i år? 

5. Kan du drikke alkohol (uten å bli uglesett) hvis du anser deg selv som Jehovas vitne? 

6. Hvilket dyr (X) kan du sette bak forstavelsene blæset X, dalaX, fuglestadbrogete X, grå trønder X, rygjaX og steigarX?

7. Den har vunnet Oscar for beste dokumentar og handler om en amerikansk syklist og en russisk dopinglege. Filmen deler navn med en gresk sagnhelt. Hva heter den Netflix-baserte filmen? 

8. Artis Leon Ivey JR døde 28. september, 59 år gammel. Hvilket artistnavn er han bedre kjent under? 

9. Hvilken oppfinnelse, som det kanskje finnes noen utgaver eller avarter av her i lokalet, ble utviklet av ungareren Làslò Birò?

10. Hva heter den japanske øya der Joe Rosenthal tok et berømt bilde av amerikanske soldater som heiste flagget? 

11. Hvilken Oscarvinnende film gjemmer seg bak anagrammet Algen Snoket (norsk tittel) eller Geeks Hip Stench (original tittel) 

12. Hva heter tv-serien, med og av Ricky Gervais, som du kan se tre sesonger av på Netflix? 

13. Dersom du skal starte et aksjeselskap i dag; hvor mye penger er minimum aksjekapital?

14. Hvem skrev om Hunden fra Baskerville

15. Hva het den nylig avdøde fotballspilleren som er eneste nordmann som har vunnet Serie A i Italia? 

16. I hvilket år (kun ett) var alle disse statsleder i sitt land? Jacques Chirac - Martti Ahtisaari - Vigdis Finbogadottir - Slobodan Milosevic - Gro Harlem Brundtland - Gøran Persson

17. Hvilket bilmerke forbindes med slagordet Simply clever

18. Dette kjøttstykket er en muskel som man finner langs ryggraden på slaktedyr. På latin heter denne muskelen musclus psoas major, og også vi mennesker har denne muskelen. Hva kalles kjøttstykket på matspråket? 

19. Hvilken musikal er basert på en roman av Victor Hugo?

20. Hvem er dette?

Runde 2

1. Det skrives ut nyvalg i Danmark. Hvilken enkeltsak utløste dette nyvalget (et parti truet med mistillit dersom det ikke ble skrevet ut nyvalg, som følge av et vedtak fattet av regjeringen)

2. Vi mennesker har sju halsvirvler. Hvor mange har en sjiraff? 

3. Hvem var statsminister i Norge forrige gang fotballherrene deltok i et EM-sluttspill? 

4. Terminator 2 Judgment day kom i 1991 og var en svært populær film. Hvor mange filmer har det kommet i serien om The Terminator

5. Hvilken idrett forbindes med Martina Navratilova og Martina Hingis? 

6. Hvilket navn hadde den demokratiske republikken Kongo mellom 1971 og 1997?

7. «Før jeg forsvinner» er en ny bok, og handler om å leve med diagnosen Alzheimer. Hvem har gitt ut boken etter å ha fått diagnosen for et års tid siden? 

8. Hva heter vinneren av årets Nobelpris i litteratur?

9. Hva heter cafeen der mye av handlingen i tv-serien Seinfeld foregår? 

10. Hva kalte Ronald Reagen Sovjetunionen? Rage against the machine har gitt ut et album med denne tittelen. 

11. Hva heter podcast-makkeren til influenceren Sophie Elise? 

12. Ikke først og fremst kjent som forfatter, men hvem har skrevet boken Uro i koronaens tid som utkom tidligere i år? 

13. Hvilket land ser vi flagg og kart av her?

14. Angi et år Sid Vicious og Jim Reeves begge var i live. 

15. Hva heter jernbanen som går fra Myrdal til Aurlandsfjorden? Den er en av de bratteste jernbanestrekningene i Europa. 

16. Hva het fangen som Pontius Pilatus angivelig skal ha løslatt i stedet for Jesus? 

17. Hvilken infeksjonssykdom har navn fra det italienske ordet for dårlig luft?

18. Fra hvilket land kommer fetaosten? 

19. Hvor langt er det mellom hver breddegrad? +/- 5 kilometer. (Det er noe variasjon, slik at slingringsmonnet går fra den korteste til den lengste avstanden) 

20. Hvem er dette (band)?

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?

Spilleliste på Spotify.


------------------------------------------------------

Fasit

Feite, svarte typer = fasit, feite, røde typer = det BadaBing! svarte når vi svarte feil.

Runde 1

1. Hva heter den lokale jenta som fikk sin landslagsdebut nylig? Her var vi blanke og gjetta på Jensen. Hun heter Tiril Solumsmoen Mørch.

2. Hva het den britiske kongen (1895-1954) som også var faren til dronning Elisabeth 2.? (Navn og nummer, takk) Til tross for feil dødsår i QMs spørsmål var vi ikke i tvil om George VI.

3. Hvilket land tilhørte Vilnius fra 1922 til 1939? Etter kort konferering var vi ganske så sikre på Polen.

4. Hvor mange mål har toppscorer Haaland i Premier League så langt i år? 14.

5. Kan du drikke alkohol (uten å bli uglesett) hvis du anser deg selv som Jehovas vitne? Ja.

6. Hvilket dyr (X) kan du sette bak forstavelsene blæset X, dalaX, fuglestadbrogete X, grå trønder X, rygjaX og steigarX? Her rydda vi bort det meste og sto igjen med sau og geit. Vi trodde vi ville ha hørt om flere av disse hvis det var sau og valgt derfor feil.

7. Den har vunnet Oscar for beste dokumentar og handler om en amerikansk syklist og en russisk dopinglege. Filmen deler navn med en gresk sagnhelt. Hva heter den Netflix-baserte filmen? Dette kunne vi ikke og vi måtte ramse opp noen sagnhelter for å kunne svare her, men dessverre tok vi ikke med Icarus (filmen staves slik) og vi endte opp med Hercules.

8. Artis Leon Ivey JR døde 28. september, 59 år gammel. Hvilket artistnavn er han bedre kjent under? Coolio.

9. Hvilken oppfinnelse, som det kanskje finnes noen utgaver eller avarter av her i lokalet, ble utviklet av ungareren Làslò Birò? Kulepenner.

10. Hva heter den japanske øya der Joe Rosenthal tok et berømt bilde av amerikanske soldater som heiste flagget? Iwo Jima.

11. Hvilken Oscarvinnende film gjemmer seg bak anagrammet Algen Snoket (norsk tittel) eller Geeks Hip Stench (original tittel) Denne måtte vi jobbe lenge med, men etter en god stund tok Hanne det omtrent samtidig som jeg i alle fall fant fram til KONG. Kongens tale / The King's Speech.

12. Hva heter tv-serien, med og av Ricky Gervais, som du kan se tre sesonger av på Netflix? After Life.

13. Dersom du skal starte et aksjeselskap i dag; hvor mye penger er minimum aksjekapital? Bankmannen Kjetil var sikker på 30 000.

14. Hvem skrev om Hunden fra Baskerville? Sir Arthur Conan Doyle.

15. Hva het den nylig avdøde fotballspilleren som er eneste nordmann som har vunnet Serie A i Italia? Per Bredesen

16. I hvilket år (kun ett) var alle disse statsleder i sitt land? Jacques Chirac - Martti Ahtisaari - Vigdis Finbogadottir - Slobodan Milosevic - Gro Harlem Brundtland - Gøran Persson. Denne krevde også en del jobbing. Det var langt fra alle vi hadde kontroll på, men jeg var sikker på at Brundtland ga seg i 1996 og at Persson kom rundt den tida. Vi kunne valgt å gå ned ett år eller to, men holdt oss heldigvis på korrekt årstall.

17. Hvilket bilmerke forbindes med slagordet Simply clever? Her var jeg ute av diskusjonen, men laget landa trygt og godt på Skoda.

18. Dette kjøttstykket er en muskel som man finner langs ryggraden på slaktedyr. På latin heter denne muskelen musclus psoas major, og også vi mennesker har denne muskelen. Hva kalles kjøttstykket på matspråket? Her hang vi oss kanskje for mye opp i ordet major og gikk for ytrefilet, men fasit viste indrefilet.

19. Hvilken musikal er basert på en roman av Victor Hugo? Les Miserables.

20. Hvem er dette? Når vi blei gjort oppmerksom på hva nåla på kragen viste var jeg sikker på Lula Da Silva.


En helt greit runde, men få stang-inn (årstallet, kanskje). Med mye flaks kunne vi fått inn fileten, Icarus og sauen. Håndballspilleren var vi dessverre helt blank på. Vi leda med våer 16p, men det var veldig tett.

Runde 2

1. Det skrives ut nyvalg i Danmark. Hvilken enkeltsak utløste dette nyvalget (et parti truet med mistillit dersom det ikke ble skrevet ut nyvalg, som følge av et vedtak fattet av regjeringen). Nedslakting av all mink.

2. Vi mennesker har sju halsvirvler. Hvor mange har en sjiraff? Sju.

3. Hvem var statsminister i Norge forrige gang fotballherrene deltok i et EM-sluttspill? Her var jeg dessverre alt for skråsikker. Vi visste selvfølgelig at det var i 2000, og i min iver glømte jeg at Stoltenberg jo hadde et drøyt års visitt som statsminister mellom stasminister (nei, det er ikke stavefeil her) Bondeviks to perioder. Her måtte jeg bare beklage :-(

4. Terminator 2 Judgment day kom i 1991 og var en svært populær film. Hvor mange filmer har det kommet i serien om The Terminator? Dette visste vi heller ikke, forsøkte å resonnere oss fra til fire, men fasit viste seks.

5. Hvilken idrett forbindes med Martina Navratilova og Martina Hingis? Tennis.

6. Hvilket navn hadde den demokratiske republikken Kongo mellom 1971 og 1997? Zaire.

7. «Før jeg forsvinner» er en ny bok, og handler om å leve med diagnosen Alzheimer. Hvem har gitt ut boken etter å ha fått diagnosen for et års tid siden? Ingebrigt Steen Jensen.

8. Hva heter vinneren av årets Nobelpris i litteratur? Annie Ernaux.

9. Hva heter cafeen der mye av handlingen i tv-serien Seinfeld foregår? Denne måtte vi også jobbe lenge med, vi kom så langt at vi var sikker på at det begynte med et navn og at det begynte på M - lenger kom vi ikke og endte med å svare Mona's Café, det skurra veldig. Den heter Monk's café i TV-serien og Tom's restaurant i det virkelige liv - begge blei godkjent.

10. Hva kalte Ronald Reagen Sovjetunionen? Rage against the machine har gitt ut et album med denne tittelen. Vi var greit inne på det med Empire of Evil, men albumet til Rage heter jo Evil Empire.

11. Hva heter podcast-makkeren til influenceren Sophie Elise? Her gravde Hanne fram Fetisha Williams.

12. Ikke først og fremst kjent som forfatter, men hvem har skrevet boken Uro i koronaens tid som utkom tidligere i år? Vi var ikke helt sikre, men gikk for Bent Høie.

13. Hvilket land ser vi flagg og kart av her? Flere på laget tok denne før meg, Nord-Makedonia.

14. Angi et år Sid Vicious og Jim Reeves begge var i live. Her var jeg helt sikker på av Jim Reeves døde i 1963, og vi fant ut at Vicious måtte være en del eldre enn det, han døde ikke 16 år gammel i 1979 ... Vi gikk tilbake til 1961 for å være trygt innafor. Og det var jo lurt å ikke stole på min sikkerhet ang Reeves, han døde i 1964 ... Vicious blei født i 1957.

15. Hva heter jernbanen som går fra Myrdal til Aurlandsfjorden? Den er en av de bratteste jernbanestrekningene i Europa. Flåmsbanen.

16. Hva het fangen som Pontius Pilatus angivelig skal ha løslatt i stedet for Jesus? Barrabas.

17. Hvilken infeksjonssykdom har navn fra det italienske ordet for dårlig luft? Hanne imponerte med sine italienskkunnskaper og dro fram malaria.

18. Fra hvilket land kommer fetaosten? Hellas.

19. Hvor langt er det mellom hver breddegrad? +/- 5 kilometer. (Det er noe variasjon, slik at slingringsmonnet går fra den korteste til den lengste avstanden) Her måtte det mye rar utregning til, og det bomma vi ganske bra på, sjøl om vi også var i nærheten av fasit, men det blei ikke bragt tydelig nok til torgs. Vi gikk derfor for 220 km, men fasit (inkl slingringsmonnet) viste 105,6 - 116,7.

20. Hvem er dette (band)? Kjetil var først til å ta Donkeyboy.

Her var det ikke så mye stang-ut som at vi rett og slett kåla bort to poeng. Jeg skulle jo tatt Stoltenberg og laget burde ha kunnet jobbe seg fram til korrekt avstand mellom breddegrader. 15p var derfor ikke all verden, men likevel leda vi med 2p før musikken, og der har vi jo gjort det brukbart i høst.

Runde 3

Kun musikk (to fra før 70-tallet, deretter fire låter fra hvert tiår, avslutter med seks låter fra etter 2000).

1.-20. Hvem hører vi her?

  1. Paul Anka. Det begynte dårlig for oss, vi bestemte oss tidlig for Neil Sedaka og lytta ikke nok på låta. Når han så sang Diana helt mot slutten datt Paul Anka inn i hodet mitt og vi blei veldig i tvil. Vi valgte dessverre å stå på Sedaka.
  2. Beatles
  3. Creedence Clearwater revival
  4. Suzi Quatro
  5. Saft
  6. Sister Sledge
  7. The Police
  8. Katarina and the waves
  9. Cutting Crew
  10. Karoline Krüger
  11. Ramones
  12. Nirvana
  13. The beautiful south. Her var det en lang rekke med låter som gjorde det veldig vanskelig å få gjort opp for tabba i låt nr 1, lite diskusjon på laget om disse, sjøl om det tok litt tid før Hanne tok Ramones på stemmen. Her i nr 13 var det Ove som tok gruppa ingen av oss andre kunne tatt.
  14. LeAnn Rimes. Vi var ikke innom fasit her, og gikk for Toni Braxton.
  15. Oasis. Og denne tulla vi bort, det hørtes ut som Oasis - men vi kunne ikke låta. Gikk derfor for mer obskure Stereophonics.
  16. Craig David. Fasit blei nevnt her, men vi innbilte oss at det måtte være et boyband og gikk for One Direction.
  17. Adele. DENNE tok vi da, i alle fall .... og det gjorde sikkert alle andre i lokalet også :-)
  18. Sweedish house mafia. Her var vi veldig usikre helt til Kjetil jobba fram korrekt svar.
  19. Astrid S.
  20. Tate McRae. Og som om vi ikke hadde rota nok, så kom vi ikke på hva hun het. Fornavnet begynte på T, etternavnet på Mc - likevel tok vi det ikke. Jeg tok denne artisten når det blei spilt i vår, men dagens popmusikk sitter dessverre ikke lenger enn ei uke eller to hos meg. Ganske så kjedelig å ende opp med å svare McCoy (som vi var ganske sikre på ikke stemte).
Fem feil på musikken er jo egentlig ikke så verst, men med så mange lette låter og vi som greier å bomme på opptil flere av disse, så tenkte vi at det måtte bli veldig tett sluttscore. Og det blei det, vi blei forbigått med ett poeng og endte på andre. Imponerende av laget med tre stk som tok 3p på oss på musikken! Helt greit at andre lag vinner, og det var jaggu på tide i høst, men likevel litt bittert å tenkte på at f eks bare én av Anka, Oasis, og Craig David hadde holdt til delt seier, det samme med f eks Stoltenberg i runde 2 eller sauen i runde 1. Vi får bare jobba på i neste runde og forsøke å få til en seier igjen da! :-)


Sluttstilling 7. oktober.


Sammenlagtstilling fem runder før slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar