torsdag 24. mars 2016

Norsia Quiz 14.3.2016

QM var veldig letta etter avviklinga av den sjette runden. En lei prolaps gjorde gjennomføringa vanskeligere enn vanlig. Dette er også årsaken til at denne bloggen ikke har blitt oppdatert med resultater før nå. Vi satser på bedre tider og rettere rygger i tida framover!

Det blei en ny seier til B-Gjengen som dermed gikk forbi Hanne & Hannene i sammendraget og opp på foreløpig førsteplass. Laget på Stiklestad svikta oss totalt denne gangen, meldte avbud få timer før quiz-start (QM don't like ....), så vi rakk ikke å få inn reservelag heller.



Merk at på spørsmålet om hva SSD står for har QM i etterkant også godkjent Solid State Disk. Sjøl om dette ikke er det korrekte navnet, brukes det så mye - også blant forhandlere - at det er rimelig å godkjenne dette. Koopens Ølvenner og Ring Gym fikk dermed 1p mer.

Åtte av lagene tok navnet på denne komikeren (det at oppgaven også var et anagram gjorde nok sitt til at såpass mange tok den, for- og etternavnet til denne skotske herren dannes nemlig av disse bokstavene: BREED VIKINGS):



Sketsjen under fra Saturday Night Live blei brukt til å spørre om hva gruppa som hadde originalen het (fire lag tok denne):



Men QM bød selvfølgelig på vanskeligere spørsmål også denne gangen. Spørsmålene om drinker voldte meget besvær - ingen visste hva drinken Mjøndøling besto av, mens kun Optimistene visste hva drinken som har disse ingrediensene heter: vodka, Peachtree el pærebrennevin, tranbærjuice og
ananas- el appelsinjuice. (Under QMs gjennomgang av svarene i etterkant blei det finni en liten rettefeil på akkurat dette spørsmålet: Halvdan Svarte hadde fått korrekt på innholdet i drinken Mjøndøling, sjøl om det ikke var korrekt. Ingen trekk pga en del rot med poengsummer og svarark denne gangen, QM hadde kopiert opp et gammelt svarskjema.)

Det betyr at det kun var spørsmålet om drinken Mjøndøling ngen kunne, slikt er som tidligere nevnt QM meget godt fornøyd med - flott å ikke ha for mange spørsmål som ingen kan. Det vanskeligste spørsmålet ellers var hvilken kjent norrøn person (ca 973 - ca 1020) hadde også tilnavnet "Den hepne", her skulle vi ha både for- og etternavn. Kun Hanne & Hannene og B-Gjengen tok dette.

Noe av det som imponerte QM mest var at hele fire lag visste hva theremin var (oppkalt etter sin russisk-amerikanske oppfinner).

Spørsmålet om hvilken artist dette er var grei skuring, men mange lot seg underholde av den fantastiske døvetolken til NRK, enjoy!

Denne presise politiske analysen fra Bette Midler blei også gjennomgått:


















Noen humra også litt over denne mannens skjebne:


Den sammensatte musikkoppgaven var denne gangen noe lettere enn vanlig. Det blei spilt artister/grupper fra Billboard topp 10 1965, 75, 85, 95, 2005, 2015 i kronologisk rekkefølge. Se hvor mange du greier ved å lytte her.


Stillingen sammenlagt ser nå slik ut:


Vi håper på bedre tider for QMs rygg og satser på at neste runde går av stabelen som planlagt TIRSdag 29. mars kl 1900. Merk altså ukedag, tirsdag, tredje dag påske, møtes vi igjen til ny dyst!

Og følg fortsatt med på det amerikanske valget:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar