mandag 30. desember 2019

Humbar MusikkQuiz 28. desember 2019

Humbar har musikkquiz i ny og ne og endelig passa det for meg å være med. Jeg var med på The Smashing Hildes sammen med Hans, Finn Chr, Magnus og selvfølgelig Hilde.

Det blir litt for mye å legge ut hele quizen her med lydspor til alt, men QM Ole Andreas har lagt ut spilleliste på Spotify (tusen takk for det, jeg veit mange som ikke fikk vært der setter pris på det) og det går fint an å ta quizen hvis en ikke tjuvtitter på Spotify mens lista spilles av. Her finner du Humbar MusikkQuiz på Facebook.

Quizen var delt i tre, i første del blei åtte låter avspilt, men fire spørsmål til hver låt. I del to var det kun coverlåter, de ti første blei både artist/gruppe og originalartist/-gruppe avkrevd, men i de siste skulle en kun svar originalartist/-gruppe. I tredje runde blei 40 låter avspilt og vi skulle svare hvem som spilte - kobla opp mot noen platecover med artister/grupper som dukka opp som en av de 40 låtene og vi skulle koble disse også. Alle artistnavn skulle besvares med for- og etternavn (alternativt artistnavn, selvfølgelig).

Før du går i gang bør du hente opp spillelista (uten å kikke for mye, så sette på play og lese spørsmålene etterhvert - jeg tipper av et drøyt minutt blei avspilt av hver låt sånn ca.)

Her er spillelista på Spotify, enjoy! Fasit legger jeg ikke ut, en del finner dere da selvfølgelig på Spotify-spilleliste, en del ting må dere google. og artist/gruppe fra de 12 albumcover i del 3 finner du på Humbar MusikkQuiz.

Del 1 (1p pr bokstav)
1 a) Gruppe b) Låttittel c) Gruppa blei oppløst når et bandmedlem døde i 2008, hva het dettte bandmedlemmet? d) Nevn tittel på ett av gruppas fem studioalbum
2 a) Navn på duo b) Låttittel c) og d) Navn på de to medlemmene av duoen
3 a) Artist? b) Låttittel c) Artisten konverterte på slutten av 70-tallet til islam, hva blei hans nye navn d) Hvilken amerikansk gruppe hadde suksess med samme låt i 1993?
4 a) Gruppe b) Låttittel c) og d) Kun to av medlemmene i gruppa har vært med siden første studioalbum, hvilke to?
5 a) Gruppe? b) Låttittel c) Hvilket jubileum har albumet låta kommer fra i år? d) Hvilket år døde vokalisten i gruppa?
6. a) Gruppe? b) Låttittel c) Fra hvilket land kommer gruppa? d) Hvilken gruppe hadde en hit med samme låt i 1986?
7. a) Artistnavn? b) Låttittel? c) Artistens fulle navn? d) Låttittel på låta artisten slo igjennom med?
8. a) og c) Navn på de to som synger duett? b) Låttittel d) Den ene av disse to artistene har laga det som i mange sammenhenger dras fra som den beste julelåta, låttittel?

Bonusspørsmål (1p): Hvilket band har samarbeida med bryggeriet om dette ølet? (Så vidt jeg fikk med meg var jeg den eneste i salen som hadde korrekt her :-) )



Del 2
Låt nr 1-10 navn på artist/gruppe (1p) og orignalartist/-gruppe (1p)
Låt nr 11-30 navn på originalartist/-gruppe? (1p)

Del 3
Låt nr 1-40 navn på artist/gruppe (1p)
Vi fikk også utdelt ark (se bilde under). Vi skulle koble albumtittel til 12 av de låtene som blei spilt. F eks hvis albumet Sgt Pepper's Lonely Heart Club Band hadde vært avbilda og Lucy In The Sky With Diamonds hadde blitt spilt blant de 40, så skulle vi koble disse sammen - her var det altså mulig å få 12p.

Til sammen var det mulig å få 125p på quizen.

12 albumcover til del 3:

(Takk til QM Ole Andreas for deling av bilde.)

Og hvordan gikk det så med The Smashing Hildes? Vi leda etter del en med 30p av 33 mulige, vi hadde delt førsteplass etter del to med 63p, og vi havna på andreplass med 106p etter del tre (vi blei slått av de som kun hadde fire feil i del tre, imponerende!).

Her er hele resultatliste (også denne saksa fra Humbar MusikkQuiz.):



En morsom quiz, en quiz som en som meg synes er ganske så vrien (men det liker vi jo), og da er det godt å ha så mange gode quizere med seg på laget, imponert over kunnskapsnivået til dem alle! Og det går ganske så kjapt unna underveis i rundene, så en må henge med i svinga. QM retter alle ark sjøl, så pausene mellom rundene er rause - det passer vel godt for øltørste folk en lørdag - ikke like godt for de som kun er på quiz, men det kjøper vi. Et par uromoment for de av oss som sliter litt med hørsel når det blir for mye skravling: mange øltørste blir naturlig nok mer skravlete underveis + at det kommer andre gjester inn på Humbar som ikke er interessert i quizen, men bare vil skravle. QM er oppmerksom nok til da å skru opp volumet, sånn at vi hører ganske så greit likevel. Men kanskje en tanke for Humbar å tydeliggjøre at det er musikkquiz og sette en ca-tid for når quizen er ferdig, da kan vi unngå en del uro. Men hovedinntrykket er en meget gjennomarbeida quiz som virkelig utfordrer musikknerdene - vi dukker nok opp igjen neste gang også!

Og er du interessert i musikkquiz? Undertegnede holder 2020s første Dahlbergs MusikkQuiz på BassGarasjen fredag 17. januar 2020 kl 1930 - meld deg på, velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar