onsdag 25. oktober 2017

Revolusjonerende endringer i Dahlbergs MusikkQuiz!

Neida, slapp av - SÅÅÅ store endringer vil det ikke bli på neste quiz 17. november. Det er bare skribentens behov for en overskrift som ikke er i samsvar med innholdet i artikkelen (går jeg med en liten journalist i magen, kanskje ...). Dere behøver ikke bli like nervøse som Elling i klippet under.


Men vi har tenkt en del på problematikken rundt det å høre musikk og diskutere quizspørsmål samtidig. Vi har stor forståelse for at lagene ønsker å diskutere mer eller mindre vanskelige spørsmål som blir stilt - og merkelig nok blir stemmevolumet høyere og høyere utover kvelden :-) Vi skal ha det trivelig, og folk må få lov til å snakke sammen, men det er (etter QM og en del quizzere jeg har fått tilbakemelding fra sin mening) litt for høyt volum under noen av liveoppredener. Dette gjorde jo ingen utslag under runden i september med gromt øs fra bandet Captain Kill, men de fleste som spiller på quiz'en kommer jo til å opptre aleine og er dermed mer utsatt for støy fra salen.

Så vi forsøker en liten vri i QMs oppsett slik at artistenes framføringer forhåpentligvis blir lytta til av alle, mens musikk og videos "på boks" kan kombineres med samtale innad på lagene.

Opplegget blir da som følger: Det skal fortsatt like deler spørsmål til 60, 70, 80, 90 og 2000-17, og fortsatt de samme type spørsmål i fire deler - med lydklipp, bilder, videos og livemusikk, men vi endrer litt på rekkefølga.

Et eksempel: Første runde med 80-tallet fra quiz'en i oktober ville dermed blitt bygd opp slik:

Spørsmål 1 blir spørsmålet som vi så langt har avslutta tiåret med:

Artisten spiller låta først, her var det Daragh som spilte:


Så blir spørsmålet til det artisten spilte presentert:
1. Hvilken gruppe hadde originalen i 1986 (låta først utgitt på singel i 1992)?

Spørsmål 2 blir det som tidligere var det første spørsmålet, det to-/tredelte spørsmålet jeg har stilt etter å ha avspilt video. Nå blir de to-tre (a-b-c) spørsmålene stilt i rask rekkefølge FØR video blir avspilt. (Selvfølgelig blir alle spørsmål liggende på storskjermen gjennom hele tiåret slik som før.)

2a) Trommisen i dette bandet (se video under) døde 13.9.17. Bandets navn? (Gir assosiasjoner til norsk TV-program.)



2b) Hvilken artist sto bak låta som har ført til at noen har laga kakediagrammet under på bakgrunn av ei av hans låter? 

2c) Hvilken gruppe fikk en hit med ei 300 år gammel meksikansk låt fra en film (1987) basert på livet til en avdød 50-tallsartist som også hadde en hit med samme låt?

Så beholder vi den sammensatte lydoppgaven i spørsmål 3, fire låter på et drøyt minutt hver, hvem hører vi her (4a-d)?

Så avslutter vi hvert tiår med spørsmål 4 som blir det som til nå har vært spørsmål 2. Et spørsmål blir stilt før en video blir avspilt:
Hvilke to komponister av denne låta?



Svarene på eksempeloppgavene her finner du i kommentarfeltet til forrige MusikkQuiz.)

Med dette så håper vi på intens lytting til liveartist før den kommer noen spørsmål, og at lagene under den sammensatte lydoppgaven og en video av brukbar lengde til slutt gjør at lagene får snakka nok sammen om det enkelte tiåret før vi går i gang med neste tiår. Og vi håper vi uansett ikke ødelegger noe av den trivelige stemninga vi har på musikkquiz'ene.

Ka' dokk trur? Kommenter gjerne i kommentarfeltet eller på Facebooksida.

Vi tenker i alle fall at vi forsøker denne rekkefølga i november og så får tilbakemeldinger i etterkant av det - sjøl om vi veit at mange av dere er noen forferdelige vanedyr og helst vil ha det slik som det alltid har vært .... ;-) Vi trur det blir bra vi, da - snakkes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar