fredag 23. februar 2018

Dahlbergs MusikkQuiz @BassGarasjen 16. februar 2018

Vårens andre Dahlbergs MusikkQuiz på BassGarasjen gikk av stabelen fredag 16. februar. Her følger alle spørsmål og svar, samt info om hvordan det gikk.

Hvis dere er interessert i denne musikkquizen anbefaler jeg dere å lese alt som står før spørsmålene kommer - viktig info før neste quiz 16. mars!

QM hadde denne gangen stramma inn opplegget noe (quizen i januar varte nok litt for lenge). Innstramminga fungerte greit (litt kortere liveinnslag, litt kortere videoinnslag, litt kortere utdrag fra de fleste låtene). Dette gjorde at pizzapause kom når det skulle (rett før kl 2100) og vi avslutte i ganske normal tid (litt over 2230, var det ikke?)

Lagene som var med denne kvelden var meget dyktige. Snittpoengsum var på hele 55p, og ingen spørsmål blei bestående ubesvart.

Det var noen spørsmål som bare ett lag tok: Kun Punk Floyd visste hvilken norsk syngedame som sang i nr 3b i første omgang, første omgangs livespilling på 70-tallet (nr 5)  kunne bare De Utvalgte (nr 5), mens Jazzhjørnet var aleine om å ta nr 15d i andre omgang, Hanne & Hannene var de eneste som var bevandra på ukas VG-liste (nr 18a i andre omgang) og det var kun Bon Iversens Soldater som tok bandet i nr 19b i andre omgang. Alle enkeltresultater ligger i dette regnearket.

Stillingen denne gangen blei som følger:


Det blei flotte konsertbilletter på lagene på første- og andreplass, mens A-Team og De Utvalgte måtte ut i utslag for å avgjøre hvem som fikk de siste fem konsertbillettene. De Utvalgte var meget tidlig ute med å ta 60-tallslåta som blei avspilt. Bon Iversens Soldater fikk med seg gavekort på en stor Peppes Pizza.

Vi takker alle lag som stilte opp for enda en morsom kveld! Og størst takk til kveldens artist Knut Eirik Gilhuus som dro oss rutinert gjennom ti mer eller mindre kjente låter, han høsta mange lovord i etterkant! Små snutter av hans opptredener kan skues og lyttes i spørsmålene under, men merk at disse på ingen måte yder artisten rettferdighet - det er noe dårlige lydopptak med QMs iPhone.

Artist på quizen fredag 16. mars blei offentliggjort under quizen. Vi er stolte over å presentere Marte Dæhlen - aktuell med nytt album som kom i november - et album som virkelig er verdt en lytt eller fem!


Hva med quizens framtid?

Det blei nevnt på scenen at det blir vurdert endringer i opplegget siden det møter opp litt for få lag. Det er så vidt det går rundt med Ringerike Kultursenter, liveartister, lydtekniker, QM, osv når vi ser på den jobben som blir lagt ned fra alle. Det er ikke meninga at dette er et opplegg som skal tjenes masse penger på - det er først og fremst for å skape hyggelige kvelder, men en viss godtgjøring bør de involverte sitte igjen med.

Skal vi fortsette med samme opplegg er vi avhengig av at vi får minst 17-18 lag fulltallige lag som møter trofast opp. Så vi spiller ballen litt over til quizdeltakerne slik at de kan sørge for at lagene som er med møter opp hver gang og at lagene sørger for å stille fulltallige. Vi ser også gjerne at alle dere som skryter av opplegget (det varmer en QMs hjerte alt det skrytet som kommer) reklamerer for quizen og forsøker å få med flere - det er jo så morsomme kvelder!

Vi vil ta en vurdering etter runden 16. mars om vi fortsetter som før eller om vi f eks dropper liveartist fordi det blir veldig mye øving og jobbing for nesten ingenting når ikke mer enn 14 lag  møter og det er klissent med deltakere pr lag også (kun litt over 10 fulltallige lag betalte nå på siste quiz). Vi veit at det å ha med liveartist er noe unikt for denne quizen og vi vil gjerne fremme lokale artister slik at de får vist seg fram på BassGarasjen, men vi må også kunne godtgjøre artistene noe for all den jobben de legger ned. Det hadde vært ok å kunne garantere artist en minstesum hvis vi visste at det var ca så så mange lag som deltok hver gang.

Noen har allerede kommet med forslag om hva vi kan gjøre av endringer;
- noen sier at de gjerne betaler kr 150 pr stk for at det skal være livemusikk. Dette ser vi egentlig som litt uaktuelt, vi tenker at prisen vi nå har er en slags smertegrense for en del.
- andre sier at det er ok uten liveartist, - mens andre igjen mener at dette er noe av det som er best med quizen.
- det har også kommet forslag om å ta samme betaling fra alle lag, uavhengig av hvor mange som stiller på laget, men da kan det blir store summer for de som ønsker å være med uten å ha skaffet seg et fullt lag, og vi ønsker jo at disse kan delta også. Det viktigste med denne quizen er å ha en flott musikalsk aften, ikke å gjøre det best mulig på quizen :-)
- dersom du har andre forslag setter vi stor pris på om dere kommer med disse f eks i kommentarfeltet til dette innlegget eller i direktemelding til undertegnede f eks på Facebook-sida til Dahlbergs MusikkQuiz eller via andre kanaler - alle forslag til bedring tas imot med takk!

Vi tenker at det absolutt beste er hvis alle som kan tenke seg å være med på quizen setter av 16. mars og 27. april og møter opp, da vil vi være nok folk til at dette kan gå rundt på en ok måte.

Derfor: en form for konklusjon vil komme etter at Marte Dæhlen har spilt for oss 16. mars - vi håper på fullt hus, folkens! Og påmelding kan du foreta her.  (sjekk antall faste lag nå, her er flere fjerna etter glissent frammøte i vinter - så meld på lag igjen!)

Ok - det var litt om hvordan ståa er - og hva som evt kan skje framover, nå over til spørsmålene som blei stilt. Greier du å holde deg på snittet som lagene hadde denne kvelden, greier DU 55 av 90 poeng? Her kan du teste deg sjøl.

Første omgang

60-tallet

1. LIVE: Originalgruppe?

2.
a) Hvem spilte bassgitar og sang i Pussycats?

b) Hvem spilte bassgitar i The Doors?

c) Navn på gruppe?


3. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

4. Originalartist?


70-tallet

5. LIVE: Originalartist?

6.
a) Hvilken gruppe utga dette albumet?


b) Hvilken nederlandsk gruppe vant MGP i 1975 med «Ding-a-dong»?

c) Noter til hvilken låt?


7. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

8. Navn på én av de to vokalistene gruppa hadde på 70-tallet.


80-tallet

9. LIVE: Originalgruppe?

10.
a) Hvem sang tittellåta?


b) Hvilken gruppe hadde en hit (84-85) med samme tittel som Dylans 10 år eldre låt?


c) Navn på vokalist?


11. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

12. Navn på artist?


90-tallet

13. LIVE: Originalartist?

14.
a) Hvilken bokstav ble brukt hele 12 ganger i tittelen en stor hit fra 1994?

b) Hvem skreiv “A kind of Christmas card” i 95 (og framførte den)?

c) Hvem hadde originalen i 1994?


15. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

16. Navn på gruppe? (Det var originalvideoen som blei spilt av, men den får jeg ikke lagt ut her uten å røpe svaret.)



00-18

17. LIVE: Originalartist?

18.
a) Hvilken gitarist og låtskriver mer kjent fra et annet band har også bandet High Flying Birds?

b) Originalartist?


19. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

20. Navn på de fire vokalistene (4x0,5p)? (Ca 2:30 blei avspilt, mot slutten av videoen dukker fasit opp.)



Andre omgang

60-tallet

1. LIVE: Originalartist?

2.
a) Hvor mange medlemmer hadde originalbesetninga av The Kinks?

b) Hvilken norsk gruppe sang om «Stakkars store sterke karer»?

c) Da skal vi se Travolta danse litt i en film, men hvem hører vi?

3. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

4. Originalgruppe?


70-tallet

5. LIVE: Originalartist?

6.
a) Hvem hadde en hit med «The name of the game” i 77?

b) Sangtittel?


c) Artisten vi ser og hører?


7. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

8. Artisten vi hører?


80-tallet

9. LIVE: Originalartist (79) eller artist med hit (83)?

10.
a) Hvilket «fredagsfenomen» hadde en hit med Irving Berlins «Puttin’ on the Ritz» i 82?

b) Hvilken lettkledd dame hadde «So macho» i 85-86?

c) Hvem danser statsministeren til?



11. Hvem spiller (a-d)? NB! I låt b er det en nyere versjon en originalen som er lagt inn, men spørsmålet dreide seg om han som hadde originalen (og som også høres i denne versjonen, om ikke aleine - beklager så mye til de som blei forvirra av denne lille tabba fra QMs side. Heldigvis hadde det ikke noe å si for kveldens seier.) Klikk her for avspilling.

12. Navn på gruppe?



90-tallet

13. Originalgruppe?

14.
a) Hvilken artist ga ut albumet «Playing my game» i 99?

b) Og hvilken gruppe ga ut albumet «Pstereo» i 90?

c) Hvem er hovedartist i denne låta?


15. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

16. Navn på begge vokalister?


00-18

17. Originalartist?

18.
a) Nevn én av de fire artistene/gruppene som er kreditert som er kreditert for låta som ligger øverst på VG-lista i uke 7 2018.

b) Hvilken norsk duo var med Tina & Bettina på Fest på Smestad Vest i 2012?

c) Artist?


19. Hvem spiller (a-d)? Klikk her for avspilling.

20. Navn på en som har hatt en finger med i spillet på mange hits; engelsk muskier, DJ, sanger, låttskriver og produsent (her på gitar)?



Fasit dukker som vanlig opp i kommentarfeltet.

Vi takker artist Knut Eirik Gilhuus for meget gode bidrag, alle deltakere for en flott aften og Ringerike Kultursenter som tilbyr så fine lokaler. Vi håper alle som deltok - og mange flere - stiller opp på neste MusikkQuiz fredag 16. mars når Marte Dæhlen spiller live, vel møtt, snakkes!

1 kommentar:

  1. Fasit
    1960-tallet:
    1 Bee Gees
    2a Sverre Kjeldsberg
    2b Ingen!
    2c The Monkees
    3a The Mamas & Papas
    3b Grynet Molvig
    3c Steppenwolf
    3d Chuck Berry
    4 Louis Armstrong
    1970-tallet:
    5 Chris Rea
    6a Pink Floyd
    6b Teach-In
    6c Smoke on the water
    7a Elvis Costello (& The Attractions)
    7b James Taylor
    7c Gary Glitter
    7d UFO
    8 Tom Johnston & Michael McDonald
    1980-tallet:
    9 T’Pau
    10a Kenny Loggins
    10b Alphaville
    10c Annie Lennox
    11a The Hooters
    11b Dionne Warwick
    11c Culture Club
    11d John «Cougar» Mellencamp
    12 George Thorogood (& The Destroyers)
    1990-tallet:
    13 Chris Isaak
    14a Mmm Mmm Mmm Mmm
    14b Morten Harket
    14c Nine Inch Nail
    15a Trine Rein
    15b Jewel
    15c Katrina & The Waves
    15d Korn
    16 Michael Learns to Rock
    2000/10-tallet:
    17 James Blunt
    18a Noel Gallagher
    18b Weeknd
    19a Katy Perry
    19b Gåte
    19c Keane
    19d Vidar Villa
    20 Christina Aguilera, P!nk, Lil’ Kim og Mya

    Andre omgang
    1960-tallet:
    1 Neil Diamond
    2a Fire
    2b The Monn Keys
    2c Aretha Franklin
    3a Johnny Band
    3b Big Brother & The Holding Company
    3c Bobby Bare
    3d Blood, Sweat & Tears
    4 The Temptations
    1970-tallet:
    5 Frankie Miller
    6a Abba
    6b American Pie
    6c Bill Withers
    7a Blue Swede
    7b Foghat
    7c Alice Cooper
    7d Sham 69
    8 Steve Harley (&The Cockney Rebels)
    1980-tallet:
    9 Kirsti MacColl (79) / Tracey Ullman (83)
    10a Taco
    10b Sinitta
    10c Pointer Sisters
    11a Midnight Oil
    11b Lionel Richie
    11c Talk Talk
    11d Accept
    12 Dream Academy
    1990-tallet:
    13 REM
    14a Lene Marlin
    14b DumDum Boys
    14c 2Pac (feat Danny Boy)
    15a Bonnie Tyler
    15b Radiohead
    15c Vonda Shepard
    15d Dinosaur jr
    16 Nick Cave & PJ Harvey
    2000/10-tallet:
    17 Jason Mraz
    18a Rudimental, Jess Glynne, Macklemore og Dan Caplen
    18b Madcon
    18c Brandi Carlile
    19a Kurt Nilsen
    19b Band of Horses
    19c Leona Lewis
    19d CeeLo Green
    20 Mark Ronson

    SvarSlett