torsdag 2. august 2018

Smelteverkets musikkquiz 1. august 2018

Som nevnt i forrige innlegg frista Smelteverket både med allmennquiz og deretter musikkquiz denne onsdagen. Vi tok selvfølgelig med oss denne også, sjøl om vi nok ikke hadde like store forhåpninger her som i allmennquizen. Vi bytta også navn fra PanenKara til Some Girls Have Sticky Fingers, sjøl om det var de samme fem kara: Anders, Hans, Fredrik F, Richard og undertegnede.

Opplegget var rett og slett to runder, avspilling av musikk (ingen bilder eller videos), fem og fem spørsmål om samme tema. Jeg har laga lydfiler med kutt fra låtene, også her fem og fem for samme tema - noen korte (hvis låtene er meget enkle, noe litt lengre). Klikk på peker pr tema, så får du lydfila pr tema. (Det er mulig noen få av låtene ikke er de samme som blei avspilt, men det er samme artist/gruppe - men stort sett fikk jeg med de fleste låtene, og de gangene jeg ikke gjorde det, tro Hans hjelpende til med sine notater.

Jeg minner om at lydfilene nok har en tendens til å forsvinne i løpet av en måned eller to etter at innlegget er lagt ut.

Runde 1

Band/artister med geografisk navn

1. Band?
2. Band?
3. Band?
4. Artist?
5. Band?

1980s

6. Duo?
7. Band?
8. Artist?
9. Band:
10. Artist?

Nordic countries (ei låt fra hvert land)

11. Artist?
12. Duo?
13. Band?
14. Band?
15. Band?

Coverartist/-gruppe & original (2p pr oppgave)

16. Artist / Artist?
17. Band (80s) / Band (70s)?
18. Artist / Band?
19. Artist (én av to) / Band?
20. Band / Band?

Runde 2

Theme songs – artist + filmtittel (21-24)

21. 1p Filmtittel?
22. (2p for 22-24) Band/artist / filmtittel?
23. Artist / filmtittel?
24. Artist / filmtittel?
25. 3p Artist / originalartist / filmtittel?

60s-vår tid (minus 80-tallet)

26. 60s band?
27. 70s artist og/eller band?
28. 90s band?
29. 00s band?
30. 10s artist?

Bands from the fictional world (literature, movies, tv)

31. Band?
32. Band?
33. Band?
34. Band?
35. Band?

Store hits

36. Artist?
37. Artist?
38. Band?
39. Band?
40. Artist?

-----------------------------------------------------------------------------

Fasit

Mange planker som da ikke utløste mye diskusjon rundt bordet, så der er bare fasit lagt ut.

Runde 1

Band/artister med geografisk navn

1. Band? Portugal The Man - Feel it still. Flere på laget tok denne greit.
2. Band? Texas – Summer sun. Her sleit vi mer, av en eller annen grunn mente vi at det måtte være svensk, men vi kom ikke på noen geografiske bandnavn og gjetta vilt med The Cardigans.
3. Band? Nazareth – Dream on.
4. Artist? Rick Springfield – Jessie’s girl.
5. Band? Kansas – Carry on wayward son.

1980s

6. Duo? Eurythmics – Sweet dreams.
7. Band? The Clash – Should I stay or should I go?
8. Artist? Billy Joel – Uptown girl
9. Band? REO Speedwagon – Keep on lovin’ you
10. Artist? Eddie Money – I wanna go back. Fire planker før denne kom, vi sleit fælt. Jeg har faktisk flere skiver av karen, men klarte ikke å kjenne han igjen - trolig har jeg ikke låta som blei spilt heller (mulig det ikke er den samme som jeg la på her). Vi skal ikke skylde for mye på at vi ikke hører godt, og vi har tidligere klaga på prating og dårlig anlegg på andre quizer med musikk, men Smelteverket tar kaka: musikkanlegget var ikke spes imponerende (i alle fall blei det ikke utnytta fullt ut), og makan til prating under alle låter - fra de starta og til de slutta har vi ikke opplevd på quiz før. QM gjorde ingen forsøk på å få folk til å holde kjeft heller. Vi trur ikke vi var de eneste som var frustrerte over dette, og vi var ikke de som satt dårligst til mtp plassering av anlegget. Vi skal som sagt ikke skylde for mye på skravlinga, men en stemme som Eddie Moneys burde jeg kunne kjenne igjen hvis jeg fikk lov til å lytte ordentlig. Igjen blei det vill gjetting, vi syntes det minna litt om Peter Gabriel i stemmen, men slett ikke i musikken.

Eddie Money - ikke kveldens enkleste oppgave.

Nordic countries (ei låt fra hvert land)

11. Artist? Bjørk – Human behaviour
12. Duo? First Aid Kit – Emmylou
13. Band? The Rasmus – In the shadow
14. Band? Volbeat – Still counting
15. Band? De Press - Bo jo cie kochom

Coverartist/-gruppe & original

16. Artist / Artist? Ed Sheeran – One more time / Britney Spears
17. Band (80s) / Band (70s)? Guns n roses -  Mama kin / Aerosmith. Vi tok G n R, og burde tatt originalen, men vi tro til med Status Quo.
18. Artist / Band? Cher – He ain’t heavy / The Hollies.
19. Artist / Band? Celine DionSheryl Crow – You shook me all night long / AC/DC. Originalen tok vi jo alle, men Fredrik imponerte med å ta begge vokalistene med en gang.
20. Band / Band? Heart – Stairway to heaven / Led Zeppelin.

22 av 25 poeng er slett ikke verst for vårt vedkommende. Det holdt til andreplass, laget som leda hadde imponerende nok fullt hus. Veldig mange planker, men likevel noe å bryne seg på.

Runde 2

Theme songs – artist + filmtittel

21. 1p Filmtittel? Braveheart. Her var vi ikke sikre, og gikk for Ringenes herre.
22. (2p for 22-24) Band/artist / filmtittel? Huey Lewis & The News – Power of love / Back to the future
23. Artist / filmtittel? Elton John – Can you feel the love tonight / Lion’s king
24. Artist / filmtittel? Eric Clapton -  Change the world / The Phenomenon. Clapton kjente vi selvfølgelig igjen, men filmen kom jeg ikke på før fasit blei presentert. Skulle mye til at jeg hadde greid å grave fram den uansett ... Vi tok en sjanse på en annen hunch jeg hadde, The Town - det var ikke spesielt lurt.
25. 3p Artist / originalartist / filmtittel? Whitney Houston – I will always love you / Dolly Parton / The Bodyguard.

60s-vår tid (minus 80-tallet)

26. 60s band? Animals – House of rising sun.
27. 70s artist og/eller band? Frankie Valli & The Four Seasons – December, 1963 (Oh, what a night). Kanskje ikke alle tok denne, men kjent for meg etter at jeg bl a hadde denne på min siste musikkquiz før sommeren.
28. 90s band? Metallica – Nothin else matters.
29. 00s band? Paramount – Misery business. Her sleit vi igjen, vi slang fram t.a.t.u., det holdt ikke.
30. 10s artist? Sia - Cheap thrills.

Bands from the fictional world (literature, movies, tv)

31. Band? Toto – Africa
32. Band? Duran Duran - Rio
33. Band? Uriah Heep – Easy livin
34. Band? Steely Dan – Reelin in the years
35. Band? Paradise Lost – Say just words. Hans var fortvila i etterkant for denne, men vi greide ikke å grave fram bandet som tok navn etter Miltons verk. I mangel av noe annet slang vi på Wulfmother.

Store hits

36. Artist? Avril Lavigne - Complicated
37. Artist? Prince – When doves cry
38. Band? Nirvana – Come as you are
39. Band? Blur - Girls & boys
40. Artist? Shakira – Whenever, whereever

Også andreomgangen kan vi si opp brukbart fornøyd med, 21 av 25 mulige poeng. Det betød at vi havna på 43 av 50 mulige poeng - slett ikke verst! Det holdt til andreplass, men behørig slått av laget som vant - de hadde full score i andre runde også, vi bøyer oss i ...

Vi må si oss litt skuffa over musikkquizen. Hele quizen var skjemma av forferdelig mye skravling (kombinert at litt for lav lyd på anlegget - dette henger jo ofte sammen), det er nok enda mer slitsomt for våre gamle, sarte, Tinnitus-befengte ører - men likevel ... Og vi kan akseptere at en del kjente låter/band/artister må med, men her syntes vi det var i overkant lett på litt for mange oppgaver. Laget som fikk full score imponerte likevel, det var noen nøtter her også som nok ikke mange lag tar. Det å dele inn i temaer funker ofte bra, så også på denne quizen. Quizen kunne også gjerne vært krydra med noen bilder / videos. Vi skal ikke klage for mye, det var en helt ok quiz, og vi fikk to quizer denne kvelden for prisen av én (og prisen var kr 0 - begge quizene var gratis, sympatisk nok). Men både de musikkquizene jeg har vært på i gode, gamle Hønefoss og på Jevnaker - og om jeg kan være så ubeskjeden: Dahlbergs MusikkQuiz står absolutt ikke noe tilbake for det vi var med på onsdag kveld.

Som nevnt i forrige innlegg: i morra reiser vi litt nordover i stedet, til allmennquiz på Glassheim. Rapport kommer nok derfra også. Husk NorsiaQuiz 20. august, Peppes 24. august og sjølve rosinen i pølsa (i alle fall for mitt vedkommende); Dahlbergs MusikkQuiz på BassGarasjen 31. august (meld på lag), snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar